Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters

Lichte zolder thuiskantoor met open VELUX dakvenster, naaigedeelte en planten.
Om op-en-top te genieten van het comfort van uw huis moet u op alle aspecten qua gezondheid en hygiëne kunnen vertrouwen. Zo moet de verwarming perfect functioneren en moet uw huis zoveel mogelijk energiebesparend gebouwd of gerenoveerd zijn. Verder moet u uw gezondheid optimaal kunnen onderhouden. Dankzij een VELUX dakvenster krijgt u bijvoorbeeld een grote hoeveelheid natuurlijk daglicht in uw huis, wat goed is voor uw lichaam en uw geest. Een dakvenster is ideaal om mooie accenten in uw huis te leggen, wat het dan weer extra aangenaam maakt om thuis te werken of tijd door te brengen met uw gezin en vrienden. Maar wij hebben nog veel meer te bieden dan dat. Dankzij een VELUX dakvenster ventileert u uw huis optimaal. Dat doet u door het venster te openen, maar het is ook mogelijk met de ventilatieklep, waar wij de trotse uitvinder van zijn.

Lucht zuiveren in huis is ideaal met een VELUX dakvenster

In die zin is een VELUX dakvenster veel meer dan gewoon een venster. Het helpt u om het klimaat en de luchtkwaliteit in uw huis zo goed mogelijk te beheersen.

Het klimaat binnenshuis is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Dat is gebleken tijdens de coronapandemie, waarbij er voor het eerst massaal aandacht was voor de hoeveelheid koolstofdioxide in een ruimte waarin veel mensen vertoeven. Ook voor mensen met allergieën en astma is het belangrijk om een optimaal klimaat in huis te behouden.

Belangrijke punten
  • Dankzij de ventilatieklep haalt u de hele dag door frisse lucht in huis, zelfs als het regent.
  • Elke dag een kamer een half uur luchten, is ideaal om een gezond leefklimaat in huis te behouden.
  • Goede ventilatie voorkomt schimmelvorming en is op lange termijn levensbelangrijk voor uw gezondheid.

Ga voor de ideale luchtvochtigheid in huis

Naast de hoeveelheid koolstofdioxide is het ook belangrijk om de vochtigheidsgraad in uw huis onder controle te houden. Dat is in elke ruimte van het huis belangrijk en het is dan nog eens extra van belang in de badkamer, slaapkamers en keuken. Een te lage of te hoge vochtigheid kan tot gezondheidsproblemen leiden en is ook nefast voor uw huis zelf. Zo heeft schimmel in een huis altijd een rechtstreeks verband met de hoeveelheid vocht.

Een dakvenster is ideaal om het huis te luchten en de ideale luchtvochtigheid in huis te behouden. Vervuilde lucht stijgt in de ruimte en zo hoeft u maar een dakvenster te openen om deze vervuilde lucht te verversen. Bovendien hoeft u met een VELUX dakvenster niet het volledige venster te openen. Dankzij de ventilatieklep kunt u de hele dag door frisse lucht in uw huis laten komen, zelfs als het regent. Bovendien zijn er ook gemotoriseerde dakvensters met geïntergreerde regensensoren, die het venster dat volledig geopend is, sluiten als het begint te druppelen.

Omdat wij meer zijn dan dakvensters, ontwikkelden we een app waarop u de luchtvochtigheid en het gehalte aan koolstofdioxide controleert. Bekijk zeker de mogelijkheden, want waarom zou u uw gezondheid eventueel riskeren als er eenvoudige oplossingen bestaan?

“Dankzij een VELUX dakvenster lucht u uw huis optimaal. Dit kan door het venster te openen, maar ook met de ventilatieklep, waar VELUX de uitvinder van is.”

Ventileer uw huis op alle mogelijke manieren met een VELUX dakvenster

Uw huis ventileren doet u op verschillende manieren. Een dakvenster volledig openen of laten wentelen, is de beste manier om op korte tijd de lucht in uw huis volledig te verversen qua lucht. Elke dag een kamer een half uur luchten is ideaal om een gezond leefklimaat in huis te behouden. Een ventilatieklep is dan weer ideaal om gedurende langere periodes de ruimte te ventileren. Dit is bijvoorbeeld handig om het klimaat in een slaapkamer of in een badkamer gezond te houden. Goede ventilatie voorkomt schimmelvorming en is op lange termijn levensbelangrijk voor uw gezondheid.

Gerelateerde artikelen

Chique keuken met donkere kasten, wit aanrecht, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Gezellige woonkamer met familie en speelgoed, verlicht door natuurlijk licht van een VELUX dakvenster.
Hoe energie besparen in uw woning? Lees onze tips en tricks
Wenst u energie te besparen voor het milieu en om de kosten van uw energiefactuur te drukken? Lees hier tips om energie te besparen.
Het volledige artikel lezen
Serene thuiskantoor met VELUX dakvenster en planken met planten.
Een gezond huis, een gezonde levensstijl
U brengt – vooral ’s winters – veel tijd door binnenshuis. Lees hier onze tips om van uw woning een gezonde oase van daglicht en lucht te maken.
Het volledige artikel lezen
Zolder thuiskantoor met VELUX ramen, minimalistisch bureau en groene muur.
Verander de look van uw woning met een dakvenster
Wilt u uw woning een opknapbeurt geven? Dan hebben wij goede raad. Dakvensters zijn een eenvoudige ingreep die uw woning volledig veranderen. Dankzij het natuurlijke licht van een dakvenster geniet u elke dag van uw woning. Dankzij dakvensters creëert u ruimtes waar iedereen graag vertoeft. Zo ziet u dankzij dakvensters letterlijk uw woning in een nieuw daglicht.
Het volledige artikel lezen
Gezellige zolder slaapkamer met VELUX dakvensters en minimalistische inrichting.
Laat het interieur van uw woning stralen dankzij natuurlijk daglicht
Natuurlijk zon- en daglicht is ideaal om het interieur van uw woning te laten stralen. Waar natuurlijk daglicht binnenvalt, is het aangenaam wonen. Bovendien geniet u met natuurlijk daglicht van de vele mentale en fysieke voordelen die dit licht te bieden heeft.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...