Alles over zolderverbouwingen

Hoe meer ruimte u in huis heeft, hoe meer het waard is. Zo eenvoudig is dat. Daarom kan het creëren van bruikbare ruimte op uw zolder, of dat nu is voor opslag of dagelijks gebruik, echt een verschil maken voor de waarde van uw huis. Gooi dakvensters (niet letterlijk) in de mix en u hebt een winnende formule!
Meer info

Waarom uw zolderruimte renoveren

Uw woonruimte vergroten door uw ongebruikte zolder om te toveren tot een leefbare ruimte levert niet alleen meer vierkante meters op; de verbouwing verhoogt ook de waarde van uw woning.

Hoewel zolderruimtes in de warmere maanden donker, benauwd en extreem warm kunnen aanvoelen, kan het installeren van dakvensters een geweldige oplossing zijn voor dergelijke problemen en uw zolderruimte beter bruikbaar maken door natuurlijk daglicht en ventilatie te bieden. 

Dakvensters zijn er in vele stijlen en kunnen zeer veelzijdig zijn. Ze kunnen bijdragen aan de esthetiek van uw nieuwe zolderverbouwing en helpen snel opgehoopt vocht uit de onderliggende kamers te verwijderen, wat de algehele gezondheid van uw huis ten goede komt.

Vind een installateur en begin vandaag

Werk samen met de juiste professionals

Bent u geïnspireerd maar weet u niet waar te beginnen? Gebruik ons VELUX Pro systeem om in contact te komen met gekwalificeerde installateurs.

Welke voordelen biedt het verbouwen van uw zolder?

Gerelateerde verhalen

Slaapkamerideeën voor zolders met een schuin dak
Uw zolder renoveren? Dat is de kans bij uitstek om er een ruimte van te maken die een wowfactor uitstraalt. U heeft zeker wel al eens foto’s van ruimtelijke zolders gezien en droomt ervan om ook zo’n fantastische locatie in uw woning te hebben. Gelukkig is dit goed mogelijk met de tips, ideeën en adviezen die wij u in dit artikel geven om een zolderkamer een unieke uitstaling te geven. Zelfs in een zolder met bescheiden hoogte creëert u bijvoorbeeld een slaapkamer, om maar iets te noemen.
Het volledige artikel lezen
Een zolderrenovatie is niet compleet zonder een nieuw dakvenster
Wenst u uw zolder te verbouwen, dan zijn er heel wat mogelijkheden. Zo is het een goed idee om een zolder te verbouwen naar een slaapkamer. Een andere mogelijkheid is om de ruimte om te vormen tot een veelzijdige hobbykamer. Bovendien is het bij een renovatie van de zolder ook belangrijk om na te denken over een dakvenster voor natuurlijk lichtinval. Als u weet dat u uw zolder wilt renoveren, maar nog niet zeker bent welk type dakvenster u moet kiezen, helpen wij u in dit artikel op weg met wat handige tips.
Het volledige artikel lezen
Het belang van goede rolluiken voor uw dakvensters
U voorziet dakvensters eenvoudig van rolluiken. Dit heeft diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld maar aan warmtewering, maar ook aan het onderhouden van een gezond binnenklimaat. Daarnaast is een rolluik ook nog eens goed om het glas van het dakvenster te beschermen. Een VELUX dakvenster blijft in topvorm als u het met een geschikte rolluik uitrust.
Het volledige artikel lezen
Zorg voor een gezonde en milieuvriendelijke woning met VELUX ACTIVE
Met zorgvuldig geselecteerde Smart Home-systemen kunt u uw huis veel aangenamer en gezonder maken dan voorheen. Wij zijn volledig overtuigd van de mogelijkheden van slimme technologieën om het comfort in uw woning te verhogen. We raden u aan de mogelijkheden te bekijken en op een doelgerichte manier diverse apps en functies aan uw woning toe te voegen. Bovendien beperkt u met Smart Home systemen tijd en kopzorgen, en bent u zelfs milieubewuster bezig. Uw leven wordt er een stuk gemakkelijker op.
Het volledige artikel lezen
Een dakvenster kiest u in functie van de kamer waar u het wenst te plaatsen
Heeft u zich al eens afgevraagd wat de eenvoudigste manier is om een ruimte volledig te transformeren? Natuurlijk daglicht van bovenaf in de ruimte laten binnenvallen! Dat doet u eenvoudig door het plaatsen van dakvensters of platdakvensters.
Het volledige artikel lezen

Welk project staat er op uw planning?

Vervang uw oude dakvenster

Is uw bestaande dakvenster verouderd en aan vervanging toe? Durf groots te dromen, wij helpen u graag.

Bedroom with big bed and VELUX roof windows
Renoveren?

Wie wil er nu niet een mooier en opgewaardeerd huis? Maar hoe begint u daaraan? Hoeveel kost het? Met wie kunt u samenwerken? Wat zijn de voordelen? Veel vragen dwalen door ons hoofd als het gaat om woningrenovatie. En toevallig hebben we alle antwoorden voor u in petto.

Upgrade uw dakvenster

Verbeter uw binnencomfort met onze verduisterings-, buitenzonwerings- en Smart Home-oplossingen.

Kitchen with VELUX roof windows
Uitbreiden?

U heeft meer ruimte nodig, maar u wilt niet verhuizen. Welkom bij de woninguitbreiding, het antwoord op alle ellende van een krappe woning. Maar de ene woninguitbreiding is de andere niet. Wist u dat er 5 verschillende hoofdstijlen zijn voor een uitbreiding om uit te kiezen? Heeft u hulp nodig bij het proces of heeft u iemand nodig die u op weg kan helpen met de tekeningen van uw droomuitbreiding? Laat het ons weten, we helpen u graag verder.

A street view from the top
Uw dakbedekking vernieuwen?

Ervoor zorgen dat uw dak in goede staat is, is essentieel voor de algemene gezondheid van uw woning. Het moet niet alleen voldoen aan uw functionele behoeften, het moet er ook goed uitzien! Wat zijn de tekenen dat uw dak een opknapbeurt of renovatie nodig heeft? En zo ja, hoe kunt u meer voordeel halen uit een dakrenovatie en overwegen om meer daglicht in uw woning te brengen?

A new built house facade
Nieuwbouw?

Stelt u zich uw perfecte woning eens voor; een huis dat precies is gebouwd zoals u wilt, van de natuurlijke lichtinval tot de deuren, muren, kranen, vloeren en ramen. Bij een nieuwbouwproject heeft u de volledige controle over elk aspect van uw woning. U kunt frisse lucht en natuurlijk daglicht integreren en een gezond binnenklimaat creëren in uw moderne ruimte waar uw gezin zich goed voelt.

Language is changing...