Allround artist Chris Bogaert laat ons binnenkijken in zijn ruime, lichtrijke loft in het centrum van Brussel. Hij voelde meteen die match, vanaf het moment dat hij er binnenstapte. Door de grote VELUX dakvensters stroomt het daglicht overvloedig naar binnen. Voor hem is het leven synoniem aan licht. Licht is essentieel voor een creatieve duizendpoot als hij.

Chris, kan je ons iets meer over jezelf vertellen?

Chris: “Aangenaam! Ik ben Chris Bogaert, 24 jaar en noem mezelf graag een allround artist. Ik doe van alles: muziek, fotografie, videografie … Daarnaast ben ik ook model. Ik doe gewoon waar ik zin in heb, wat het moment me brengt. Ik ben graag creatief bezig.”

Hoe kwam je in deze loft midden in de stad terecht?

Chris: “Mijn vriendin (ondertussen ex-vriendin) en ik hebben veel gereisd en zochten een vaste plek in België. Hoewel de foto’s van het appartement op het internet niet echt goed waren, zijn we toch komen kijken omwille van de locatie. Zodra we in de woonkamer binnenstapten, keken we elkaar aan en wisten we het meteen: ‘Dit wordt ’m!’ Het was op het midden van de dag en het daglicht drong door in het hele dakappartement. We waren direct overtuigd, ook al hadden we de slaapkamer nog niet eens gezien. We zijn beiden fotograaf en de lichtinval was ronduit fantastisch. Veel licht, ruimte, witte muren … En dan nog midden in de stad ook. Perfect gewoon. We hebben diezelfde dag nog beslist.”

Waarom is veel natuurlijk licht zo belangrijk?

Chris: “Licht is leven. Ik ben niet graag op plekken waar er weinig ramen zijn. Zonder licht voel ik me down. En ik hou niet van kunstmatig licht. Daglicht is belangrijk als je creatief bezig bent. Zeker om coole foto’s te maken, is natuurlijke lichtinval een must. Het geeft me energie. Ik ben als een plant die zich altijd naar het licht keert. Gelukkig heb ik vier grote VELUX dakvensters. Zo kan ik mee opschuiven met de zon van plek naar plek.”

Hoe ziet een typische dag van een creative mind als jij eruit?

Chris: “Elke morgen rol ik mijn yogamat uit onder het grote dakvenster. Ik mediteer terwijl ik geniet van het natuurlijke licht en ga daarna even naar buiten voor een kop koffie. Dan is het tijd voor fitness of werk. Ik heb mijn bureau bewust onder het dakvenster geplaatst voor maximaal daglicht. Dat is ideaal om foto’s of muziek te bewerken, administratie te doen … Licht geeft een goede focus voor routinewerk. Tegen de avond maak ik tijd voor mijn muziek. De typische city vibe en het uitzicht over de verlichte stad zijn enorm inspirerend.”

Hoe heb je de loft verder vormgegeven?

Chris: “De loft was niet bemeubeld, dus kon ik alles volledig naar mijn idee inrichten. Ik hou van strak en minimalistisch. Ik wou zo weinig mogelijk drukte. In mijn hoofd is het al vaak heel hectisch. Gewoon zwart en wit, een paar eyecatchers. Ik wilde de ruime, lichte indruk zeker houden. Alle meubels zijn trouwens tweedehands. Ze komen van overal. Het was een hele uitdaging om verschillende meubels online te zoeken die perfect bij elkaar zouden passen. Maar ik ben zeker in mijn missie geslaagd, vind ik. Nu vormt het een mooi geheel.”

En ondertussen woon je hier alleen?

Chris: “Inderdaad, na enkele maanden zijn mijn vriendin en ik uit elkaar gegaan. Zij keerde terug naar het buitenland. Ik wou hier absoluut niet weg. Voor het eerst in mijn leven had ik echt een plek van mezelf. Met een oppervlakte van 110 m² is het appartement misschien groot voor één persoon, maar ik ben dus gebleven.”

Hoe is het leven in de stad?

Chris: “Supercool. Ik hou van die typische vibe in de stad. Die verandert van dag tot dag. In het weekend is er van alles te doen. Een stad bruist van leven. En tegelijk vind ik rust in mijn loft, waar de geluiden van de stad gedempt worden. Hierbinnen is het heerlijk stil. Dankzij de dakvensters voel ik me verbonden met de stad. Overdag geniet ik volop. En ik nodig vaak vrienden uit. Iedereen komt altijd naar hier.”

Wat vinden je vrienden van deze loft?

Chris: “De meeste vrienden wonen zelf ook in en rond Brussel. Ze vinden mijn loft echt nice. Toen ze hier de eerste keer kwamen, waren ze best onder de indruk. Zo groot, superveel licht, een toffe inrichting … dat hadden ze niet meteen verwacht. We hebben misschien een andere smaak qua interieur, maar één ding vindt iedereen de max: de overvloed aan licht. Voor artiesten is dat gewoon superbelangrijk. Daarom komen ze altijd naar mij. Ze blijven vaak slapen. We maken dan samen video’s, zijn creatief bezig. Dan is dit natuurlijke licht echt een meerwaarde.”

Wat is je favoriete meubel in dit dakappartement?

Chris: “Daar zit ik op! Mijn zetel dus. Na lang zoeken heb ik hem online gevonden. Deze grote zetel geeft me een extra gevoel van huiselijkheid. Aan het einde van de dag ga ik er vaak zitten (of liggen) om nog wat te lezen of te werken. Meestal val ik dan gewoon in slaap. Het voordeel is dat ik ’s morgens zalig met het daglicht wakker word. Super cosy.”

Leuke anekdote

Daar stond Chris dan. In het donker. Met zijn oversized zetel die niet door de voordeur van het gebouw raakte. Gelukkig kwamen de buren net thuis van een feestje. Ze wilden hem wel even een handje helpen. Vele trappen en brute mankracht later, stond de zetel dan toch in de ruime loft. Chris denkt er met gemixte gevoelens aan terug. En de buren? Die zijn nu goede kameraden!

En plots was er licht

  • Natuurlijk daglicht stimuleert de geest en is cruciaal voor ons welzijn. Benut het daglicht in uw woning optimaal. Plaats, net als Chris, uw bureau voor het raam. Of creëer een gezellige leeshoek onder uw dakvenster. Gun uzelf dagelijks een moment van pure ontspanning: ga gewoon 15 minuten voor uw dakvenster of raam staan, terwijl u een kopje koffie of thee drinkt. U voelt zich gegarandeerd verkwikt en hebt weer frisse energie om verder te gaan.
  • Voor een foto- of videograaf als Chris is natuurlijk licht van essentieel belang. Toch hoeft hij niet altijd naar buiten te gaan. Integendeel, in zijn lichtrijke loft creëert hij foto’s en video’s van topkwaliteit. De vier grote VELUX dakvensters verspreiden het daglicht in de hele ruimte.
  • Nog een troef van daglicht? Het maakt u productiever én geeft u een beter humeur. Een ‘lichtbad’ stimuleert de aanmaak van serotonine. Beter bekend als het gelukshormoon. Chris beaamt volmondig dat zijn productiviteit veel groter is dankzij het vele licht in zijn dakappartement. En zijn humeur? Daarvoor heeft hij geen zonlicht nodig. Hij is van nature een happy guy.

“Ik ben als een plant die zich altijd naar het licht keert. Gelukkig heb ik vier grote VELUX dakvensters. Zo kan ik mee opschuiven met de zon van plek naar plek.”

Gerelateerde artikelen

Bedroom with flat roof window just above the bed.
Creëer uw droomslaapkamer met deze topideeën voor een leuke renovatie en inrichting
Een slaapkamer verbouwen lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige klus. De muren een mooie kleur geven en een nieuw bed en kast plaatsen, meer dan dat kan dit toch niet zijn? Denk evenwel goed na vooraleer u aan een slaapkamer verbouwen begint: in een verbouwing kunnen grote en kleine veranderingen een grote impact hebben op een ruimte. Overweeg ook welke materialen het best gebruikt worden en of een dakraam niet net is wat u nodig hebt. In dit artikel geven we u tips om uw slaapkamer te verbouwen.
Het volledige artikel lezen
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Woman standing by the roof window and holding a top handle
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Premie voor vervanging dakvensters: doe uw voordeel met deze subsidies
Oude dakvensters kunnen een aanzienlijk warmteverlies in uw woning veroorzaken, vooral als ze voorzien zijn van enkel of dubbel glas. Maar het financieren van vervanging van een dakvenster kan soms lastig zijn om uit te werken. Om u te helpen uw huidige, verouderde dakvensters te vervangen door modellen van de nieuwe generatie zijn er enkele financiële hulpmiddelen beschikbaar, die wij u graag in dit artikel voorstellen.
Het volledige artikel lezen
A view down from a roof window to a two persons standing in the room
Hoe kiest u het juiste dakvenster?
U heeft een nieuwe woning gekocht en bent overtuigd van de vele mogelijkheden die onze dakvensters bieden. Maar hoe gaat u nu concreet te werk om een dakvenster te kiezen? En hoe kunt u bijvoorbeeld de afmetingen van een dakvenster bepalen? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u tot de juiste keuze van een dakvenster komt.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...