Ontdek waarom daglicht zo belangrijk is‘Meer licht binnenhalen’ is een van de vaakst gehoorde argumenten voor een uitbouw. En terecht, want we brengen 90% van onze tijd binnen door.

Voldoende daglicht is ontzettend belangrijk. Het maakt ons gelukkiger en gezonder. En het geeft zelfs onze productiviteit een boost. 

Een uitbouw vol natuurlijk licht: uw voordelen 

Voel u gelukkiger

Daglicht verbetert uw humeur en geeft energie. U voelt zich dynamischer en heeft minder last van vermoeidheid. Kortom, u wordt er gelukkiger van.

Leef gezonder

Natuurlijk licht beïnvloedt uw bioritme en daarmee alle processen in uw lichaam. Te weinig daglicht kan dit proces verstoren. Een juiste dosering tussen daglicht en duisternis bevordert uw gezondheid. 

Wees productiever 

Daglicht maakt u alerter. Dat bevordert ook uw productiviteit. Werknemers of studenten die in natuurlijk licht werken, behalen betere resultaten: ze zijn tot 15% productiever.

En wat doet daglicht met uw uitbouw?

Lichter = meer ruimtegevoel 

daglicht
Meer natuurlijk licht doet uw uitbouw groter lijken. Donkere ruimtes – denk maar aan de woonkamer van oma, met kleine ramen – lijken altijd kleiner.  

Lichter = intenser, met meer karakter 

Licht geeft uw interieur een totaal ander karakter. Door met licht te spelen, geeft u een ruimte vorm en accentueert u de volumes. De kleuren, structuren of texturen van de decoratie en het meubilair worden intenser.

“Dat extra licht dat binnenvalt heeft onze manier van leven en van thuis zijn helemaal veranderd.”
Valerie, Brussel

 
licht

Download de gratis uitbouwgids

Waarom kiest u voor een uitbouw? Waarom is daglicht er zo belangrijk? Hoe haalt u voldoende natuurlijk licht naar binnen en wat is het potentieel van VELUX dakvensters?

In onze gratis uitbouwgids vindt u antwoorden op deze – en veel meer – vragen, inclusief tips en advies voor uw uitbouwproject.


Een superhandige checklist

Onze checklist bundelt een pak handige tips en advies voor uw uitbouw. Neem ‘m mee naar uw aannemer en/of architect. 
 

Ontdek onze brochures

Op zoek naar een handig productoverzicht met prijzen en inspiratie om uw project op de rails te zetten?