Wat kost het om dakvensters te plaatsen?

Woman working with a laptop sitting by the table in the home office
Bent u een huiseigenaar en overweegt u om een dakvenster op zolder of in een aanbouw te laten plaatsen? Dan wilt u natuurlijk ongeveer weten hoeveel dit gaat kosten. Misschien denkt u bovendien dat het plaatsen van een dakvenster een ingewikkelde en tijdrovende klus is, en ziet u er daarom tegenop. In dit artikel geven we u eerlijke informatie over wat u mag verwachten bij het plaatsen van een dakvenster en staan we stil bij de prijs ervan. Welk budget u ook heeft, het is goed om te weten dat een isolerend dakvenster voor een besparing op uw energiefactuur zorgt en dat u in sommige gevallen van subsidies geniet om een dakvenster te laten plaatsen. Een dakvenster is een sterk middel om het interieur van uw woning van natuurlijk daglicht te voorzien en zodoende helemaal te transformeren. Het werk om dit dakvenster te plaatsen, neemt bovendien niet zo veel tijd in beslag als u misschien zou vermoeden.

Waaruit is de totale prijs van een dakvenster samengesteld?

De prijs voor het plaatsen van een dakvenster wordt bepaald door volgende elementen:

  • Soort dakvenster, het kader en het type glas dat u kiest voor dit dakvenster.
  • Oppervlak van het dakvenster.
  • Hoeveelheid dakvensters die u wenst te plaatsen.
  • Toegankelijkheid van de plaats waar u een dakvenster wenst. Een dakvenster op een grote hoogte plaatsen is bijvoorbeeld meer werk dan een dakvenster installeren op een werkbare hoogte.
  • De bediening van het dakvenster. Een gemotoriseerd dakvenster is wat duurder dan een manueel dakvenster.
  • Het soort dak waarin het dakvenster geplaatst wordt. De afwerking rond het dakvenster.
  • De plaatser van het dakvenster kan bijvoorbeeld zelf de plaats rond het dakvenster stuken of met gipsplaat bezetten.

De prijs om een dakvenster te laten plaatsen, hangt van al deze factoren af.

Belangrijke punten
  • Welk budget u ook heeft, het is goed om weten dat een isolerend dakvenster voor een besparing op uw energiefactuur zorgt.
  • In sommige gevallen geniet u van subsidies om een dakvenster te laten plaatsen.
  • Een dakvenster is een sterk middel om het interieur van uw woning van natuurlijk daglicht te voorzien en zodoende helemaal te transformeren.

Dakvenster plaatsen: prijs per situatie

De prijs voor de installatie van een dakvenster hangt af van uw dak en de raamoplossing die u kiest. Deze kan aanzienlijk variëren in de verschillende regio's van België.

De plaatsing van een VELUX dakvenster kan in slechts 4 uur gebeuren en uw VELUX accessoire in 1 tot 3 uur. Voor een VELUX dakvenster kunt u rekenen op een prijs vanaf €360 exclusief BTW. Daar komt nog ongeveer €100 bij voor de gootstukken.

Natuurlijk is het de moeite waard om waar mogelijk te investeren in meer daglicht. Als u tijd en geld besteedt aan de installatie van dakvensters, zal de keuze voor de grotere optie zich uitbetalen in het eindresultaat. Houd er rekening mee dat u met een vervanging van een oud dakvenster door een nieuw dakvenster onmiddellijk het verschil ziet op uw energiefactuur. Nieuwe dakvensters isoleren een stuk beter dan de oude.

"Een typische installatie van een dakvenster kost gemiddeld ongeveer € 1.000. Een professionele installateur van VELUX dakvensters klaart deze klus in een dag."

Laat u niet enkel leiden door de prijs bij de keuze van een dakvenster

Wij raden u aan niet per definitie voor het kleinst mogelijke dakvenster te kiezen. Hoe groter het dakvenster, hoe meer het inderdaad kost, maar u krijgt daarvoor wel een groter oppervlak waardoor meer natuurlijk daglicht binnenvalt. Bovendien brengt het plaatsen van een groter dakvenster niet zo veel extra werk met zich mee in vergelijking met een klein dakvenster.

Wenst u meer informatie of ontvangt u graag een concrete offerte met een prijs voor het plaatsen van een dakvenster? Neem dan vandaag nog contact op met een gekwalificeerde installateur via onze VELUX Pro dienst.

Gerelateerde artikelen

A living room area with 2 roof windows
De vele voordelen van een dakvenster
Wilt u graag een volwaardige kamer van uw zolderkamer maken? Of wenst u een kleine renovatie uit te voeren in uw keuken of woonkamer om meer natuurlijk daglicht binnen te laten? Dan kunt u met het plaatsen van een dakvenster wonderen verrichten.
Het volledige artikel lezen
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
A view down from a roof window to a two persons standing in the room
Hoe kiest u het juiste dakvenster?
U heeft een nieuwe woning gekocht en bent overtuigd van de vele mogelijkheden die onze dakvensters bieden. Maar hoe gaat u nu concreet te werk om een dakvenster te kiezen? En hoe kunt u bijvoorbeeld de afmetingen van een dakvenster bepalen? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u tot de juiste keuze van een dakvenster komt.
Het volledige artikel lezen
Woman and girl in the bedroom
Oude dakvensters vervangen door nieuwe? Een goed idee
Vaak heeft u in uw woning al een dakvenster, maar is het interessant om het te vervangen door een nieuw en beter isolerend type. Een upgrade van een oud naar een nieuw dakvenster is een vrij eenvoudige en snel uitgevoerde klus waar u behoorlijk veel mee op uw energiefactuur kunt besparen.  
Het volledige artikel lezen
Bathroom with four VELUX roof windows
Haal het maximale uit het vervangen van uw dakvenster
Het vervangen van een dakvenster wordt door velen als een saaie en helaas onvermijdelijke klus gezien. Daarom kiezen veel mensen vaak voor vervanging door een raam van dezelfde grootte. Dit is jammer! Dakvensters hebben juist de kracht om een ruimte compleet te transformeren en ze in een ander licht te laten zien. Mis deze gouden kans dus niet en haal het maximale uit uw verbouwing.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...