Enkele jaren geleden ruilden Lori en haar man Michiel de drukke binnenstad voor een groenere randgemeente van Brugge. Samen hebben ze twee kleine spruiten: Bas en Ellie. We ontmoetten dit jonge gezin in hun nieuwe woning. En ontdekten waarom ze er op slag verliefd op waren.

Bezige bij

Jonge mama, ondersteuner in het lager onderwijs en content creator: Lori heeft haar handen meer dan vol, maar ze straalt van energie. Stilzitten staat niet in haar woordenboek. Hoe kan het ook anders met een drukke job en twee kleine kinderen? Ondanks dat is hun woning een oase van rust, waar functie en stijl in perfectie samengaan.

Liefde op het eerste gezicht

Michiel en Lori woonden eerst – met hun kinderen – in een piepklein appartementje in het centrum van de stad. Dat werd al snel te klein. Lori vertelt enthousiast over de eerste keer dat ze met hun huidige woning kennismaakten: “We waren meteen verliefd op de hoge plafonds, het vele daglicht en de grote ruimtes. Dit moest ons huis worden.” Lang hebben ze dus niet getwijfeld. Toen ze een tijd later de sleutel in ontvangst mochten nemen, hadden ze beiden één doel voor ogen. “We wilden alles zo licht mogelijk maken qua sfeer, stijl en beleving. In de woning was er al veel lichtinval, maar we wilden dit nog meer tot zijn recht laten komen.”

Hoe hebben jullie dit aangepakt?

Lori: “We hebben bijvoorbeeld enkele zwarte muren wit geschilderd. Zo voelt het geheel veel groter en ruimer aan. Ik hou ook enorm van vintage. Dankzij de combinatie met heldere, witte tinten ontstaat er een mooi contrast tussen oud en modern. Een geslaagde mix!”

Wat is je favoriete plek in huis?

Lori: “Ik breng veel tijd in de keuken door. Daarom niet altijd om te koken, maar vooral om creatief bezig te zijn. Ik zit vaak aan het keukeneiland om te schrijven of te tekenen. Door het VELUX platdakvenster komt er veel daglicht binnen en dat werkt inspirerend.”

Ook Bas en Ellie vertoeven, net als hun mama, graag in de keuken. Deze kleine keukenprins en -prinses vinden het heerlijk om koekjes of een cake te bakken. Hier mogen ze de handen uit de mouwen steken en als talentvolle souschefs hun hartje helemaal ophalen. Uiteraard onder het waakzaam oog van papa of mama. Nog een troef van de ruime, lichte keuken? Tijdens deze typische gezinsmomenten kijken Bas en Ellie vaak door het platdakvenster naar de lucht. Ze genieten van voorbij zwevende wolken, zonnestralen en vogels. Misschien halen ze daar inspiratie om koekjes in de gekste vormen te creëren? Of om mooie tekeningen te maken?

Liefde voor natuurlijk licht

Lori voegt toe: “Ondertussen wonen we al enkele jaren in dit huis. Nu we alle seizoenen al eens hebben meegemaakt, merken we dat vooral de keuken het meeste daglicht brengt. Vandaar dat dit gewoon de fijnste ruimte is. Ik merk zelf dat ik altijd naar het licht neig. In het weekend, wanneer we allemaal thuis zijn, zijn we ’s morgens vaak in de woonkamer. Doorheen de dag verschuiven we naar de keuken. Daar genieten we van de meeste lichtinval. Onze keuken is de centrale plek waar iedereen thuiskomt en die ons samenbrengt. Wat een VELUX platdakvenster kan doen!”

Eigen plekje voor Bas …

Lori neemt ons mee naar de slaapkamer van zoontje Bas. Hier heeft deze dierenvriend een grote kist met allerlei speelgoeddieren, waar hij graag mee speelt. Dan zoekt hij onbewust het plekje onder het VELUX dakvenster op. “Zo weet ik dat ook hij daglicht heel belangrijk vindt”, vertelt Lori. Bovendien kijkt Bas graag naar buiten door het grote dakvenster. Hij zoekt dan vogels aan de andere kant van de straat of op daken en roept dan luidkeels: “Mama, kom eens kijken! Ik heb een duif gezien!” Ook bij het slapengaan biedt het dakvenster een groot pluspunt. Met het verduisterend rolgordijn naar beneden is de slaapkamer in een oogwenk volledig verduisterd. Perfect voor een goede nachtrust.

… en voor Ellie!

Ook de slaapkamer van grote zus Ellie is een pareltje. Ze mocht het interieur mee helpen kiezen, besliste waar haar bed zou staan en welke kleuren ze op de muren wilde. Daarvoor zocht ze, samen met haar creatieve mama, ideeën en inspiratie op Instagram en Pinterest. Ellie gaf de aanzet en Lori gaf de inrichting verder vorm. Papa installeerde voor haar een bureau vlak onder het grote dakvenster. En dat is precies de plek waar ze het liefst zit! Ze klimt op haar stoel en speelt er met haar poppenhuis. Dan gaat ze helemaal op in haar fantasie en het rollenspel met de speelgoedmuisjes. Wat ze ook graag doet, is in boekjes naar prenten kijken. Nog even en dan leert ze al lezen. “Haar bureautje is daarvoor de ideale plek”, vertelt Lori. “Dankzij het daglicht kan ze alle prenten tot in het kleinste detail bekijken.”

Na een actieve dag gaat Ellie ’s avonds flink haar bedje in. Hun vaste slaapritueel? Kus, knuffel, rolgordijn naar beneden en dan valt ze in het pikkedonker als een blok in slaap. “De VELUX verduisterende rolgordijnen zijn een must voor een weldoende nachtrust”, lacht Lori.

Leef, lach, speel en slaap

  • In een jong gezin heerst er volop leven. Geniet van kostbare gezinsmomenten zoals samen koken, knutselen, lezen, spelen … Ook kinderen doen dit het liefst in een ruimte met veel natuurlijk licht. Niets is beter voor hun concentratie en inspiratie dan daglicht.
  • Tijd voor een restyling van de kinderkamers? Betrek uw kinderen en vraag wat ze leuk vinden. Welke kleur ze graag zien? Welke stijl? Ga samen op zoek naar toffe ideeën en ga ermee aan de slag. Wedden dat ze helemaal weg zullen zijn van hun nieuwe slaapkamer? En nog liever op hun ‘eigen plekje’ tijd doorbrengen?
  • Wist u dat slapen in een donkere kamer gezonder is? In een te lichte kamer is de kans namelijk groot dat uw nachtrust wordt onderbroken. Rust uw VELUX dakvenster daarom uit met een verduisterend rolgordijn. Ze komen in tal van kleuren en motieven. Zo vindt u altijd een rolgordijn dat perfect in uw slaapkamer past.

“Nu we alle seizoenen al eens hebben meegemaakt, merken we dat vooral de keuken het meeste daglicht brengt. Vandaar dat dit gewoon de fijnste ruimte is. Wat een VELUX platdakvenster kan doen!”

Gerelateerde artikelen

Hoe maakt u van een gewone keuken een droomkeuken?
Vraagt u zich ook af hoe u een schitterende keuken realiseert? Lees in ons artikel tips waarop u kunt letten bij het kiezen van een nieuwe keuken.
Het volledige artikel lezen
Welke dakvensters kiest u voor uw nieuwe keuken?
Heeft u de beslissing genomen en gaat u voor een grondige renovatie van uw keuken? Goed idee! Een renovatie geeft uw keuken een grote boost qua design en maakt van deze ruimte voor iedereen in huis de favoriete plaats om in te vertoeven. Er zijn veel mogelijkheden als u een keuken wilt renoveren. Dankzij goede keuzes en zorgvuldige ingrepen wordt dit het hart van uw woning. We geven u in dit artikel graag enkele ideeën mee.
Het volledige artikel lezen
Hoe creëert u een leuke kamer voor uw kinderen? Ideeën voor de inrichting van een kinderkamer
Wanneer u een kinderkamer in uw woning inricht, zijn er veel dingen waar u aan moet denken. Het meest belangrijke uitgangspunt is zonder twijfel dat een kinderkamer een gezonde en goed verluchte omgeving moet zijn, waarin uw kind kan opgroeien, leren en spelen. Hoe kunt u op de best mogelijke manier een kinderkamer voor uw oogappels voorzien? De aanwezigheid van natuurlijk daglicht is daarbij heel belangrijk.
Het volledige artikel lezen
Een eigen kamer is een paradijs voor uw kind
Voor het welzijn van uw kind is het belangrijk om een eigen kinderkamer te hebben. Dit is een plaats waar ze kunnen spelen, rusten en op hun eigen tempo nieuwe dingen kunnen leren. Wij vinden een kamer per kind of twee kinderen in eenzelfde slaapkamer een ideale situatie. Maar hoe gaat u nu te werk om een kamer als kinderkamer in te richten? En welke renovaties zijn hiervoor nodig? In dit artikel geven we een stappenplan waar u gebruik van kunt maken vooraleer u met de renovatie van een kinderkamer van start gaat.
Het volledige artikel lezen
Een uitbouw aan uw woning is pas compleet met een dakvenster
Woninguitbreidingen zijn vaak een ideale oplossing om bijkomende ruimte voor een keuken of woonkamer te creëren. Wat de grootte van de uitbouw ook is, het is belangrijk om voor voldoende natuurlijk daglicht te zorgen. VELUX heeft voor elke soort uitbouw dakvensters die uw ruimte voorzien van natuurlijk daglicht, een gezond leefklimaat en de nodige sfeer. Natuurlijk daglicht zorgt voor een aangename omgeving en is goed voor lichaam en geest.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...