Enkele jaren geleden ruilden Lori en haar man Michiel de drukke binnenstad voor een groenere randgemeente van Brugge. Samen hebben ze twee kleine spruiten: Bas en Ellie. We ontmoetten dit jonge gezin in hun nieuwe woning. En ontdekten waarom ze er op slag verliefd op waren.

Bezige bij

Jonge mama, ondersteuner in het lager onderwijs en content creator: Lori heeft haar handen meer dan vol, maar ze straalt van energie. Stilzitten staat niet in haar woordenboek. Hoe kan het ook anders met een drukke job en twee kleine kinderen? Ondanks dat is hun woning een oase van rust, waar functie en stijl in perfectie samengaan.

Liefde op het eerste gezicht

Michiel en Lori woonden eerst – met hun kinderen – in een piepklein appartementje in het centrum van de stad. Dat werd al snel te klein. Lori vertelt enthousiast over de eerste keer dat ze met hun huidige woning kennismaakten: “We waren meteen verliefd op de hoge plafonds, het vele daglicht en de grote ruimtes. Dit moest ons huis worden.” Lang hebben ze dus niet getwijfeld. Toen ze een tijd later de sleutel in ontvangst mochten nemen, hadden ze beiden één doel voor ogen. “We wilden alles zo licht mogelijk maken qua sfeer, stijl en beleving. In de woning was er al veel lichtinval, maar we wilden dit nog meer tot zijn recht laten komen.”

Hoe hebben jullie dit aangepakt?

Lori: “We hebben bijvoorbeeld enkele zwarte muren wit geschilderd. Zo voelt het geheel veel groter en ruimer aan. Ik hou ook enorm van vintage. Dankzij de combinatie met heldere, witte tinten ontstaat er een mooi contrast tussen oud en modern. Een geslaagde mix!”

Wat is je favoriete plek in huis?

Lori: “Ik breng veel tijd in de keuken door. Daarom niet altijd om te koken, maar vooral om creatief bezig te zijn. Ik zit vaak aan het keukeneiland om te schrijven of te tekenen. Door het VELUX platdakvenster komt er veel daglicht binnen en dat werkt inspirerend.”

Ook Bas en Ellie vertoeven, net als hun mama, graag in de keuken. Deze kleine keukenprins en -prinses vinden het heerlijk om koekjes of een cake te bakken. Hier mogen ze de handen uit de mouwen steken en als talentvolle souschefs hun hartje helemaal ophalen. Uiteraard onder het waakzaam oog van papa of mama. Nog een troef van de ruime, lichte keuken? Tijdens deze typische gezinsmomenten kijken Bas en Ellie vaak door het platdakvenster naar de lucht. Ze genieten van voorbij zwevende wolken, zonnestralen en vogels. Misschien halen ze daar inspiratie om koekjes in de gekste vormen te creëren? Of om mooie tekeningen te maken?

Liefde voor natuurlijk licht

Lori voegt toe: “Ondertussen wonen we al enkele jaren in dit huis. Nu we alle seizoenen al eens hebben meegemaakt, merken we dat vooral de keuken het meeste daglicht brengt. Vandaar dat dit gewoon de fijnste ruimte is. Ik merk zelf dat ik altijd naar het licht neig. In het weekend, wanneer we allemaal thuis zijn, zijn we ’s morgens vaak in de woonkamer. Doorheen de dag verschuiven we naar de keuken. Daar genieten we van de meeste lichtinval. Onze keuken is de centrale plek waar iedereen thuiskomt en die ons samenbrengt. Wat een VELUX platdakvenster kan doen!”

Eigen plekje voor Bas …

Lori neemt ons mee naar de slaapkamer van zoontje Bas. Hier heeft deze dierenvriend een grote kist met allerlei speelgoeddieren, waar hij graag mee speelt. Dan zoekt hij onbewust het plekje onder het VELUX dakvenster op. “Zo weet ik dat ook hij daglicht heel belangrijk vindt”, vertelt Lori. Bovendien kijkt Bas graag naar buiten door het grote dakvenster. Hij zoekt dan vogels aan de andere kant van de straat of op daken en roept dan luidkeels: “Mama, kom eens kijken! Ik heb een duif gezien!” Ook bij het slapengaan biedt het dakvenster een groot pluspunt. Met het verduisterend rolgordijn naar beneden is de slaapkamer in een oogwenk volledig verduisterd. Perfect voor een goede nachtrust.

… en voor Ellie!

Ook de slaapkamer van grote zus Ellie is een pareltje. Ze mocht het interieur mee helpen kiezen, besliste waar haar bed zou staan en welke kleuren ze op de muren wilde. Daarvoor zocht ze, samen met haar creatieve mama, ideeën en inspiratie op Instagram en Pinterest. Ellie gaf de aanzet en Lori gaf de inrichting verder vorm. Papa installeerde voor haar een bureau vlak onder het grote dakvenster. En dat is precies de plek waar ze het liefst zit! Ze klimt op haar stoel en speelt er met haar poppenhuis. Dan gaat ze helemaal op in haar fantasie en het rollenspel met de speelgoedmuisjes. Wat ze ook graag doet, is in boekjes naar prenten kijken. Nog even en dan leert ze al lezen. “Haar bureautje is daarvoor de ideale plek”, vertelt Lori. “Dankzij het daglicht kan ze alle prenten tot in het kleinste detail bekijken.”

Na een actieve dag gaat Ellie ’s avonds flink haar bedje in. Hun vaste slaapritueel? Kus, knuffel, rolgordijn naar beneden en dan valt ze in het pikkedonker als een blok in slaap. “De VELUX verduisterende rolgordijnen zijn een must voor een weldoende nachtrust”, lacht Lori.

Leef, lach, speel en slaap

  • In een jong gezin heerst er volop leven. Geniet van kostbare gezinsmomenten zoals samen koken, knutselen, lezen, spelen … Ook kinderen doen dit het liefst in een ruimte met veel natuurlijk licht. Niets is beter voor hun concentratie en inspiratie dan daglicht.
  • Tijd voor een restyling van de kinderkamers? Betrek uw kinderen en vraag wat ze leuk vinden. Welke kleur ze graag zien? Welke stijl? Ga samen op zoek naar toffe ideeën en ga ermee aan de slag. Wedden dat ze helemaal weg zullen zijn van hun nieuwe slaapkamer? En nog liever op hun ‘eigen plekje’ tijd doorbrengen?
  • Wist u dat slapen in een donkere kamer gezonder is? In een te lichte kamer is de kans namelijk groot dat uw nachtrust wordt onderbroken. Rust uw VELUX dakvenster daarom uit met een verduisterend rolgordijn. Ze komen in tal van kleuren en motieven. Zo vindt u altijd een rolgordijn dat perfect in uw slaapkamer past.

“Nu we alle seizoenen al eens hebben meegemaakt, merken we dat vooral de keuken het meeste daglicht brengt. Vandaar dat dit gewoon de fijnste ruimte is. Wat een VELUX platdakvenster kan doen!”

Stel je je keuken voor

Treed binnen in een comfortabele wereld, waar natuurlijk licht, frisse lucht en adembenemende uitzichten je huis transformeren. Onze experts zullen je een vrijblijvend voorstel aanbieden, inclusief een op maat gemaakt ontwerpconcept, realistische afbeeldingen en een duidelijke offerte. Begin de reis naar je droomhuis.

Ontdek hoe

Language is changing...