Veelgestelde vragen

Volgens de huidige Belgische regelgeving, moet iedereen die apparaten met batterijen of accu’s verkoopt op de Belgische markt, de terugwinning en recycling van batterijen en accu’s waarborgen. 

Om aan deze voorschriften te voldoen, is VELUX Belgium aangesloten bij de beheersorganisatie BEBAT. Onze producten zijn onderworpen aan een milieuheffing, net zoals elk ander materiaal dat batterijen en / of accu’s bevat. 

Het bedrag van de heffing wordt berekend op basis van het echt aantal en type batterijen of accu’s in het product. Deze bijdrage is een aanvulling op de catalogusprijs en is onderworpen aan de BTW.
Vanaf 1 maart 2017, zal u een extra lijn met de heffing op uw facturen zien staan. Het bedrag van de heffing per type product is terug te vinden in onze elektronische prijslijst.

Uw klant kan het CE-certificaat van zijn VELUX producten downloaden. Het is belangrijk dat men de volledige productreferentie bij de hand neemt om het juiste certificaat te downloaden.


Voordat u contact opneemt met onze diensten, is het belangrijk dat u de referenties van alle VELUX producten noteert. Zo kunnen we uw vraag gemakkelijker identificeren en u efficiënter helpen.

Alle referenties die we nodig hebben, staan op de identificatieplaatjes van onze producten.
 
Op de ramen
Het identificatieplaatje van de dakvensters bevindt zich op de bovenrand van de openslaande vleugel. U vindt er de volgende informatie op terug:
1. Type venster (bv. GGL)
2. Dimensionale code (bv. M04)
3. Code van de versie (bv. 3073)
4. Productiecode (bv. 20 AC 1020)
 
Op de zonnegordijnen
Over het algemeen bevindt dit identificatieplaatje zich ofwel op de achterzijde van de cassette, ofwel op de keerzijde van de manoeuvreerbalk (zichtbaar als de vleugel van het venster 180° wordt gedraaid). Op de zonder zijrails is het plaatje aangebracht op de cassette en dus niet direct leesbaar. Voor oudere zonnegordijnen kan dit plaatje ook wel ontbreken.
 
Op de rolluiken
Het identificatieplaatje bevindt zich op de onderste lamel in de rechterhoek.
 
Op de verbindingen
Gewoonlijk wordt de productiecode aangebracht op de binnenzijde van het onderste deel van de verbinding. Soms is het nodig om dit gedeelte te demonteren om de gegraveerde of gedrukte code te kunnen lezen.
 
Op de beglazing
De identificatiecode bevindt zich meestal op de rib van de beglazing, linksboven, en is leesbaar als de vleugel van het venster 180° gedraaid wordt.
 
Op de binnenafwerkingen
De productiecode wordt op de buitenzijde van de panelen geplaatst en is alleen leesbaar wanneer het frame wordt verwijderd.​
Onze producten worden exclusief via ons officiële dealernet verdeeld.
Onze dealers bieden professionals doorgaans kortingen aan. We nodigen u uit om dit met hen te bespreken.
Om een dealer te vinden in uw streek, kunt u gebruik maken van onze 'dealer locator'
Ons supportteam voor professionals staat tot uw dienst voor al uw vragen met betrekking tot onze producten en diensten. Onze medewerkers kunnen u ook telefonisch helpen bij het oplossen van bepaalde problemen.
U kunt contact opnemen met ons supportteam voor professionals:
  • Telefonisch: 010/42 09 09, van maandag tot vrijdag, tussen 8.30 u en 17.00 u
  • Per e-mail: instal-be@velux.com

Voor complexere vragen en in bepaalde situaties kunnen we ook ter plaatse op de werf ondersteuning bieden.

Alle informatie met betrekking tot onze producten is beschikbaar op onze website www.velux.be.
We kunnen u ook prijzencatalogi en brochures over onze aanbevolen oplossingen bezorgen. Aarzel niet contact op te nemen met onze klantendienst:
  • Telefonisch: 010/42 09 09, van maandag tot vrijdag, tussen 8.30 u en 17.00 u
  • Per e-mail: instal-be@velux.com

De reglementeringen evolueren snel en verschillen van gewest tot gewest. We nodigen u dus uit om de bevoegde instanties van het betrokken gewest te raadplegen.U vindt meer informatie op onze pagina over premies

Het doel van de energieprestatie van gebouwen (EPB) is om het energieverbruik van gebouwen te verminderen.
Om een gebouw energie-efficiënt te maken, volstaat isoleren vandaag de dag niet meer. Onze dakvensters hebben rechtstreeks betrekking op deze regelgeving, op het vlak van ventilatie van de leefruimten, isolatiewaarden van onze beglazingen, zonnewarmtebelasting enz.

Vind alle informatie over de EPB-gegevens van onze producten op onze website. 


Technische vragen

Elk VELUX gootstuktype is speciaal ontworpen om aangepast te worden aan een specifiek type van dakbedekking en om een optimale waterdichtheid te bekomen.
Bijkomende informatie over de VELUX gootstukken vindt u op onze webpagina 'producten'

Voor een specifiekere dakbedekking (zink, golfplaten, ...), of voor complexere plaatsingen, neemt u contact op met onze klantendienst.

Het is zeer eenvoudig om een nieuw dakvenster te plaatsen. De afmetingen van dakopeningen zijn niet veranderd. 
De diepte van de inbouw is echter wel geëvolueerd. Indien uw klant alleen zijn venster wilt laten veranderen, zonder het dak te renoveren en zonder te raken aan zijn binnenafwerkingen, moet u dus onze vervangingsgootstukken gebruiken. 
Uw klant zal ook zijn toebehoren (gordijnen, rolluiken, ...) moeten vervangen omdat deze niet meer compatibel zullen zijn met de vensters van de jongste generatie.
Het isolerend kader BDX zorgt voor een perfecte isolatie rond het venster en voorkomt bouwknooppunten. Dit isolerend kader is voorzien van onze gootstukken EDW 2000, EDZ 2000, EDJ 2000 en EDN 2000.

Dienst na verkoop

VELUX garandeert dat alle reserveonderdelen van zijn dakvensters gedurende een periode van 25 jaar beschikbaar zullen zijn. Het is ook mogelijk om een groot aantal reserveonderdelen voor onze andere producten te bestellen. 
Om de referentie en de beschikbaarheid van een reserveonderdeel te kennen, is het belangrijk dat u ons de volledige productreferentie bezorgt en, indien mogelijk, een foto van het te vervangen onderdeel.
U kunt alle vervangingsonderdelen bij uw gebruikelijke dealer bestellen.