Is uw dakvenster aan vervanging toe?

 

Hoewel VELUX dakvensters de tand des tijds met glans doorstaan, is elk venster vroeg of laat aan vervanging toe. Is dat bij u het geval of kan uw dakvenster nog wel enkele jaren mee?

 

Heeft u een nieuw dakvenster nodig ?

3
vragen om na te gaan  of u een nieuw dakvenster nodig heeft
 • VRAAG 1 - Is uw dakvenster beschadigd? 

  VRAAG 1 - Is uw dakvenster beschadigd? 


  Kampt u met een lekkend venster, een gebarsten raam of een rottend raamkozijn? Of kan het venster niet meer open en dicht?

  Om ernstigere problemen – zoals schimmelvorming, temperatuurverlies of zelfs gezondheidsproblemen – te voorkomen, raden we aan om uw dakvenster zo snel mogelijk te vervangen. 

  Een geblokkeerd venster is misschien nog te herstellen. Zoniet is een vervanging ook hier aanbevolen: met een goedwerkend dakvenster zorgt u immers voor onmisbare verse lucht in de ruimte.  
 • VRAAG 2 - Hoe oud is uw dakvenster?

  VRAAG 2 - Hoe oud is uw dakvenster? 

   
  VELUX dakvensters zijn erg duurzaam maar toch loont het na 20 à 25 jaar de moeite om een vervanging te overwegen. Hedendaagse vensters bieden niet alleen veel betere isolatie, maar ook meer daglicht en comfort. 
   
  De leeftijd van uw dakvenster bepalen is eenvoudig. Open uw dakvenster en zoek het identificatieplaatje. De code met drie letters is het model, de cijfers die erna komen zijn de maatcode. Met deze code kan u in de onderstaande tabel snel de leeftijd van uw dakvenster achterhalen.
   

  Leeftijd van uw dakvenster

  Vervangen of niet? 

  Dakvensters van voor 1991
  Code met 1 of 2 cijfers (bv. GGL 4)

  JA. Tijd voor een vervanging! Een hedendaags venster biedt 2 keer zoveel isolatie, 15% meer daglicht en veel meer comfort.

  Dakvensters van 1991 tot 2001
  Code met 3 cijfers (bv. GGL 606)

  MISSCHIEN. Uw dakvenster is mogelijks aan vervanging toe. Wellicht biedt een hedendaags venster meer isolatie en comfort.  

  Dakvensters van 2001 tot 2012
  Code met 1 letter en 2 cijfers (bv. GGL S06)

  NIET NU. Uw dakvenster kan normaal gezien nog wel even mee.

  Over 5 à 10 jaar is het misschien wel tijd voor een vervanging. 

  Dakvensters vanaf 2013
  Code met 2 letters en 2 cijfers (bijv. GGL SK06)

  NEE. U heeft een hedendaags dakvenster dat nog jaren dienst kan doen. 
 • VRAAG 3 - Kan uw dakvenster een upgrade gebruiken?

  VRAAG 3 - Kan uw dakvenster een upgrade gebruiken?


  Is uw dakvenster nog in goede staat, maar bent u op zoek naar meer? Doorheen de jaren heeft VELUX niet alleen de look van haar dakvensters verbeterd. 
  Ook tal van innovatieve extra’s zorgen ervoor dat u vandaag nog meer plezier en comfort uit uw dakvenster haalt. Dit zijn enkele voorbeelden:


  • Dakvensters afgewerkt in wit polyurethaan dat extra onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig is: ideaal voor badkamers en keukens. 
  • Met ons VELUX INTEGRA-systeem  bedient u uw dakvenster vanop afstand: handig voor moeilijk bereikbare dakvensters, zoals in traphallen.  
  • Met geluiddempend glas kan u straatlawaai of het geluid van een flinke regenbui halveren. De gedroomde optie voor uw slaap- of kinderkamer. 

Download de vervangingsgids

 
Hoewel VELUX dakvensters de tand des tijds met glans doorstaan, is elk venster vroeg of laat aan vervanging toe. Is dat bij u het geval of kan uw dakvenster wel nog enkele jaren mee? 
 
Ontdek het in onze gratis vervangingsgids. 
cover