Uw VELUX-dakvenster snel en eenvoudig vervangen


Vervang uw oude VELUX dakvenster in een mum van tijd. Doorgaans komt er geen breekwerk aan te pas en gebeurt alles van binnenuit, in slechts enkele uren. Ontdek wat u zelf kan doen om een vlotte vervanging te garanderen. 

Vind uw nieuwe dakvenster in 2 simpele stappen

 
VELUX innoveert voortdurend. Daardoor zijn onze dakvensters van vandaag niet dezelfde als 20 à 25 jaar geleden. Gelukkig leveren we al 40 jaar zo goed als dezelfde afmetingen. U vindt dus altijd snel en eenvoudig een passend alternatief.

Volg deze twee stappen en het is zo gebeurd.
 

1

Bepaal het model en de afmeting van uw huidige venster

Open uw dakvenster en zoek het identificatieplaatje. De code met drie letters is het type dakvenster, de cijfers die erna komen zijn de maatcode. 
 
  • Dakvensters van voor 1991 hebben een code met 1 of 2 cijfers
    (bv. GGL 4);
  • Dakvensters van 1991 tot 2001 hebben een code met 3 cijfers
    (bv. GGL 606);
  • Dakvensters van 2001 tot 2012 hebben een code met 1 letter en 2 cijfers (bv. GGL S06);
  • Dakvensters vanaf 2013 hebben een code met 2 letters en 2 cijfers
    (bv. GGL SK06);
 
maatcode

2

Ontdek welk hedendaags model overeenstemt met uw huidige dakvenster

Zoek in dit overzicht    uw model- en maatcode terug en check welk hedendaagse VELUX dakvenster overeenstemt met uw huidige model. 

Ook dit nog:
nuttige informatie voor uw installateur

Wil u de installatie zo vlot mogelijk laten verlopen? Met deze informatie zet u uw installateur goed op weg. 

 
Hout of polyurethaan?
 
Kiest u witgeverfd hout met een vocht- en schimmelwerende behandeling , of liever hout omhuld met wit afgelakt polyurethaan (PU)? PU is extra vochtbestendig en dus aan te raden voor badkamers of keukens. 
Welk type glas?
 
Wil u standaard dubbel glas, drievoudig glas (bv. voor passiefwoningen) of regengeluiddempend glas dat het hoorbare getokkel van de regen halveert? 
 
Bereikbaar of niet?
 
Is uw dakvenster iets moeilijker bereikbaar? Stellingen zijn meestal niet nodig, maar info over de bereikbaarheid van het venster is wel handig voor de installateur. 
 
Welk type dakbedekking?

Bestaat uw dak uit gegolfde dakmaterialen (zoals dakpannen) of platte materialen (zoals leien)? Voor uw installateur is dit nuttige info.
 

Download de gratis vervangingsgids 


Vervang uw oude VELUX dakvenster in een mum van tijd. Doorgaans komt er geen breekwerk aan te pas en gebeurt alles van binnenuit, in slechts enkele uren. Ontdek hoe u zich optimaal voorbereidt op een vlotte vervanging in onze gratis vervangingsgids! 
cover