BLAAS LEVEN
IN UW NIEUWE WONING

Beeld het u in: ruime, heldere ruimtes. Frisse lucht.
Het klimaat in uw huis heeft een grote invloed op uw
gezondheid, uw gemoed en uw levenskwaliteit.
Gelukkig is uw welzijn slechts een venster van u verwijderd.

Het is van essentieel belang dat uw huis zo is ontworpen dat het u en uw familie elke dag opnieuw het beste van het leven geeft. Zeker gezien we zo’n 90% van onze tijd binnenshuis spenderen. Hoog tijd om eens na te denken over hoe licht en lucht onze leefruimtes beïnvloeden!

Verhelder uw huis met natuurlijk licht en verbeter de luchtkwaliteit door dakvensters te installeren in de ruimtes waar u de meeste tijd doorbrengt. Daglicht zorgt niet alleen voor een upgrade van de look en feel van uw woning, maar heeft ook heel wat gezondheidsvoordelen. Studies bewijzen dat gezonde leefruimtes de manier zijn om vermoeidheid, stress en ademhalingsproblemen tegen te gaan.

Daarnaast zorgen ze ook voor een beter leervermogen bij kinderen en volwassenen. Na verloop van tijd kunnen dakvensters ook voor een lagere energierekening zorgen. In plaats van lichtschakelaars in te drukken en lampen te vervangen, kan u beter het raam openen en uw huis vullen met helder en stralend daglicht. Lees verder om te ontdekken hoe dakramen uw huis naar een hoger niveau kunnen tillen.

 

Ontdek hoe het juiste dakvenster uw huis kan transformeren.

In onze 360* experience kan u zelf ervaren welk verschil een VELUX dakvenster maakt. 

Bouw een huis over de generaties heen

Duurzame en energie-efficiënte huizen ontwerpen gaat niet enkel over het verlagen van de elektriciteitsrekening, maar wel over het bouwen van woningen die onze globale energetische voetafdruk verkleinen en gezonde leefruimtes garanderen voor de volgende generaties.

Het is verbluffend hoeveel energie verbruikt wordt in onze huizen. Gebouwen tellen voor een derde van de energie die geconsumeerd wordt in Europa, en spelen daardoor ook een grote rol in de toekomst van onze planeet. Zeker wanneer we bedenken dat de meeste van onze gebouwen ook gebruikt zullen worden door de volgende generaties. 

Het is belangrijk om te plannen voor de toekomst, zeker wanneer we onze huizen ontwerpen. De uitdaging is om gezondheid en duurzaamheid te combineren in onze nieuwe gebouwen. Grijp daarom de kans om na te denken over hoe daglicht en de natuurlijke luchtcirculatie de nood aan elektrisch licht en airconditioning kunnen verminderen. Op die manier kunnen we gezondere binnenruimtes ontwerpen voor de volgende generaties. Want onthoud: verandering begint bij u thuis. 

 

40%

van de Europese energie gaat naar gebouwen.

75%

van de bestaande gebouwen zijn niet energie-efficiënt.

50%

van de Europese huizen zijn in de laatste vijf jaar aangepast om energie te besparen