Renovatievoorbeelden

Ontdek en bekijk hoe daglicht het leven van deze mensen veranderde.
 

Het verbouwen van een rommelzolder naar een loft
  

De woonruimte is eenvoudig aan te passen


Dit pand is oorspronkelijk gebouwd als een bungalow, maar de eigenaren wilden extra ruimte. De ongebruikte en niet geïsoleerde zolder was de oplossing. De bewoners namen een expert in de arm en er werd al snel een plan van aanpak gemaakt.

De aannemer moest in ieder geval zorgen voor veel daglicht en frisse lucht op de loft. Hiervoor zijn een aantal VELUX dakvensters geplaatst. Er zijn twee openingen gemaakt in de vloer. Één voor de trap en een voor een mezzanine balkon, zodat de bewoners vanaf de etage naar beneden kunnen kijken. Bovendien bereikt het daglicht op deze manier ook de begane grond. 

Na de verbouwing is er een moderne, warme en comfortabele woning ontstaan waarmee de bewoners nog jaren vooruit kunnen.

De belangrijkste gegevens van de verbouwing


Budget verbouwing loft: € 42.840,-

Extra vloeroppervlakte: 50 m2

Duur verbouwing: 3 maanden


Extra woonruimte op een ongebruikte loft
 

Verander een oud huis in een huis voor de toekomst

 
Dit huis in een buitenwijk ten noorden van Kopenhagen werd gebouwd in 1928. De Dreyer-Søndergaard familie kocht het huis in 2010. Het is gelegen in een rustige straat en is omringd door een grote tuin met fruitbomen. Het huis was een perfect huis voor een jong gezin van moeder en vader en twee kinderen, drie en zes jaar oud.
 
De bewoners vormen een druk gezin waarvan beide ouders werken buiten het huis. Ze hadden de wens om het huis van zoveel mogelijk gemakken te voorzien, zodat het dagelijks leven op rolletjes zou lopen. Ventileren, zonweren, verwarmen, gordijnen sluiten: alles moest zoveel mogelijk op afstand bediend kunnen worden. 
 
De VELUX architecten zagen het vervangen van het dak als een kans om nieuwe elementen toe te voegen aan het huis. Door de montage van twaalf dakramen uit de VELUX INTEGRA® familie (op afstand te bedienen) op de zolder en twee daglichtspots bij de ingang, kan er in het hele huis genoten worden van daglicht en natuurlijke ventilatie. Het huis voelt warm en comfortabel aan. 

De familie is bijzonder tevreden met de nieuwe dakramen. "Als ik alle dakramen tegelijk open om te ventileren, is dat met één druk op de knop gedaan. De afstandsbediening is zeer praktisch en eenvoudig te gebruiken" legt Anders uit.
Al met al was de verbouwing echt de moeite waard volgens de familie. Ze hebben een modern huis, warm en comfortabel. 
 

De belangrijkste gegevens van de verbouwing


Kosten verbouwing: € 94.000,-

Gewonnen vloeroppervlakte: onbekend


Duur verbouwing: 3 maanden

Een fantastische loft
  

De eigenaren van dit huis wilden hun ongebruikte zolder omtoveren tot een ruimte waar ze na lange werkdagen samen konden ontspannen. Na de verbouwing heeft de zolder een strakke, moderne uitstraling met veel daglicht, een badkamer die niet onder doet voor een kuuroord, genoeg opbergruimte heeft en een grote kleedruimte.

En daarnaast ontstond er een mooie ruimte om te werken en een tussenverdieping die uitkijkt over de begane grond. Qua kleurstelling is gekozen voor variatie in zwart en wit op wanden en de vloer. De gehele verbouwing zorgt voor 80 m² extra vloeroppervlak.

De belangrijkste gegevens van de verbouwing


Kosten verbouwing: € 44.030

Gewonnen vloeroppervlakte: 80 m2

Duur verbouwing: 5 weken

Zolder verbouwen in een vakantiewoning
 

Een flexibele ruimte voor de kinderen

Dit vakantiehuis is al een aantal jaren in het bezit van de huidige eigenaar. De zolder werd in eerste instantie niet gebruikt. Omdat er regelmatig vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes meegaan op vakantie, was er behoefte aan meer ruimte. De zolder bleek de perfecte oplossing. 

Samen met de aannemer werd er een verbouwingsplan opgesteld voor het maken van een grote, open en goed geïsoleerde ruimte waar de kinderen kunnen spelen en slapen. Na een grondige verbouwing, waarbij er een aantal VELUX dakramen gemonteerd zijn en het dak goed geïsoleerd werd, kunnen er nu 8 mensen slapen op zolder. De zolder is licht, voelt comfortabel aan en is wel geheel in stijl van de woning gebleven. De balken zijn zichtbaar en het meubilair is speels gehouden.

Ook uw zolder verbouwen? Selecteer dan een goede aannemer of architect en stel vooraf een goed plan op. De bewoners van deze woning zijn er in ieder geval in geslaagd om een prachtig en comfortabel vakantiehuis te creëren waar iedereen zich prettig voelt.

De belangrijkste cijfers van de verbouwing


Het budget: € 21.420,-

Extra vloeroppervlakte: 20 m2

Duur van de verbouwing: 3 maanden