Duurzaamheid

VELUX dakvensters kunnen voor toekomstige generaties een betere en gezondere binnenruimte creëren. Ze zijn gemaakt van gecertificeerd hout en ontworpen om lang mee te gaan. Wij hebben besloten onze koolstofvoetafdruk te verminderen, van de manier waarop wij materialen kopen en onze activiteiten uitvoeren tot de producten die wij aan onze klanten leveren. Wij hebben ons ambitieuze doelen gesteld om onze koolstofvoetafdruk te verminderen en verder te gaan dan onze waardeketen en bosprojecten te financieren die het equivalent van onze volledige historische uitstoot van onze activiteiten afvangen.  

Klimaatactie ondernemen

In een tijd waarin de planeet wordt geconfronteerd met een drievoudige planetaire crisis van klimaatverandering, vervuiling en verlies aan biodiversiteit, is het nemen van gedurfde klimaatmaatregelen van cruciaal belang.

De klimaatwetenschap toont aan dat het noodzakelijk is om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C boven pre-industriële niveaus, en we verbinden ons ertoe onze toekomstige emissies te verminderen om deze doelstellingen te halen.

Hoe doen we dit?

We verminderen de uitstoot van onze eigen activiteiten door de energie-efficiëntie te verbeteren en over te schakelen op hernieuwbare elektriciteit. We verminderen de uitstoot van onze waardeketen door materialen in te kopen met een lagere ecologische voetafdruk, bijvoorbeeld materialen met gerecycleerde inhoud.

We financieren bosprojecten die tegen ons 100-jarig bestaan in 2041 het equivalent van onze volledige historische uitstoot van onze activiteiten zullen afvangen.

Dit zal worden bereikt via een 20-jarig partnerschap met het Wereld Natuur Fonds (WWF) door te investeren in bosbeschermingsprojecten die goed zijn voor mens, natuur en klimaat.

"VELUX werkt samen met het World Wide Fund for Nature (WWF) om onze historische koolstofvoetafdruk af te vangen door middel van bosbehoud en tegelijkertijd onze toekomstige emissies drastisch te verminderen."

Materialen vormen het grootste deel van onze ecologische voetafdruk

Het grootste deel van onze totale CO2-voetafdruk heeft betrekking op de materialen die we in onze producten gebruiken. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, moeten we ons concentreren op de materialen die we kopen.

De materialen met de grootste impact op onze emissies zijn aluminium, glas, staal en plastic. We gaan partnerschappen aan met onze leveranciers om materialen in te kopen met een kleinere ecologische voetafdruk.

Waarom bosprojecten met WWF International?

Door samen te werken met WWF om vanaf nul nieuwe bosprojecten te ontwikkelen, hanteren we een unieke benadering om bossen te beschermen en te herstellen in enkele van de meest biodiverse landschappen ter wereld. Bosbehoud is een van de meest effectieve methoden om de achteruitgang van natuurlijke omgeving van de planeet te stoppen’ en de klimaatverandering tegen te gaan.

Onze twintigjarige samenwerking zal leiden tot een portfolio van bosprojecten in tropische boslandschappen met een hoge biodiversiteitswaarde die positieve veranderingen voor mens, natuur en klimaat teweeg zullen brengen. De koolstof die uit deze bosprojecten wordt afgevangen, wordt gedoneerd aan de ’ klimaattoezeggingen van de gastlanden in het kader van de Overeenkomst van Parijs.

Dit betekent dat de koolstof die door de bosprojecten wordt afgevangen, niet zal worden gebruikt voor compensatie van de koolstofemissies van VELUX of enige andere organisatie.’

Lees meer artikelen

Language is changing...