Je ouderlijke huis kopen? Didier en Petra moesten er geen tweemaal over nadenken. Ze zagen meteen de vele mogelijkheden die deze bungalow uit de jaren zeventig bood. Van het ene idee rolden ze in het andere ... met een prachtig eindresultaat. Zelfs op een regenachtige namiddag zijn we getuige van de rijke, heldere lichtinval in hun woning.

Wat maakt dit huis zo uniek?

Didier: “Dit is het huis van mijn ouders, dus ik heb hier bijna mijn hele leven gewoond. Vijftien jaar geleden kregen we de kans om het te kopen. Het is een typische woning uit de jaren zeventig, goed gelegen en ideaal voor ons gezin van drie. Waarom zouden we twijfelen?”

Petra: “Ik vond het toen al een mooi huis. De ligging is voor ons uitstekend en de woning is groot genoeg voor ons en onze dochter, die nu al uit huis is maar op dat moment tien jaar oud was. Uiteraard wist ik dat er best nog werk aan de winkel was. De bestaande ruimtes waren erg donker en het gelijkvloers met lage plafonds gaf een beklemmende indruk. Maar we zagen meteen mogelijkheden om het geheel open te trekken en meer daglicht binnen te halen.”

Welke renovatiewerken hebben jullie ondernomen?

Didier: “Het voordeel is dat je als volwassene je ouderlijke huis opeens heel anders bekijkt. Je kijkt met andere ogen, en er vallen zaken op die je nooit eerder opvielen. Petra en ik houden van hiken en fietsen. Wij zijn ‘buitenmensen’. Ik zit niet zo graag binnen. Ik heb natuurlijk daglicht nodig en hou van het gevoel van buiten zijn. Dat wilden we in onze woning tot uiting brengen. Kortom, we wilden er echt ons huis van maken. Daarom namen we een aannemer onder de arm voor de grote renovatiewerken. In eerste instantie hebben we de keuken en de leefruimtes opengebroken en er één grote ruimte van gemaakt.”

Petra: “Een tweede project kwam een tijd later. Ik vond onze dressing erg donker. Het is een lange, smalle ruimte met één verticaal raam. We moesten dus altijd het licht aandoen, ook overdag. Ik had gelezen dat zenitaal licht, licht dat van boven komt, een ruimte helemaal opentrekt en veel aangenamer maakt. Didier was niet meteen voor dit idee gewonnen, maar uiteindelijk hebben we toch besloten om in de dressing een VELUX platdakvenster te plaatsen.”

Leverde het VELUX platdakvenster in jullie dressing het gewenste resultaat op?

Didier: “Om eerlijk te zijn, waren mijn verwachtingen niet erg groot. Ik had mijn twijfels en zag het niet zo zitten om een opening in het platte dak te maken. Maar onze dressing was inderdaad vrij donker. Na de plaatsing van het VELUX platdakvenster was ik echt onder de indruk! Ik had niet gedacht dat een venster van één op één meter voor zo veel daglicht kon zorgen. Onze dressing is nu heel licht, zelfs bij somber weer. Heel geslaagd dus.”

Petra: “Toen zei Didier tegen me dat hij ook een VELUX platdakvenster boven de badkuip wilde hebben!”

Een VELUX platdakvenster in de badkamer?

Didier: “In onze badkamer hadden we niet meteen meer lichtinval nodig. Of dat dachten we toch. De grote vensters tot op de grond laten al veel natuurlijk licht binnen. Daarom was het VELUX platdakvenster boven het bad initieel gewoon extra luxe. Ik neem graag een lang bad en het leek me fantastisch om dan naar een prachtige hemel of de sterren te kunnen kijken.

Welk effect heeft het VELUX platdakvenster boven het bad?

Didier: “Nu had ik wel grootse verwachtingen! Toch had ik dit niet durven dromen. Het is ronduit geweldig. Als ik nu in de badkamer binnenstap, kijk ik altijd naar boven. Het platdakvenster zorgt voor een heel andere ervaring. Als ik in bad lig en naar de hemel kijk, voel ik die interactie met de natuur. Ik hou van alle seizoenen, zelfs als het regent, en geniet elke dag van dat verbonden gevoel met buiten.”

Petra: “Het grootste verschil voor mij is de overvloed aan natuurlijk licht. Ik voel me energieker zodra ik hier binnenstap. Op een donkere winterdag of een heldere zomerochtend, maakt niet uit, je voelt je gewoon opgewekter. Zelf ben ik niet zo’n grote fan van lange baden zoals Didier, maar het daglicht dat nu langs boven naar binnen stroomt, zorgt voor een enorme verandering. Ik hou ervan hoe het licht van dag tot dag verandert.”

Zijn er nog pluspunten aan de VELUX platdakvensters?

Didier: “Het binnenklimaat is absoluut verbeterd door een goede ventilatie. Door warme douches en baden ontstaat er uiteraard veel damp. Dankzij het VELUX dakvenster kunnen we de badkamer in slechts enkele minuten perfect verluchten. Een ander voordeel is de automatische bediening via VELUX ACTIVE. Als het begint te regenen ‒ en dat gebeurt in België best vaak ‒ sluit het dakvenster automatisch. Dat is heel praktisch. Zo hoeven we er niet altijd zelf aan te denken.”

Petra: “We brengen nu veel meer tijd door in de kamers met de VELUX platdakvensters. De badkamer voelt heel ruim en aangenaam. Het natuurlijke licht verspreidt zich door de glazen deur van de badkamer en verlicht de hal. In de dressing vind ik veel makkelijker wat ik zoek. We hebben amper nog kunstlicht nodig. Ik merk zelfs dat we alles beter opgeruimd houden.”

Drie troeven van een VELUX platdakvenster

  • Zenitaal licht: openingen in het dak verspreiden tot drie keer meer licht dan openingen in een verticale gevel. Zo brengt u buiten naar binnen. Groot effect verzekerd dus!
  • Efficiënte energieprestaties: dankzij dubbel of drievoudig glas. Platdakvensters met zowel gebogen als vlak glas bieden daarnaast een uitstekende demping van regen- en hagelgeluid. Speciaal voor wie in alle rust van maximaal daglicht wil genieten.
  • Slimme bediening: combineer uw platdakvenster met een geconnecteerde Smart Home-oplossing. Ideaal om de ruimte te verluchten en het binnenklimaat gezond te houden. Waarom moeilijk doen als makkelijk ook kan?

“Als ik in bad lig en naar de hemel kijk, voel ik die interactie met de natuur. Ik hou van alle seizoenen, zelfs als het regent, en geniet elke dag van dat verbonden gevoel met buiten.”

Stel je je badkamer voor

Treed binnen in een comfortabele wereld, waar natuurlijk licht, frisse lucht en adembenemende uitzichten je huis transformeren. Onze experts zullen je een vrijblijvend voorstel aanbieden, inclusief een op maat gemaakt ontwerpconcept, realistische afbeeldingen en een duidelijke offerte. Begin de reis naar je droomhuis.

Ontdek hoe