Vastgoedmakelaar Christine en haar man bouwden hun zolderruimte om tot een gezellige logeerkamer. Ideaal als hun kinderen, die ondertussen al het huis uit zijn, een paar dagen op bezoek komen. Vooral dochter Léa komt er graag logeren. En dat verbaast niet! Ontdek samen met ons waarom.

Waarom besloot je om de zolderruimte opnieuw in te richten?

Christine: “Onze kinderen hebben het ouderlijke huis al verlaten en wonen inmiddels op zichzelf. Daarom wilden we graag een mooie kamer voor als ze komen logeren. Wat regelmatig het geval is. Zo hebben ze een plekje voor zichzelf in ons huis.”

Je koos voor VELUX dakvensters. Ben je tevreden met deze keuze?

Christine: “Inderdaad, een tijd geleden hebben we vier afzonderlijke VELUX dakvensters laten plaatsen. Dat leek ons een prima oplossing om veel lichtinval te creëren. Maar na verloop van tijd merkten we, door de ruimte steeds vaker te gebruiken, dat de temperatuur er enorm kon oplopen. Vooral in de zomer werd het gewoon te heet. We moesten dus dringend een oplossing vinden. Daarom hebben we besloten om elk van de dakvensters te voorzien van een rolluik. De plaatsing ging heel vlot: in amper één dag waren we geholpen.”

Zijn de VELUX rolluiken een meerwaarde?

Léa: “Absoluut! Toen ik vóór de installatie van de rolluiken in deze ruimte kwam werken, had ik vaak last van de warmte en te veel licht. Soms was de lichtinval echt verblindend. Dan was ik genoodzaakt om met mijn computer en al mijn spullen naar een andere kamer te verhuizen. Pfff … echt een hele rompslomp. Maar nu dankzij deze rolluiken kan ik de temperatuur en het licht precies regelen zoals ik wil.”

Christine: “Inderdaad, de rolluiken zorgden voor een immens verschil. Als de zon fel schijnt en de temperatuur buiten oploopt, kunnen we ze sluiten en echt genieten van een gezellige, afgeschermde cocoonsfeer. De impact is groot.”

Léa: “Ik heb de app van VELUX ACTIVE with NETATMO op mijn smartphone gedownload. Echt superhandig. Ik kon snel en gemakkelijk mijn dagelijkse routine programmeren: de rolluiken gaan ’s morgens om 7 uur langzaam open. Ik vind het heerlijk om door het daglicht in alle rust gewekt te worden. Een echte aanrader!”

Welke raad geef je aan huiseigenaars die VELUX rolluiken overwegen?

Christine: “Niet twijfelen (lacht)! Deze rolluiken bieden zoveel voordelen. Ze zijn de extra investering helemaal waard. We hadden dit meteen moeten doen.”

Léa: “Dankzij deze rolluiken is mijn logeerkamer nu nog aangenamer. Geen wonder dat ik hier met plezier kom logeren! De zolderruimte is heerlijk licht, ruim en comfortabel. Een ideale plek voor mezelf om te werken, ontspannen en slapen.”

Slim bekeken

  • De plaatsing van VELUX rolluiken gaat bijzonder snel en gemakkelijk. In amper een dag tijd is de klus geklaard.
  • VELUX rolluiken bieden talrijke voordelen: in de zomer houden ze de warmte buiten. Scherp licht kan je gemakkelijk verzachten. In de winter isoleren ze uitstekend tegen de koude. En bovendien zorgen ze voor een efficiënte demping van regen- en andere buitengeluiden.
  • Ook de bediening van VELUX rolluiken loopt op rolletjes! Dankzij VELUX ACTIVE with NETATMO programmeert u ze precies zoals u het graag hebt.

“De zolderruimte is heerlijk licht, ruim en comfortabel. Een ideale plek voor mezelf om te werken, ontspannen en slapen.”

Gerelateerde artikelen

Een slaapkamer om van bij weg te dromen
Een goede nachtrust begint met een aangename slaapkamer. Om beter te slapen, denkt u best na over de inrichting en de architectuur van uw slaapkamer. Maar ook natuurlijk daglicht speelt daar een grote rol bij. Dankzij natuurlijk daglicht dat via een dakvenster naar binnen valt, geniet u van een betere nachtrust en slaapritme. Extra opties, zoals een op maat gemaakt muggengaas, een binnengordijn of buitenbescherming, dragen nog eens extra bij tot uw slaapcomfort.
Het volledige artikel lezen
Productief thuiswerken in de ideale home office
Productief thuiswerken is vaak een kwestie van een goede inrichting van uw woning. Degelijk meubilair, afwisselend zittend en staand werken en natuurlijk daglicht doen wonderen. Het is opvallend hoe zeer u uw productiviteit kunt verbeteren door te werken in een heldere en met daglicht overgoten plaats. Wenst u van uw home office een plaats te maken waar u vlot en efficiënt werkt? Lees dan dit artikel met tips en tricks over de ideale home office.
Het volledige artikel lezen
Een home office inrichten en productief werken?
Een bureau thuis inrichten is nog helemaal niet zo eenvoudig. Soms is de plaats beperkt en moet u ruimtes met uw huisgenoten delen. Om tot een mooie en ergonomische werkplek te komen, gaat u best professioneel en doelbewust te werk. De coronapandemie heeft aangetoond dat een goed ingericht home office belangrijk is. Lange werkdagen aan de keukentafel slijten is niet ideaal en werkt vaak contraproductief voor uw prestaties en uw gezondheid. In dit artikel geven we u tips en tricks en een stappenplan om het inrichten van uw kantoorruimte thuis te laten slagen.
Het volledige artikel lezen
Zorg voor een gezonde en milieuvriendelijke woning met VELUX ACTIVE
Met zorgvuldig geselecteerde Smart Home-systemen kunt u uw huis veel aangenamer en gezonder maken dan voorheen. Wij zijn volledig overtuigd van de mogelijkheden van slimme technologieën om het comfort in uw woning te verhogen. We raden u aan de mogelijkheden te bekijken en op een doelgerichte manier diverse apps en functies aan uw woning toe te voegen. Bovendien beperkt u met Smart Home systemen tijd en kopzorgen, en bent u zelfs milieubewuster bezig. Uw leven wordt er een stuk gemakkelijker op.
Het volledige artikel lezen
Welk binnengordijn kiezen voor uw dakvenster?
Gaat u voor binnengordijnen voor uw dakvenster, dan heeft u een grote keuze. Denk maar aan plisségordijnen, rolgordijnen, verduisterende gordijnen, jaloezieën of lichttemperende gordijnen. In dit artikel maken we u wegwijs in de vele mogelijkheden van binnengordijnen voor dakvensters.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...