Productwaarschuwing

Risico op elektrische storing in een VELUX platdakvenster variant

De VELUX Group heeft een veiligheidsprobleem ontdekt bij een elektrische VELUX platdakvenster - nieuwe generatie platdakvenster met glas (vlak of gebogen) CVU.

Onder bepaalde omstandigheden kan door condensatie in de constructie een hoge luchtvochtigheid ontstaan. In zeldzame gevallen kunnen metalen onderdelen van het platdakvenster - zoals de ketting, de reset-knop en de regensensor - stroom gaan geleiden met 230 V en kan er een elektrische schok ontstaan.

Hoe weet u of u een van de mogelijk betrokken platdakvensters heeft?

Het mogelijk betrokken product is het elektrische VELUX platdakvenster, nieuwe generatie platdakvenster met glas (vlak of gebogen) CVU, dat in juli 2021 op de markt is gebracht (zie onderstaande afbeelding). Het kan gaan om alle vensterformaten. Dit geldt niet voor de op zonne-energie werkende versie van dit platdakvenster en ook niet voor oudere VELUX platdakvensters.

 

Wat moet u doen als u een of meer van deze platdakvensters hebt?

Het is veilig om de betrokken platdakvensters te gebruiken via de afstandsbediening, maar vermijd elk fysiek contact met het venster zelf. Hierdoor wordt elk risico op elektrische schokken uitgesloten.

Neem contact op met VELUX (+32 10 420909 of professionals-be@velux.com). Wij regelen dan een servicetechnicus die het platdakvenster inspecteert en ervoor zorgt dat het product veilig is, uiteraard zonder kosten voor u.

NEEM CONTACT OP MET VELUX
Language is changing...