{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Koude, slechte binnenlucht

Morten en Charlotte hadden hun handen vol met de renovatie van de binnenkant van de woning en waren nog niet aan het dak toegekomen. "Binnen was het vaak koud en de lucht was ook van slechte kwaliteit. Daarom hadden we een betere isolatie en een nieuw dak nodig. Nu we toch werk zouden maken van het dak, kregen we het idee om het plafond open te trekken tot aan de nok en om iets speciaals van de kinderkamer te maken. Om het maximale uit de ruimten te halen, wilden we ze ruimer en aangenamer maken", vertelt Morten.

15

VELUX PRODUCTEN

€ 5k

PRODUCTPRIJS

Op afstand bediend dakvenster dat de ventilatie in de ruimte regelt

De bovenste twee dakvensters zijn op afstand bediende VELUX wentelende dakvensters, die de ventilatie van de ruimte regelen en zich sluiten bij regenachtig weer. "Dankzij de nieuwe dakvensters genieten we veel van het zonlicht. Bovendien zijn ze met een automatisch ventilatiesysteem uitgerust, zodat het altijd fris en aangenaam in de kamers is. Je beseft pas hoe belangrijk een goed binnenklimaat is totdat je het hebt", concludeert hij.

Belangrijkste voordelen van VELUX dakvensters

  1. Binnenklimaat: de woning in baksteen houdt nu ook beter warmte vast dankzij een nieuw dak, een betere isolatie en de nieuwe VELUX dakvensters.

  2. Esthetische voordelen: Morten en Charlotte houden van mooie zaken en kozen ervoor om deze te combineren met twee manueel bediende VELUX dakvensters onderaan. Daarbij werd erop gelet dat de strook tussen de beide vensters zo smal mogelijk was.

  3. Functioneel: de bovenste twee dakvensters zijn op afstand bediende VELUX wentelende dakvensters, die de ventilatie van de ruimte regelen en zich sluiten bij regenachtig weer.
Een grandioos effect

Het echtpaar vond onder andere inspiratie op Instagram, waar Morten een aantal geniale VELUX oplossingen en ideeën zag om het maximale uit hun zolderruimte te halen.

"Ik nam mijn tijd om rond te kijken in de VELUX showroom in Hørsholm en besprak enkele ideeën met de verkoopadviseur. Ik had een vrij duidelijk idee van wat we met onze ruimte wilde doen. We besloten om vier VELUX dakvensters in één grote blok naast en boven elkaar te plaatsen om de hele zijkant van het dak volledig open te trekken. Dit zorgt voor een grandioos effect: iedereen die hier binnenstapt, is aangenaam verrast."
- Morten, eigenaar
Een leefruimte vol daglicht

De nieuwe kinderkamer is een echte leefruimte geworden, die baadt in daglicht dankzij de vier VELUX dakvensters. Nu kan de nieuwe plafondhoogte van de kamer optimaal benut worden. "Dit maakte een enorm verschil voor onze jongens: nu hebben ze een plekje waar ze graag vertoeven, terwijl dat vroeger niet het geval was. Het is heerlijk om aan het bureau onder de dakvensters te zitten en te tekenen, of later huiswerk te maken. Tot dan is het een ideale werkruimte voor ons als ouders. 's Avonds kunnen de kinderen vanuit hun bed naar de sterren en de maan kijken. Dat maakt een grote indruk op hen", vertelt Morten.

VELUX producten in dit verhaal
Manueel wentelend dakvenster
Meer info
INTEGRA® afstandsbediend dakvenster
Meer info
Manueel verduisteringsgordijn
Meer info
Elektrisch verduisteringsgordijn
Meer info
Ontdek hoe uw ruimte er met dakvensters uitziet