Ga voor een woning vol daglicht en lucht met een VELUX dakvenster

Woman in blue clothes doing yoga in front of roof window
Een woning vol zonlicht en lucht, dat is toch de droom van iedereen, nietwaar? Dakvensters brengen daglicht en gezonde buitenlucht in uw woning. Daarnaast zijn dakvensters ook bijzonder nuttig om ongemerkt bij te dragen aan een betere gezondheid en slaap. In dit artikel sommen we op waar dakvensters allemaal goed voor zijn.

Veel stof in huis? Ga voor een gezond binnenklimaat

Frisse lucht en daglicht zijn cruciaal in uw dagelijks leven. Zonder zuurstof kunnen we niet leven. Beperk u niet alleen tot een occasionele boswandeling om te genieten van zuivere lucht. Dankzij dakvensters kunt u uw woning gemakkelijk ventileren in alle mogelijke omstandigheden. Zelfs als het regent buiten kunt u de ventilatieklep van een dakvenster open laten waardoor er nog steeds frisse lucht binnenkomt.

Dakvensters zijn de ideale match voor een gezond huis

Slaapt u op een zolderkamer, dan helpt een dakvenster u om tot een gezond slaapritme te komen. Om goed te slapen, is het belangrijk dat u de kamer voldoende en zelfs liefst continu kunt luchten, wat een koud kunstje is met een dakvenster. Daarnaast is het perfect mogelijk om een dakvenster optimaal te verduisteren. Hiervoor gebruikt u een rolluik of verduisterende rolgordijnen. Met het VELUX ACTIVE Smart Home systeem automatiseert u het openen en het sluiten van de rolluiken en de gemotoriseerde rolgordijnen.

Belangrijke punten
  • Eigentijdse dakvensters hebben een hoge isolatiewaarde. Ze behouden in de winter de warmte in huis. In de zomer houden ze hitte buiten. Laat daarom tijdig oude dakvensters vervangen door nieuwe.
  • Om condensatie in de badkamer te verminderen, is het belangrijk om de ventilatie te verbeteren. Hiervoor opent u een dakvenster op de gewenste stand of laat de ventilatieklep continu open.
  • Zelfs als het regent buiten kunt u de ventilatieklep van een dakvenster open laten waardoor er nog steeds frisse lucht binnenkomt.

Vermijd condens in de badkamer voor een gezonde omgeving

U kent het vast wel, na het douchen of baden krijgt u in de badkamer te maken met condensatie. Condensatie is de ophoping van vocht of waterdruppels op oppervlakken zoals spiegels, muren en ramen. Het is een veel voorkomend probleem in badkamers door de hoge vochtigheidsgraad en de temperatuurverschillen tussen oppervlakken en de lucht. Dit kan gebeuren wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met koele oppervlakken, waardoor het vocht in de lucht condenseert en druppels vormt. Om condensatie in de badkamer te verminderen, is het belangrijk om de ventilatie te verbeteren. Hiervoor kunt u een dakvenster op de gewenste stand openen of de ventilatieklep continu open laten.
"Beperk u niet alleen tot een boswandeling om te genieten van zuivere lucht. Dankzij dakvensters kunt u uw woning gemakkelijk ventileren in alle mogelijke omstandigheden."

Uw woonkamer op een natuurlijke manier verlichten in een gezonde woning

Omdat dakvensters voor een overvloed aan natuurlijk daglicht zorgen, zijn ze perfect om uw woonkamer of home office te verlichten. Uw ogen blijven uitgerust als u het gebruik van kunstlicht beperkt en bovendien bespaart u ook nog een aardige som op uw energiefactuur.

Een van de grote voordelen is dat u bij een dakvenster niet bewust hoeft na te denken over het ventileren van een kamer, de ventilatieklep kan de hele dag open blijven staan. En als u VELUX ACTIVE gebruikt in combinatie met een gemotoriseerd dakvenster, kunt u uw wekker inruilen voor een zonsopgang of genieten van de ventilatie van uw kamer terwijl u aan het werk bent. U bedient de dakvensters ook als u niet thuis bent.

Bijkomende voordelen van dakvensters

  • Eigentijdse dakvensters hebben een hogere isolatiewaarde. Ze behouden in de winter de warmte in huis. In de zomer houden ze hitte buiten. Laat daarom tijdig oude dakvensters vervangen door nieuwe.
  • Dakvensters zorgen voor akoestische isolatie.

Ontdek de mogelijkheden van onze dakvensters en vraag een gratis offerte aan.

Wenst u meer informatie over het gebruik en de plaatsing van dakvensters? Neem dan contact op met een gekwalificeerde installateurs in uw regio via onze VELUX Pro service.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...