Richt uw home office in met daglicht

Woman sitting by the table in an open area with home office, kitchen and dining room
Wenst u thuis een bureauruimte in te richten, dan komt het er vaak op aan een ruimte te voorzien die uitnodigend en comfortabel ingericht is, maar u tegelijk aanmoedigt om gefocust en productief te werken. Een van de manieren om dit effect te verkrijgen, is ervoor zorgen dat er daglicht van bovenaf via een dakvenster op uw bureau schijnt.

Drie redenen waarom u een dakvenster in uw home office moet hebben

Waarom u in uw home office een dakvenster nodig heeft? Daarvoor zijn talloze redenen, maar hieronder staan de drie belangrijkste.

Beter daglicht

Natuurlijk daglicht is goed voor de ogen. Als u de hele dag achter een computerscherm zit, moeten uw ogen in de loop van de dag voldoende kunnen recupereren. Natuurlijk daglicht helpt hierbij. Dus werkt u in een ruimte waar voldoende daglicht binnenvalt, dan komt dit uw ogen ten goede.

Een verbeterde ventilatie

Een dakvenster laat u ook toe om uw werkplek regelmatig te luchten. U kunt ervoor kiezen om de ruimte elke dag gedurende 10 minuten volledig te luchten of ga voor een continu ventilatiesysteem door de ventilatieklep van het VELUX dakvenster te openen. Met de frisse lucht zorgt u voor voldoende zuurstof in huis, wat u helpt concentreren op uw werk.

Belangrijke punten
  • U gaat dankzij voldoende natuurlijk daglicht gemakkelijker om met stress.
  • Wie de luchtvochtigheid en het gehalte aan koolstofdioxide wenst te monitoren, kan opteren voor VELUX ACTIVE binnenklimaatbeheersing.
  • Natuurlijk daglicht is goed voor de ogen.
  • Als u de hele dag achter een computerscherm zit, moeten uw ogen in de loop van de dag voldoende kunnen recupereren.

Natuurlijk daglicht is goed voor lichaam en geest

Het natuurlijk daglicht dat door een VELUX dakvenster naar binnen valt, is goed voor uw gemoedgesteldheid. U bent dankzij voldoende daglicht stress gemakkelijker de baas. Een zicht op een landschap of op de wolken brengt u als vanzelf in een gefocuste en rustige stemming.

“Een dakvenster laat u ook toe om uw werkplek regelmatig te luchten. U kunt ervoor kiezen om de ruimte elke dag gedurende 10 minuten volledig te luchten of kunt gaan voor een continu ventilatiesysteem door de ventilatieklep te openen.”

Welke dakvensters kiest u voor uw home office?

  • Voor een home office heeft u de keuze tussen verschillende dakvensters: Bekijk de mogelijkheden van een VELUX 2in1 of een 3in1 dakvenster. U bepaalt zelf de hoogte waar ze geplaatst worden. Hoe hoger, hoe meer daglicht er over de hele ruimte verspreid wordt. Bovendien kunt u deze dakvensters onafhankelijk van elkaar openen of sluiten. U kunt ook bij deze dakvensters individueel binnegordijnen of buitenbeschermingen sluiten.
  • Onderzoek of plisségordijnen iets zijn voor uw home office. Deze plisségordijnen zijn decoratief en bieden een flexibele lichtregeling. Zo werkt u op elk moment van de dag rustig door zonder lichtweerkaatsing op uw computerscherm of in uw gezicht. Bovendien houden de dubbele plooi verduisterende plisségordijnen ook de warmte binnen indien nodig.
  • Wie de luchtvochtigheid en het gehalte aan koolstofdioxide wenst te monitoren, kan opteren voor VELUX ACTIVE binnenklimaatbeheersing. U kunt het systeem ook laten vertrouwen op de binnenklimaatsensoren in elke ruimte en op de realtime weersvoorspellingen voor een automatische werking. Hierbij bedient u ook uw gemotoriseerde producten en volgt u via een App ook de temperatuur, luchtvochtigheid en de hoeveelheid koolstofdioxide op.

Combineer een home office met een ruimte die u weinig gebruikt, zoals bijvoorbeeld de logeerkamer

Wilt u werk maken van een professioneel home office en genieten van de vele voordelen die natuurlijk daglicht te bieden hebben? Dan pakt u dit met een dakvenster meteen professioneel aan. Daarnaast is er ook altijd de mogelijkheid om een home office te creëren in een deel van een slaapkamer of logeerkamer. Zelfs in uw living is het vaak mogelijk om een bureau te plaatsen. Maakt u in uw living optimaal gebruik van natuurlijk licht, dan lijkt de ruimte groter en kunt u na een werkdag de leefruimte even verluchten.

Een home office voor en na het plaatsen van een dakvenster: voorbeelden

Bekijk deze foto’s van situaties voor- en nadat er een dakvenster geplaatst is. U merkt het verschil qua lichtintensiteit en levendigheid.

Contacteer VELUX voor gepersonaliseerd advies

Gaat u voor een dakvenster voor uw home office? Dan mag u met een VELUX Pro installateur rekenen op gepersonaliseerd advies en een vlotte service. U vraagt gratis een offerte aan voor uw eigen thuisproject.

Gerelateerde artikelen

A woman sitting by the table in the home office
Productief thuiswerken in de ideale home office
Productief thuiswerken is vaak een kwestie van een goede inrichting van uw woning. Degelijk meubilair, afwisselend zittend en staand werken en natuurlijk daglicht doen wonderen. Het is opvallend hoe zeer u uw productiviteit kunt verbeteren door te werken in een heldere en met daglicht overgoten plaats. Wenst u van uw home office een plaats te maken waar u vlot en efficiënt werkt? Lees dan dit artikel met tips en tricks over de ideale home office.
Het volledige artikel lezen
Woman sitting in her home office underneath VELUX 3-i-1 window
Een home office inrichten en productief werken?
Een bureau thuis inrichten is nog helemaal niet zo eenvoudig. Soms is de plaats beperkt en moet u ruimtes met uw huisgenoten delen. Om tot een mooie en ergonomische werkplek te komen, gaat u best professioneel en doelbewust te werk. De coronapandemie heeft aangetoond dat een goed ingericht home office belangrijk is. Lange werkdagen aan de keukentafel slijten is niet ideaal en werkt vaak contraproductief voor uw prestaties en uw gezondheid. In dit artikel geven we u tips en tricks en een stappenplan om het inrichten van uw kantoorruimte thuis te laten slagen.
Het volledige artikel lezen
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Woman standing by the roof window and holding a top handle
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Family standing by the open roof window enjoying daylight and fresh air
Een gezond huis, een gezonde levensstijl
U brengt – vooral ’s winters – veel tijd door binnenshuis. Lees hier onze tips om van uw woning een gezonde oase van daglicht en lucht te maken.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...