Renoveren

Hoe begint u eraan? Een stappenplanOf u nu een volledige woning verbouwt, uw zolder ombouwt tot hobbyruimte of uw badkamer grondig renoveert: verbouwen is altijd een hele klus. U weet niet zo goed hoe eraan te beginnen?

Laat ons u bij de hand nemen.

In 4 stappen van droom naar werkelijkheid.

STAP 1  
Laat u inspireren 


Ziet u uw droomwoning of droomkamer al helemaal voor zich of bent u nog op zoek naar tips? In beide gevallen is het nuttig om zoveel mogelijk informatie te verzamelen voor u uw plannen echt vorm geeft. Lees uitvoerig blogs of magazines rond renovatieprojecten en stel vragen aan vrienden, op gespecialiseerde fora of bij experten.

STAP 2
Haal de experten erbij 

 
Uiteraard moet u niet alles alleen doen. Zeker voor grotere verbouwingen is een architect cruciaal. Samen met uw architect werkt u het plan uit, kiest u de materialen en bepaalt u uw budget. Met zijn ervaring komt u zeker tot het meest doordachte eindresultaat. Voor de uitvoering van de werken kunt u de hulp inroepen van aannemers of vakmannen. 
 

STAP 3
Denk aan de administratieve voorbereidingen 


Bij een verbouwing komt heel wat papierwerk kijken. Zorg dat u op de hoogte bent van de nodige verzekeringen, ga na wat de stedenbouwkundige voorschriften zijn en regel, indien nodig, de vergunningen. Vraag ook meerdere offertes zodat u de prijzen van oplossingen  en vakmensen kunt vergelijken. En check tot slot of u in aanmerking komt voor premies. 
 

STAP 4
Realiseer uw droomproject


Als alle keuzes gemaakt zijn en alle formaliteiten geregeld zijn, kunt u beginnen renoveren en aftellen tot uw vernieuwde woning of kamer af is. Hou tijdens de verbouwingen nauwgezet alle afspraken – kostprijs, materialen, leveringsdata – in de gaten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 

We duimen met u voor een succesvolle verbouwing en een fantastisch eindresultaat: een vernieuwd huis of een gerenoveerde kamer boordevol daglicht en frisse lucht.