Volop daglicht in uw uitbouw?
Combineer gevel- en dakvenstersWie een aan- of uitbouw overweegt, voorziet vaak een grote raampartij met zicht op de tuin. Maar wist u dat dat vaak niet volstaat om voldoende natuurlijk licht binnen te brengen?

Ontdek hoe u volop daglicht binnenhaalt, tot in het hart van uw woning.


Licht van bovenaf = meer licht

licht
Een platdakvenster is de ideale manier om zenitaal licht binnen te halen: licht dat loodrecht de kamer binnenkomt. Het licht dat via uw plat dak binnenkomt, verspreidt zich tot in elke hoek van uw uitbouw en is bovendien niet afhankelijk van de oriëntatie van uw woning. Zo geniet u maximaal van natuurlijk licht, de hele dag lang.

Breng licht tot in het midden van uw woning

daglicht
Als uw uitbouw enkel een gevelraam heeft, kan er een donkere kamer ontstaan in het midden van de woning. Met een of meer dakvensters zal het licht zich verspreiden tot het midden van uw huis. Zo hoeft u daar overdag het licht niet aan te steken, terwijl de zon schijnt.

“De verticale ramen en de platdakvensters geven een hele andere lichtinval.
De verticale ramen brengen een diffuser licht binnen terwijl de platdakvensters direct licht
binnenbrengen. Je kan wel zeggen dat de twee complementair zijn.” 

Valérie, Brussel


voorna

Uitbouw met een plat dak  

Platte daken komen steeds vaker voor en ook voor uitbouwen zijn ze een populaire keuze. VELUX biedt platdakvensters aan die optimale lichtinval combineren met comfort en onderhoudsgemak. 

Uitbouw met een schuin dak  

Wist u dat een dakvenster twee keer zoveel daglicht in een aanbouw brengt als een gevelraam met dezelfde afmeting? Ontdek de VELUX oplossing die van uw aanbouw een heldere ruimte vol licht en lucht zal maken.

Download de gratis uitbouwgids

Waarom kiest u voor een uitbouw? Waarom is daglicht er zo belangrijk? Hoe haalt u voldoende natuurlijk licht naar binnen en wat is het potentieel van VELUX dakvensters?

In onze gratis uitbouwgids vindt u antwoorden op deze – en veel meer – vragen, inclusief tips en advies voor uw uitbouwproject.

 

Een superhandige checklist

Onze checklist bundelt een pak handige tips en advies voor uw uitbouw. Neem ‘m mee naar uw aannemer en/of architect. 
 

Ontdek onze brochures

Op zoek naar een handig productoverzicht met prijzen en inspiratie om uw project op de rails te zetten?