Laat het interieur van uw woning stralen dankzij natuurlijk daglicht

Bedroom with two Cabrio roof windows
Natuurlijk zon- en daglicht is ideaal om het interieur van uw woning te laten stralen. Waar natuurlijk daglicht binnenvalt, is het aangenaam wonen. Bovendien geniet u met natuurlijk daglicht van de vele mentale en fysieke voordelen die dit licht te bieden heeft.

Creëer een gezellige sfeer met natuurlijk licht

Natuurlijk licht is overal gratis beschikbaar. Door op een slimme manier gebruik te maken van natuurlijk daglicht krijgt u als vanzelf een gezellige en aangename sfeer in huis. Dankzij natuurlijk daglicht voelt u zich in huis altijd goed en op uw gemak.

De magie van dakvensters

De zon blijft niet continu op dezelfde plaats. Integendeel, de positie ervan verandert voortdurend. Daarom maakt u met dakvensters optimaal en doorheen de hele dag van het zonlicht gebruik. Een dakvenster is dan ook een van de beste manieren om natuurlijk licht in huis te halen. Net zoals een plafondlamp of een plafondspot bereikt het licht dan via een dakvenster alle hoeken van de ruimte.

Belangrijke punten
  • Natuurlijk licht zorgt voor een aangename sfeer en is ideaal voor de ogen. Dakvensters zijn de manier om natuurlijk licht in een bepaalde ruimte te brengen.
  • Wilt u uw woning renoveren, zorg dan voor dakvensters om voldoende natuurlijk licht in huis te hebben. Vernieuwt u het dak, voorzie dan ook enkele dakvensters.
  • Dankzij natuurlijk daglicht in uw woning slaapt u ‘s nachts beter, heeft u meer energie tijdens de dag en zorgt u voor een harmonieuze verbinding tussen het interieur en het exterieur van uw woning.

Breng leven in kleine en donkere ruimtes met dakvensters

Het is altijd moeilijk om kleine ruimtes goed te verlichten. Een vloerlamp neemt bijvoorbeeld veel plaats in en een plafondlamp verlicht mogelijk niet de volledige ruimte. Een dakvenster kan een goede optie zijn om het nodige natuurlijke licht binnen te laten vallen.

Denk bij renovaties altijd aan de lichtinval in uw woning

Gaat u binnenkort van start met de renovatie van uw woning, of meer specifiek uw dak? Voorzie dan zeker enkele dakvensters. Eens het dak vernieuwd is, wordt het een stuk moeilijker om dat nog te realiseren. Als vuistregel geldt dat uw beglazing gelijk moet zijn aan ten minste 20% van het vloeroppervlak van de te renoveren ruimte. Dankzij de nodige dakramen zorgt u dan ook nog eens voor een mooie lichtinval en een spreiding van het licht over de volledige ruimte. Bovendien regelt u de lichtinval bij dakvensters ook perfect met binnengordijnen of buitenbeschermingen.

"Krijgt natuurlijk licht volop de kans om uw woning te verlichten, dan geniet u het hele jaar door van een gezellige sfeer die goed is voor lichaam en geest."

Genieten van het leven binnenshuis met dakvensters

Wil u graag het interieur van uw woning een make-over geven? Doordat veel mensen nu ook gedeeltelijk thuis kunnen werken, brengen we meer tijd dan ooit door in onze woning. Goed en natuurlijk licht is een must om gezond te blijven en tegelijk van uw woning te genieten. Een belangrijke stap hiervoor is het effectief benutten en inzetten van dakvensters. Dakvensters brengen, meer dan andere vensters, natuurlijk licht in uw woning.

Pluk de vruchten van de gratis verlichting via dakvensters 

Natuurlijk licht zorgt voor het reguleren in uw lichaam van het hormoon melatonine. Melatonine is het stofje dat u moe maakt. Dus is de ruimte waarin u vertoeft helder en goed verlicht, dan voelt u zich automatisch fitter en gezonder.

Laat het interieur en exterieur van uw woning met elkaar communiceren

Dakvensters zorgen voor een natuurlijke verbinding tussen binnen en buiten. Bovendien lucht u op een efficiënte manier uw woning.

Laat natuurlijk licht de interieurinrichting versterken

Is er een dakvenster in uw woning aanwezig, dan kunt u hierop inspelen door bepaalde objecten of kunstwerken letterlijk in de spotlight te plaatsen. Ook met verf kunt u wonderen doen. Schilder wanden waarop het zonlicht valt bijvoorbeeld in een warme kleur. Een heldere kleur versterkt dan weer het effect van zonlicht. Of u nu uw woonkamer of slaapkamer schildert, u geniet steeds van de voordelen. Plaats uw planten mooi en centraal zodat ze de hele dag door van het licht genieten.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...