Opstaan met een lach, 
dat kan u leren!

Wakker worden in een kamer die baadt in gouden licht. Fonkelende sterren zien vanuit het comfort van uw bed, net voor u in slaap valt. Maak uw dromen werkelijkheid met een dakvenster dat uw slaapkamer verbindt met de betoverende wereld aan de andere kant van het raam.

Het ontwerp van uw slaapkamer zal bepalen of u de dag met een glimlach begint, of eerder met het verkeerde been uit bed stapt. Dakramen zorgen er niet alleen voor dat uw slaapkamer ruimer en luchtiger aanvoelt, maar zijn ook een bron van opwekkend zonlicht. Door uw kamer te voorzien van een overvloedige hoeveelheid daglicht, voelt u zich energieker en dichter bij de natuur. 

Laat de zon binnen en ventileer uw slaapkamer regelmatig om winterblues en vermoeidheid te bestrijden. Deze zijn vaak het gevolg van teveel CO² in uw slaapkamer. 

Als ze niet regelmatig worden verlucht, hebben slaapkamers de neiging om CO2 op te stapelen. Dit kan leiden tot mentale vermoeidheid. Tegelijkertijd kiezen veel mensen voor jaloezieën om hun privacy te beschermen, maar daardoor lopen ze ook de voordelen van natuurlijk daglicht mis. Het is zelfs zo dat zo’n 15% van de wereldbevolking in min of meerdere mate aan een seizoensgebonden affectieve stoornis lijdt, dewelke een grote invloed kan hebben in de donkere maanden van het jaar.

Dakvensters geven u de mogelijkheid om uw slaapkamer te vullen met natuurlijk licht en haar te verluchten, terwijl uw privacy volledig bewaard blijft. Dit helpt bij het bestrijden van seizoensgebonden stemmingswisselingen en onnodige vermoeidheid. Bovendien zorgen dakramen ervoor dat u wakker wordt in een kamer die wordt verwarmd door gouden zonnestralen, in plaats van harde elektrische verlichting. Hoe handig ze ook is, artificiële verlichting kan nu eenmaal niet op tegen het gevoel van warm zonlicht op uw huid.

Voor en na

Decoreer uw slaapkamers met natuurlijk licht


Veelgestelde vragen

Externe omgevingsfactoren, zoals de zon, bepalen de fase van onze circadiaanse cyclus. Wanneer de zon opkomt, hebben we de neiging om wakker te worden, zelfs als we geen acht uur hebben geslapen. Dakramen zorgen voor natuurlijk licht in de ruimte, wat uw circadiane ritme in evenwicht te houdt. Dit ritme is erg belangrijk, want het regelt uw slaappatroon, eetlust en hersenactiviteit.

Een dakvenster kan ervoor zorgen dat uw ventilatiesysteem minder moet werken. Een dakvenster openen laat de warme lucht die onder het dak verzamelt buiten. Hierdoor moet uw ventilatiesysteem minder lucht verversen.

Een vlieg die maar niet stopt met zoemen, het is een nachtmerrie die we allemaal al eens hebben meegemaakt. Zeker wanneer u probeert te slapen. Gelukkig hebben onze dakramen de mogelijkheid om afgewerkt te worden met een muggengaas. Zo kan u genieten van frisse lucht, zonder met beestjes te zitten.

Ontdek hoe natuurlijk licht uw favoriete ruimte kan opwaarderen.