Productief thuiswerken in de ideale home office

Thuiskantoorhoekje met natuurlijk licht van een VELUX dakvenster, planten en een houten bureau.
Productief thuiswerken is vaak een kwestie van een goede inrichting van uw woning. Degelijk meubilair, afwisselend zittend en staand werken en natuurlijk daglicht doen wonderen. Het is opvallend hoe zeer u uw productiviteit kunt verbeteren door te werken in een heldere en met daglicht overgoten plaats. Wenst u van uw home office een plaats te maken waar u vlot en efficiënt werkt? Lees dan dit artikel met tips en tricks over de ideale home office.

Waarop moet u letten bij de inrichting van een bureau?

Tijdens de coronapandemie deed elke kamer van de woning wel eens dienst als homeoffice. Het was in veel gevallen improviseren waar u het beste kon werken. Welke lessen kunnen we hieruit trekken? En wat is het belangrijkste bij het inrichten van een home office? We staan in dit artikel even stil bij de voornaamste elementen die samen een goed home office maken.

Belangrijke punten
 • De luchtkwaliteit in huis en het luchten van de ruimtes zijn belangrijk voor een gezond werkklimaat. Frisse lucht houdt uw hoofd helder en koel.
 • U kunt een home office combineren met een ruimte die u relatief weinig gebruikt, zoals bijvoorbeeld een logeerkamer.
 • Degelijk meubilair, afwisselend zittend en staand werken en natuurlijk daglicht doen wonderen voor thuiswerk.

Wat beïnvloedt de productiviteit?

Een home office moet zorgen voor de nodige productiviteit. Let daarom zeker op volgende zaken:

 • De luchtkwaliteit in huis en het luchten van de ruimtes zijn belangrijk voor een gezond werkklimaat. Frisse lucht houdt uw hoofd helder.
 • Natuurlijk daglicht en verlichting spelen een grote rol in een goed home office.
 • Zorg voor de juiste temperatuur. Implementeer goede geluidsisolatie, om ongestoord te werken ook als uw partner, kinderen of huisgenoten thuis zijn.
 • Een mooie inrichting die niet afleidt van het werk voor handen.
 • Een uitzicht op de natuur of de nabijheid van groen maakt het plaatje helemaal af en is bovendien goed om af en toe uw ogen te laten rusten.
"Een goede inrichting is belangrijk om tot creatief en productief werk te komen. Natuurlijk daglicht is hier uiterst belangrijk bij. Het zorgt voor rust voor de ogen en laat de omgeving leven."

Hoe ziet het ideale home office eruit?

Nu we weten welke elementen belangrijk zijn in een home office, kunnen we verder ingaan op hoe je dit thuis kunt verwezenlijken:

 • We geven de voorkeur aan een vaste ruimte waar u uw werk achter u kunt laten, in plaats van als een nomade in elke ruimte van de woning te werken.
 • Het moet een rustige ruimte zijn, die voldoende afgesloten is van bijvoorbeeld de keuken of de leefruimte.
 • Anderzijds kunt u ook gaan voor een multidisciplinaire ruimte, waarbij er verschillende zones zijn. Hierbij combineert u een zithoek of leefhoek met een bureauruimte. U kunt ook uw home office combineren met een logeerkamer.

Dakvensters horen thuis in elk home office

Een goede inrichting is belangrijk om tot creatief en productief werk te komen. Natuurlijk daglicht is hierbij uiterst belangrijk. Het zorgt voor rust voor de ogen en doet de omgeving tot leven komen. Ideaal om de dag te starten en een verbinding met de buitenwereld tot stand te brengen. Dankzij een of meerdere dakvensters kunt u de ruimte bovendien optimaal luchten om u alert en fris te houden.

Extra tips voor de inrichting van uw thuiswerkplek

 • Dankzij planten brengt u een ruimte extra tot leven.
 • Herbruikbare en ecologische bouwmaterialen gebruiken in uw interieur zijn een must.
 • Plaats uw bureau zoveel mogelijk in het daglicht en besteed de nodige aandacht aan kleuren die u tot rust brengen.
 • Vermijd rommel en houd uw werkplek netjes.

Een home office maken is een koud kunstje als u op enkele punten let

Productief thuiswerken is gemakkelijker dan u denkt. Volg onze tips om een goede home office in te richten. Een bureau thuis is niet altijd de grootste ruimte, daarom moet u goed over de inrichting nadenken. Een bureau mag ook niet de rommelkamer worden waar u alles achterlaat dat u niet nodig heeft. Let tijdens het werken op een ergonomische houding en neem voldoende mini-pauzes. Verder is het ook opvallend hoe u dankzij natuurlijk daglicht uw productiviteit elke dag op punt stelt.

Bekijk op onze website mooie voorbeelden of boek een afspraak met een gekwalificeerde installateur via onze VELUX Pro dienst.

Gerelateerde artikelen

Een home office inrichten en productief werken?
Een bureau thuis inrichten is nog helemaal niet zo eenvoudig. Soms is de plaats beperkt en moet u ruimtes met uw huisgenoten delen. Om tot een mooie en ergonomische werkplek te komen, gaat u best professioneel en doelbewust te werk. De coronapandemie heeft aangetoond dat een goed ingericht home office belangrijk is. Lange werkdagen aan de keukentafel slijten is niet ideaal en werkt vaak contraproductief voor uw prestaties en uw gezondheid. In dit artikel geven we u tips en tricks en een stappenplan om het inrichten van uw kantoorruimte thuis te laten slagen.
Het volledige artikel lezen
Richt uw home office in met daglicht
Een home office kan niet zonder natuurlijk daglicht. Lees hier alles over hoe u met een VELUX dakvenster uw home office optimaal van natuurlijk daglicht voorziet.
Het volledige artikel lezen
Een dakvenster kiest u in functie van de kamer waar u het wenst te plaatsen
Heeft u zich al eens afgevraagd wat de eenvoudigste manier is om een ruimte volledig te transformeren? Natuurlijk daglicht van bovenaf in de ruimte laten binnenvallen! Dat doet u eenvoudig door het plaatsen van dakvensters of platdakvensters.
Het volledige artikel lezen
Laat het interieur van uw woning stralen dankzij natuurlijk daglicht
Natuurlijk zon- en daglicht is ideaal om het interieur van uw woning te laten stralen. Waar natuurlijk daglicht binnenvalt, is het aangenaam wonen. Bovendien geniet u met natuurlijk daglicht van de vele mentale en fysieke voordelen die dit licht te bieden heeft.
Het volledige artikel lezen
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen