Wat kost het om dakvensters te plaatsen?

Woman working with a laptop sitting by the table in the home office
Bent u een huiseigenaar en overweegt u om een dakvenster op zolder of in een aanbouw te laten plaatsen? Dan wilt u natuurlijk ongeveer weten hoeveel dit gaat kosten. Misschien denkt u bovendien dat het plaatsen van een dakvenster een ingewikkelde en tijdrovende klus is, en ziet u er daarom tegenop. In dit artikel geven we u eerlijke informatie over wat u mag verwachten bij het plaatsen van een dakvenster en staan we stil bij de prijs ervan. Welk budget u ook heeft, het is goed om te weten dat een isolerend dakvenster voor een besparing op uw energiefactuur zorgt en dat u in sommige gevallen van subsidies geniet om een dakvenster te laten plaatsen. Een dakvenster is een sterk middel om het interieur van uw woning van natuurlijk daglicht te voorzien en zodoende helemaal te transformeren. Het werk om dit dakvenster te plaatsen, neemt bovendien niet zo veel tijd in beslag als u misschien zou vermoeden.

Waaruit is de totale prijs van een dakvenster samengesteld?

De prijs voor het plaatsen van een dakvenster wordt bepaald door volgende elementen:

  • Soort dakvenster, het kader en het type glas dat u kiest voor dit dakvenster.
  • Oppervlak van het dakvenster.
  • Hoeveelheid dakvensters die u wenst te plaatsen.
  • Toegankelijkheid van de plaats waar u een dakvenster wenst. Een dakvenster op een grote hoogte plaatsen is bijvoorbeeld meer werk dan een dakvenster installeren op een werkbare hoogte.
  • De bediening van het dakvenster. Een gemotoriseerd dakvenster is wat duurder dan een manueel dakvenster.
  • Het soort dak waarin het dakvenster geplaatst wordt. De afwerking rond het dakvenster.
  • De plaatser van het dakvenster kan bijvoorbeeld zelf de plaats rond het dakvenster stuken of met gipsplaat bezetten.

De prijs om een dakvenster te laten plaatsen, hangt van al deze factoren af.

Belangrijke punten
  • Welk budget u ook heeft, het is goed om weten dat een isolerend dakvenster voor een besparing op uw energiefactuur zorgt.
  • In sommige gevallen geniet u van subsidies om een dakvenster te laten plaatsen.
  • Een dakvenster is een sterk middel om het interieur van uw woning van natuurlijk daglicht te voorzien en zodoende helemaal te transformeren.

Dakvenster plaatsen: prijs per situatie

De prijs voor de installatie van een dakvenster hangt af van uw dak en de raamoplossing die u kiest. Deze kan aanzienlijk variëren in de verschillende regio's van België.

De plaatsing van een VELUX dakvenster kan in slechts 4 uur gebeuren en uw VELUX accessoire in 1 tot 3 uur. Voor een VELUX dakvenster kunt u rekenen op een prijs vanaf €360 exclusief BTW. Daar komt nog ongeveer €100 bij voor de gootstukken.

Natuurlijk is het de moeite waard om waar mogelijk te investeren in meer daglicht. Als u tijd en geld besteedt aan de installatie van dakvensters, zal de keuze voor de grotere optie zich uitbetalen in het eindresultaat. Houd er rekening mee dat u met een vervanging van een oud dakvenster door een nieuw dakvenster onmiddellijk het verschil ziet op uw energiefactuur. Nieuwe dakvensters isoleren een stuk beter dan de oude.

"Een typische installatie van een dakvenster kost gemiddeld ongeveer € 1.000. Een professionele installateur van VELUX dakvensters klaart deze klus in een dag."

Laat u niet enkel leiden door de prijs bij de keuze van een dakvenster

Wij raden u aan niet per definitie voor het kleinst mogelijke dakvenster te kiezen. Hoe groter het dakvenster, hoe meer het inderdaad kost, maar u krijgt daarvoor wel een groter oppervlak waardoor meer natuurlijk daglicht binnenvalt. Bovendien brengt het plaatsen van een groter dakvenster niet zo veel extra werk met zich mee in vergelijking met een klein dakvenster.

Wenst u meer informatie of ontvangt u graag een concrete offerte met een prijs voor het plaatsen van een dakvenster? Neem dan vandaag nog contact op met een gekwalificeerde installateur via onze VELUX Pro dienst.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...