Geef uw kinderen een frisse start 

Niemand wordt zo beïnvloedt door omgevingsfactoren als kinderen. Zij hebben daglicht en heel wat frisse lucht nodig om zich goed te voelen, zowel op school als thuis. Een dakvenster zorgt ervoor dat ze elke dag goed beginnen.

Voor een kind is de slaapkamer zijn kasteel. Het is waar het 's nachts wordt ingestopt door een liefhebbende ouder en waar het opgewonden wakker wordt om aan de dag te beginnen. Zorg daarom dat er voldoende natuurlijk licht in de kamer schijnt en er zuivere lucht door de kamer circuleert. Zo wordt dit kasteel de beste omgeving om in op te groeien. Er werd bovendien aangetoond dat daglicht het leervermogen van kinderen met 15% verhoogt, terwijl een gebrek aan daglicht net vermoeidheid en humeurigheid kan veroorzaken.

Bijna de helft van alle kinderkamers kampt met slechte ventilatie. Stof van knuffels en grote hoeveelheden CO² kunnen snel opstapelen en een gezondheidsrisico voor uw kind vormen.

Ochtend. Het getrappeld van kleine voetjes klinkt door de gang, klaar om mama en papa –veel te vroeg- wakker te maken. Uw kleine brokje vreugde springt in bed en haalt u uit dromenland. Kan u een fijnere manier van wakker worden verzinnen? Wij alvast niet. Zorg ervoor dat uw kind fris aan de dag kan beginnen door extra aandacht te geven aan het ontwerp van hun slaapkamer.  

45% van de kinderkamers heeft een te hoog CO² niveau door onvoldoende ventilatie. Daarnaast zijn kinderkamers vaak de meest vervuilde van het hele huis. Dakvensters zorgen voor opwekkend daglicht in de slaapkamer en maken verluchten snel en makkelijk. Zo krijgen stof en nare luchtjes geen kans. Dit verlaagt ook het risico op vermoeidheid en het ontwikkelen van ademhalingsproblemen. 

Voor en na

Breng licht in de kamer van uw kinderen


Veelgestelde vragen

Externe omgevingsfactoren, zoals de zon, bepalen de fase van onze circadiaanse cyclus. Wanneer de zon opkomt, hebben we de neiging om wakker te worden, zelfs als we geen acht uur hebben geslapen. Dakvensters zorgen voor natuurlijk licht in uw ruimte om uw circadiaanse ritme in evenwicht te brengen. Dit ritme regelt onder andere uw slaappatroon, eetlust en hersenactiviteit.

Een dakvenster kan ervoor zorgen dat uw ventilatiesysteem minder moet aanstaan. Een dakvenster openen laat de warme lucht die onder het dak verzamelt buiten. Hierdoor moet uw ventilatiesysteem minder lucht verversen.

Een vlieg of mug die maar niet stopt  met zoemen, het is een nachtmerrie die we allemaal al eens hebben meegemaakt. Zeker wanneer we proberen te slapen. Gelukkig hebben onze dakramen de mogelijkheid om afgewerkt te worden met een muggengaas. Zo kan u genieten van frisse lucht, zonder met beestjes te zitten.

Ontdek hoe natuurlijk licht uw favoriete ruimte kan opwaarderen.