Duurzaamheid

Luchtfoto van een weelderig groen bos gehuld in witte mist.
VELUX dakvensters kunnen voor toekomstige generaties een betere en gezondere binnenruimte creëren. Ze zijn gemaakt van gecertificeerd hout en ontworpen om lang mee te gaan. Wij hebben besloten onze koolstofvoetafdruk te verminderen, van de manier waarop wij materialen kopen en onze activiteiten uitvoeren tot de producten die wij aan onze klanten leveren. Wij hebben ons ambitieuze doelen gesteld om onze koolstofvoetafdruk te verminderen en verder te gaan dan onze waardeketen en bosprojecten te financieren die het equivalent van onze volledige historische uitstoot van onze activiteiten afvangen.  

Klimaatactie ondernemen

In een tijd waarin de planeet wordt geconfronteerd met een drievoudige planetaire crisis van klimaatverandering, vervuiling en verlies aan biodiversiteit, is het nemen van gedurfde klimaatmaatregelen van cruciaal belang.

De klimaatwetenschap toont aan dat het noodzakelijk is om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C boven pre-industriële niveaus, en we verbinden ons ertoe onze toekomstige emissies te verminderen om deze doelstellingen te halen.

Hoe doen we dit?

We verminderen de uitstoot van onze eigen activiteiten door de energie-efficiëntie te verbeteren en over te schakelen op hernieuwbare elektriciteit. We verminderen de uitstoot van onze waardeketen door materialen in te kopen met een lagere ecologische voetafdruk, bijvoorbeeld materialen met gerecycleerde inhoud.

We financieren bosprojecten die tegen ons 100-jarig bestaan in 2041 het equivalent van onze volledige historische uitstoot van onze activiteiten zullen afvangen.

Dit zal worden bereikt via een 20-jarig partnerschap met het Wereld Natuur Fonds (WWF) door te investeren in bosbeschermingsprojecten die goed zijn voor mens, natuur en klimaat.

"VELUX werkt samen met het World Wide Fund for Nature (WWF) om onze historische koolstofvoetafdruk af te vangen door middel van bosbehoud en tegelijkertijd onze toekomstige emissies drastisch te verminderen."

Materialen vormen het grootste deel van onze ecologische voetafdruk

Het grootste deel van onze totale CO2-voetafdruk heeft betrekking op de materialen die we in onze producten gebruiken. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, moeten we ons concentreren op de materialen die we kopen.

De materialen met de grootste impact op onze emissies zijn aluminium, glas, staal en plastic. We gaan partnerschappen aan met onze leveranciers om materialen in te kopen met een kleinere ecologische voetafdruk.

Waarom bosprojecten met WWF International?

Door samen te werken met WWF om vanaf nul nieuwe bosprojecten te ontwikkelen, hanteren we een unieke benadering om bossen te beschermen en te herstellen in enkele van de meest biodiverse landschappen ter wereld. Bosbehoud is een van de meest effectieve methoden om de achteruitgang van natuurlijke omgeving van de planeet te stoppen’ en de klimaatverandering tegen te gaan.

Onze twintigjarige samenwerking zal leiden tot een portfolio van bosprojecten in tropische boslandschappen met een hoge biodiversiteitswaarde die positieve veranderingen voor mens, natuur en klimaat teweeg zullen brengen. De koolstof die uit deze bosprojecten wordt afgevangen, wordt gedoneerd aan de ’ klimaattoezeggingen van de gastlanden in het kader van de Overeenkomst van Parijs.

Dit betekent dat de koolstof die door de bosprojecten wordt afgevangen, niet zal worden gebruikt voor compensatie van de koolstofemissies van VELUX of enige andere organisatie.’

Lees meer artikelen

Modern rijtjeshuis met VELUX dakvenster en tuinuitbreiding.
Het duurzaam bouwen van een huis
Het bouwen van een duurzaam huis vergt veel inzet, tijd en toewijding. Waar te beginnen met zo een groot project? Als u overweegt een nieuw duurzaam huis te bouwen of een grote duurzame renovatie uit te voeren, lees dan vooral verder.
Het volledige artikel lezen
Bovenaanzicht van eettafel met witte borden, geweven placemats en een kleurrijk middelpunt.
Ga voor een woning vol daglicht en lucht met een VELUX dakvenster
Een woning vol zonlicht en lucht, dat is toch de droom van iedereen, nietwaar? Dakvensters brengen daglicht en gezonde buitenlucht in uw woning. Daarnaast zijn dakvensters ook bijzonder nuttig om ongemerkt bij te dragen aan een betere gezondheid en slaap. In dit artikel sommen we op waar dakvensters allemaal goed voor zijn.
Het volledige artikel lezen
Chique keuken met donkere kasten, wit aanrecht, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Lichte zolder thuiskantoor met open VELUX dakvenster, naaigedeelte en planten.
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Serene thuiskantoor met VELUX dakvenster en planken met planten.
Een gezond huis, een gezonde levensstijl
U brengt – vooral ’s winters – veel tijd door binnenshuis. Lees hier onze tips om van uw woning een gezonde oase van daglicht en lucht te maken.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...