Vastgoedmakelaar Christine en haar man bouwden hun zolderruimte om tot een gezellige logeerkamer. Ideaal als hun kinderen, die ondertussen al het huis uit zijn, een paar dagen op bezoek komen. Vooral dochter Léa komt er graag logeren. En dat verbaast niet! Ontdek samen met ons waarom.

Waarom besloot je om de zolderruimte opnieuw in te richten?

Christine: “Onze kinderen hebben het ouderlijke huis al verlaten en wonen inmiddels op zichzelf. Daarom wilden we graag een mooie kamer voor als ze komen logeren. Wat regelmatig het geval is. Zo hebben ze een plekje voor zichzelf in ons huis.”

Je koos voor VELUX dakvensters. Ben je tevreden met deze keuze?

Christine: “Inderdaad, een tijd geleden hebben we vier afzonderlijke VELUX dakvensters laten plaatsen. Dat leek ons een prima oplossing om veel lichtinval te creëren. Maar na verloop van tijd merkten we, door de ruimte steeds vaker te gebruiken, dat de temperatuur er enorm kon oplopen. Vooral in de zomer werd het gewoon te heet. We moesten dus dringend een oplossing vinden. Daarom hebben we besloten om elk van de dakvensters te voorzien van een rolluik. De plaatsing ging heel vlot: in amper één dag waren we geholpen.”

Zijn de VELUX rolluiken een meerwaarde?

Léa: “Absoluut! Toen ik vóór de installatie van de rolluiken in deze ruimte kwam werken, had ik vaak last van de warmte en te veel licht. Soms was de lichtinval echt verblindend. Dan was ik genoodzaakt om met mijn computer en al mijn spullen naar een andere kamer te verhuizen. Pfff … echt een hele rompslomp. Maar nu dankzij deze rolluiken kan ik de temperatuur en het licht precies regelen zoals ik wil.”

Christine: “Inderdaad, de rolluiken zorgden voor een immens verschil. Als de zon fel schijnt en de temperatuur buiten oploopt, kunnen we ze sluiten en echt genieten van een gezellige, afgeschermde cocoonsfeer. De impact is groot.”

Léa: “Ik heb de app van VELUX ACTIVE with NETATMO op mijn smartphone gedownload. Echt superhandig. Ik kon snel en gemakkelijk mijn dagelijkse routine programmeren: de rolluiken gaan ’s morgens om 7 uur langzaam open. Ik vind het heerlijk om door het daglicht in alle rust gewekt te worden. Een echte aanrader!”

Welke raad geef je aan huiseigenaars die VELUX rolluiken overwegen?

Christine: “Niet twijfelen (lacht)! Deze rolluiken bieden zoveel voordelen. Ze zijn de extra investering helemaal waard. We hadden dit meteen moeten doen.”

Léa: “Dankzij deze rolluiken is mijn logeerkamer nu nog aangenamer. Geen wonder dat ik hier met plezier kom logeren! De zolderruimte is heerlijk licht, ruim en comfortabel. Een ideale plek voor mezelf om te werken, ontspannen en slapen.”

Slim bekeken

  • De plaatsing van VELUX rolluiken gaat bijzonder snel en gemakkelijk. In amper een dag tijd is de klus geklaard.
  • VELUX rolluiken bieden talrijke voordelen: in de zomer houden ze de warmte buiten. Scherp licht kan je gemakkelijk verzachten. In de winter isoleren ze uitstekend tegen de koude. En bovendien zorgen ze voor een efficiënte demping van regen- en andere buitengeluiden.
  • Ook de bediening van VELUX rolluiken loopt op rolletjes! Dankzij VELUX ACTIVE with NETATMO programmeert u ze precies zoals u het graag hebt.

“De zolderruimte is heerlijk licht, ruim en comfortabel. Een ideale plek voor mezelf om te werken, ontspannen en slapen.”

Stel je je slaapkamer voor

Treed binnen in een comfortabele wereld, waar natuurlijk licht, frisse lucht en adembenemende uitzichten je huis transformeren. Onze experts zullen je een vrijblijvend voorstel aanbieden, inclusief een op maat gemaakt ontwerpconcept, realistische afbeeldingen en een duidelijke offerte. Begin de reis naar je droomhuis.

Ontdek hoe

Language is changing...