Uw functie Planning en automatisering 

Ontdek wat de functie Planning en Automatisering voor uw huis kan doen, via video's, artikelen en veelgestelde vragen.

Installatie VELUX App Control

Kamerautomatisering openen en maken

Geplande Bediening openen en maken

Kamerparameters openen en bewerken

Planning en Automatisering

In mei 2021 hebben we ACTIVE Control vervangen door Planning & Automatisering - dat is uw Geplande Bediening en Binnenklimaatautomatisering. Met Geplande Bediening kunt u uw eigen planning voor uw VELUX INTEGRA® vensters en accessoires instellen, die aan uw behoeften voldoet. Met de binnenklimaatautomatisering werken uw producten op basis van uw binnenklimaatsensoren als u VELUX ACTIVE with NETATMO heeft. Als u VELUX App Control heeft, is de functie Binnenklimaatautomatisering uitgeschakeld omdat sensoren geen deel uitmaken van deze oplossing.

Opmerking: als gebruiker van VELUX App Control kunt u altijd upgraden naar VELUX ACTIVE door binnenklimaatsensoren aan uw oplossing toe te voegen.

We hebben de ACTIVE control uit de app VELUX ACTIVE with Netatmo verwijderd, maar uw VELUX INTEGRA® vensters en accessoires zullen nog steeds werken zoals voor de update, als u geen nieuwe planningen in de app hebt aangemaakt. Bekijk onze video's over Planning & Automatisering om de nieuwe functie beter te begrijpen.
U kunt de klimaatautomatisering niet gebruiken met uw VELUX App Control, omdat deze functie werkt met binnenklimaatsensoren. Met binnenklimaatsensoren passen uw VELUX INTEGRA®-producten zich automatisch aan op basis van de temperatuur, vochtigheid en CO2-niveaus van uw huis en de instellingen die u hiervoor hebt gemaakt. Uw persoonlijke planningen voor uw producten prevaleren altijd boven klimaatautomatiseringen.

Opmerking: als gebruiker van VELUX App Control kunt u altijd upgraden naar VELUX ACTIVE with Netatmo door binnenklimaatsensoren aan uw oplossing toe te voegen, op deze manier kunt u over klimaatautomatisering beschikken. 

1U behoudt altijd de controle over uw producten. Daarom zullen - vanwege de vertragingsinstelling - uw Bedieningen met hoogste prioriteit en Geplande Bediening altijd zoals gewenst werken, ongeacht wat de op sensorgebaseerde binnenklimaatautomatiseringen aangeven.
Lees meer over hoe de vertragingsinstelling werkt in de onderstaande tabel.


Uw bedieningsmethode

Tijdsperspectief

Weerbescherming

Bediening met hoogste prioriteit

  • Schuifregelaar in app gebruiken
  • Een afstandsbediening gebruiken
  • Apple Homekit
  • Siri spraakbesturing
  • Hey Google stembediening
  • Automatisch sluiten vanuit kamerweergave

Onmiddellijk uitvoeren

Als het regent de ramen alleen in de ventilatiestand openen

Geplande Bediening

Onmiddellijk uitvoeren

Als het regent, en te winderig, te koud of te warm is, open de ramen dan niet

Binnenklimaatautomatiseringen
(incl. Regelmatig luchten)

Uitvoeren wanneer de vertragingstijd na activering van de Bediening met hoogste prioriteit of de Geplande Bediening is verstreken.

Als het regent, en te winderig, te koud of te warm is, open de ramen dan niet


Bestuur uw huis met Planning en Automatisering

In mei 2021 hebben we de functie Planning en Automatisering in onze app VELUX ACTIVE opgenomen. 
Met deze functie kunt u dagelijkse planningen maken die bij uw gewoontes passen. 

VELUX APP vs. VELUX ACTIVE

Er is een nieuwe speler op de markt gekomen en als eigenaar van VELUX INTEGRA kunt u nu kiezen uit twee Smart Home-oplossingen voor uw INTEGRA-producten.

In mei 2021 werd de nieuwe VELUX APP (KIG 300 EU) gelanceerd. Dit is een oplossing voor Smart Home-gebruikers, die de grote voordelen van VELUX ACTIVE willen, maar nog niet helemaal klaar zijn voor klimaatautomatisering. In dit artikel zullen we het verschil tussen de twee producten specificeren.