Veelgestelde vragen

Volgens de huidige Belgische regelgeving, moet iedereen die apparaten met batterijen of accu’s verkoopt op de Belgische markt, de terugwinning en recycling van batterijen en accu’s waarborgen. 

Om aan deze voorschriften te voldoen, is VELUX Belgium aangesloten bij de beheersorganisatie BEBAT. Onze producten zijn onderworpen aan een milieuheffing, net zoals elk ander materiaal dat batterijen en / of accu’s bevat. 

Het bedrag van de heffing wordt berekend op basis van het echt aantal en type batterijen of accu’s in het product. Deze bijdrage is een aanvulling op de catalogusprijs en is onderworpen aan de BTW.
Vanaf 1 maart 2017, zal u een extra lijn met de heffing op uw facturen zien staan. Het bedrag van de heffing per type product is terug te vinden in onze elektronische prijslijst.

Voordat u contact opneemt met onze diensten, is het belangrijk dat u de referenties van alle VELUX producten noteert. Zo kunnen we uw vraag gemakkelijker identificeren en u efficiënter helpen.

Alle referenties die we nodig hebben, staan op de identificatieplaatjes van onze producten.
 
Op de ramen
Het identificatieplaatje van de dakvensters bevindt zich op de bovenrand van de openslaande vleugel. U vindt er de volgende informatie op terug:
1. Type venster (bv. GGL)
2. Dimensionale code (bv. M04)
3. Code van de versie (bv. 3073)
4. Productiecode (bv. 20 AC 1020)
 
Op de binnengordijnen
Over het algemeen bevindt dit identificatieplaatje zich ofwel op de achterzijde van de cassette, ofwel op de keerzijde van de manoeuvreerbalk (zichtbaar als de vleugel van het venster 180° wordt gedraaid). Op de zonder zijrails is het plaatje aangebracht op de cassette en dus niet direct leesbaar. Voor oudere binnengordijnen kan dit plaatje ook wel ontbreken.
 
Op de rolluiken
Het identificatieplaatje bevindt zich op de onderste lamel in de rechterhoek.
 
Op de verbindingen
Gewoonlijk wordt de productiecode aangebracht op de binnenzijde van het onderste deel van de verbinding. Soms is het nodig om dit gedeelte te demonteren om de gegraveerde of gedrukte code te kunnen lezen.
 
Op de beglazing
De identificatiecode bevindt zich meestal op de rib van de beglazing, linksboven, en is leesbaar als de vleugel van het venster 180° gedraaid wordt.
 
Op de binnenafwerkingen
De productiecode wordt op de buitenzijde van de panelen geplaatst en is alleen leesbaar wanneer het frame wordt verwijderd.​

Het doel van de energieprestaties van gebouwen (EPB) is om het energieverbruik van de gebouwen te doen dalen.
Om een energie-efficiënt gebouw te verkrijgen volstaat het vandaag niet langer om alleen te isoleren. Onze dakvensters worden direct beïnvloed door deze regelgeving, wat betreft de ventilatie van de woonruimtes, de isolatiewaarden van onze ramen, zonnewinsten…

De EPB-gegevens van onze producten zijn terug te vinden op deze pagina.​

Uw klant kan deze informatie op onze pagina over het CE-certificaat​ vinden. Het is belangrijk dat hij de volledige referentie van het product heeft om het juist certificaat te krijgen.
VELUX garandeert de beschikbaarheid van bijna alle losse onderdelen van zijn dakvensters gedurende 25 jaar. Het is ook mogelijk om een groot aantal losse onderdelen voor onze andere producten te bestellen.
Om de referentie en de beschikbaarheid van het onderdeel te kennen, is het belangrijk om ons de volledige referentie van het product door te geven en indien mogelijk een foto van het te vervangen onderdeel.