Nederlands    |    Français

DE VERONTRUSTENDE FEITEN OVER DE 'INDOOR' GENERATIE


We brengen 90% van onze tijd binnen door, zonder voldoende daglicht of frisse lucht. We denken er niet eens meer over na, maar het is wetenschappelijk aangetoond dat dit schadelijke effecten kan hebben voor onze gezondheid en ons welzijn.

Wij zijn de 'Indoor' Generatie. Hoe ons verhaal zal eindigen, hangt van u af.

Bekijk de film


BINNENSHUIS KAN DE LUCHT TOT WEL 5 KEER MEER VERVUILD ZIJN DAN BUITEN

Waar u ook woont, een raam openen en frisse lucht binnenlaten, verdient bijna altijd de voorkeur boven het inademen van muffe binnenlucht.

DAGLICHT KAN DE LEERPRESTATIES VAN UW KINDEREN MET 15% VERBETEREN

Wetenschappers hebben aangetoond dat klaslokalen die veel daglicht binnenlaten een efficiëntere leeromgeving zijn dan slecht verlichte lokalen. Er is geen reden om aan te nemen dat thuis en op het werk niet dezelfde voordelen kunnen worden verkregen.

WAT KAN IK DOEN?

Er zijn tal van manieren om frisse lucht en daglicht in uw woning te krijgen. Sommige zijn snel en simpel, andere kosten wat meer tijd maar leveren wel flinke verbeteringen op lange termijn op.

LEVEN IN EEN VOCHTIGE WONING MET SCHIMMEL VERHOOGT UW KANS OP ASTMA MET 40%

Ademhalingsproblemen en allergieën kunnen worden
veroorzaakt of verergerd door een slechte luchtkwaliteit binnenshuis.

KINDERKAMERS ZIJN VAAK DE MEEST VERVUILDE IN HET HUIS

Giftige deeltjes, CO2 door uitademing, kinderkamers bevatten dikwijls de hoogste concentratie schadelijke stoffen van alle kamers in de woning.

EEN GEBREK AAN DAGLICHT MAAKT 15% VAN ONS VERDRIETIG

De kracht van daglicht kan gewoon niet worden nagemaakt. We hebben zonlicht nodig om ons vol energie en gezond te voelen.

HET VOLSTAAT NIET OM DAT ENKEL TE 'WETEN'


Het is belangrijk dat we allemaal nadenken hoe we ons leven indoor kunnen verbeteren. Of je nu particulier of architect bent, voor een bedrijf of de overheid werkt, we dragen allemaal een verantwoordelijkheid om al het mogelijke te doen om van onze woning een gezonde plaats te maken, om in te wonen en op te groeien.


Waarom vinden we dit belangrijk?

Al meer dan 75 jaar zet VELUX zich in voor een betere levenskwaliteit door mensen thuis en op het werk voldoende licht en frisse lucht te geven.
De gezondheidsvoordelen worden inmiddels bevestigd door de wetenschap, maar we hebben nog een lange weg te gaan voordat we begrijpen dat licht en frisse lucht niet alleen fijn zijn maar tevens noodzakelijk.
Gelukkig staan we niet alleen in deze strijd. We werken samen met andere internationale marktleiders in de bouwsector om betere woningen te maken. Onze oplossingen kunnen niet alle problemen van de 'indoor' generatie oplossen, maar we kunnen wel helpen door u de beste weg vooruit te laten zien.