Innovatieve oplossingen voor keukens onder platte daken

Heeft u een uitbouw en uw keuken is onder het platte dak gesitueerd? Maar voelt de keuken donker aan? VELUX geeft u graag een woontip om de keuken lichter te maken. Met een platdakvenster in het platte dak zorgt u voor een kolom met licht in de keuken. De keuken wordt uw favoriete plek in huis. U zult er vele uren aan de keukentafel doorbrengen, genietend van lekker eten en drinken en goed gezelschap.

Deze keuken bevat:

VELUX woontips voor de keuken - 2

Het recept voor een fantastische keuken

Een goede maaltijd kun je alleen bereiden met de juiste ingrediënten. De juiste ingrediënten voor een fantastische keuken zijn onder andere goed licht (bij voorkeur daglicht), een goede afvoer etensgeuren, vocht en rook en genoeg ruimte om te bewegen. In deze keuken klopt alles tot in elke hoek. De hoog geplaatste dakvensters zorgen voor daglicht, frisse lucht en ruimte. De dakramen worden op afstand bediend met de unieke VELUX afstandsbediening. 

Deze keuken bevat:

VELUX woontips voor de keuken - 1

Een gezond klimaat in uw keuken

Voor een goede afvoer van etensluchtjes en voldoende toevoer van daglicht zijn hier meerdere VELUX dakvensters hoger in het dak gemonteerd. Omdat de dakvensters buiten handbereik zijn gemonteerd, is er gekozen om VELUX INTEGRA® dakvensters toe te passen. Deze dakvensters worden met de VELUX afstandsbediening geopend en gesloten. Daarnaast zijn de dakvensters voorzien van een regensensor. Deze sluiten de dakvensters tot op ventilatiestand, om wel te blijven ventileren terwijl het interieur droog blijft.

Deze keuken bevat:
VELUX woontips voor de keuken - 4

Een gezond recept voor iedere dag

Net als eten, drinken en slapen is voldoende daglicht en frisse lucht belangrijk voor een gezond leven. Daglicht stimuleert stoffen in het lichaam waardoor een mens groeit en energie krijgt. In deze keuken is één dakvenster gemonteerd die voor voldoende daglicht zorgt om zonder in je vingers te snijden je maaltijden te bereiden. Het dakraam zorgt ervoor dat er frisse lucht word aangevoerd en de geur van het eten van de avond ervoor afgevoerd. Deze keuken is de plek om overdag en 's avonds te genieten van goede maaltijden, elkaars gezelschap en leuke spelletjes aan de keukentafel.

Deze keuken bevat:

VELUX woontips voor de keuken - 5

Het beste uitzicht uit het keukenraam

Niet twee, maar wel zes dakvensters garanderen het mooiste uitzicht over de stad vanuit het keukenraam. Dit is bijna geen keuken maar een buitenkeuken. De vochtbestendige afwerklaag zorgt er bovendien voor dat er zo goed als geen onderhoud gepleegd hoeft te worden aan de dakvensters. Met zes dakvensters is er voldoende mogelijkheid om geurtjes van eten weg te ventileren en frisse lucht aan te voeren. Dit is een echte woonkeuken waar iedereen zich welkom zal voelen.

Deze keuken bevat:
VELUX woontips voor de keuken - 6