Zorg voor een gezonde en milieuvriendelijke woning met VELUX ACTIVE

A person in green clothes sitting on a star and using remote control
Met zorgvuldig geselecteerde Smart Home-systemen kunt u uw huis veel aangenamer en gezonder maken dan voorheen. Wij zijn volledig overtuigd van de mogelijkheden van slimme technologieën om het comfort in uw woning te verhogen. We raden u aan de mogelijkheden te bekijken en op een doelgerichte manier diverse apps en functies aan uw woning toe te voegen. Bovendien beperkt u met Smart Home systemen tijd en kopzorgen, en bent u zelfs milieubewuster bezig. Uw leven wordt er een stuk gemakkelijker op.

Controleer het binnenklimaat in uw woning met uw smartphone

In onze wereld beschikken we al over heel wat technologieën en slimme oplossingen om milieubewust en gezond te wonen. Onze dakvensters maken deel uit van dit pakket. U bedient onze dakvensters op een slimme manier. Maak bijvoorbeeld gebruik van de ventilatieklep om stelselmatig de lucht te ventileren.

Anderzijds automatiseert u met VELUX ACTIVE wit NETATMO ook de bediening van gemotoriseerde dakvensters. De app controleert bovendien parameters zoals luchtvochtigheid en het gehalte aan koolstofdioxide en waarschuwt u als u de ruimte best wat ventileert. Dankzij VELUX ACTIVE kunt u dus op een slimme manier het binnenklimaat in uw woning verbeteren en alles via uw smartphone opvolgen.

Belangrijke punten
  • VELUX ACTIVE is een Smart Home systeem ontworpen om VELUX dakvensters en platdakvensters te bedienen en te automatiseren.
  • Om manuele dakvensters om te toveren naar gemotoriseerde dakvensters zonder bekabeling, moet u een motorisatiekit op zonne energie kopen. Deze bevat een motor, een muurschakelaar en een regensensor.
  • Met zorgvuldig uitgekozen Smart Home systemen maakt u uw woning een stuk aangenamer en gezonder.

Maar wat is nu eigenlijk een slimme woning? En hoe maakt u uw woning smart?

Samengevat wil een slimme woning zeggen dat uw woning zelf problemen kan oplossen. Is de lucht te vochtig? Dan kunt u een systeem zo programmeren dat er zich een dakvenster opent om de ruimte te ventileren. Wordt het donker buiten en is het stilaan tijd om te gaan slapen? Dan sluiten de rolluiken in uw slaapkamer zich automatisch. ’s Morgens gaan ze dan ook vanzelf weer open op het moment dat u dit wenst. Zo kunt u uw gewoontes op een gezonde manier bijsturen en een goed binnenklimaat bewerkstelligen.
"Met de app van VELUX ACTIVE kunt u dakvensters openen en sluiten vanop afstand, zelfs als u niet thuis bent. Dit bespaart u heel wat tijd en moeite. Het is ook ideaal voor vensters die hoog in het dak geplaatst zijn."

Bespaar energie

Een slimme woning draagt bij aan een fikse energiebesparing. U kunt de verwarming automatisch zijn werk laten doen. U verwarmt uw woning dus op een slimme manier volgens de weersomstandigheden.

Dakvensters openen en sluiten vanop afstand

Met de app van VELUX ACTIVE kunt u dakvensters openen en sluiten vanop afstand, zelfs als u niet thuis bent. Dit bespaart u heel wat tijd en moeite. Het is ook ideaal voor vensters die hoog in het dak geplaatst zijn.

Vraag uw installateur om raad

Om manuele dakvensters om te toveren naar gemotoriseerde dakvensters zonder bekabeling, moet u een motorisatiekit op zonne energie kopen. Deze bevat een motor, een muurschakelaar en een regensensor. Het installatieproces is zeer eenvoudig en de bediening met de app is dan ook mogelijk. Vraag een installateurr om advies en prijzen.

Rolgordijnen automatisch laten openen en sluiten? Het kan met VELUX ACTIVE

VELUX ACTIVE is een Smart Home systeem, ontworpen om onze dakvensters en platdakvensters te bedienen en te automatiseren. Het werkt door de ramen te verbinden met een app, die u vervolgens bedient met een smartphone of spraak besturingt. Met het systeem kunt u uw dakvensters op afstand openen en sluiten, de hoeveelheid frisse lucht in uw huis regelen en de energie-efficiëntie verbeteren door de gemotoriseerde buitenbeschermingen automatisch te bedienen om warmteverlies of -winst te beperken.

Wenst u meer informatie over het gebruik van Smart Home systemen zoals VELUX ACTIVE? Bekijk dan de mogelijkheden in onze Online VELUX shop of vraag raad aan een installateur uit uw regio.

Gerelateerde artikelen

A part of facade of modern house.
Hoe energie besparen in uw woning? Lees onze tips en tricks
Wenst u energie te besparen voor het milieu en om de kosten van uw energiefactuur te drukken? Lees hier tips om energie te besparen.
Het volledige artikel lezen
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Woman standing by the roof window and holding a top handle
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Family standing by the open roof window enjoying daylight and fresh air
Een gezond huis, een gezonde levensstijl
U brengt – vooral ’s winters – veel tijd door binnenshuis. Lees hier onze tips om van uw woning een gezonde oase van daglicht en lucht te maken.
Het volledige artikel lezen
Living space with couch, table and chair in a room with three roof windows side by side
Verander de look van uw woning met een dakvenster
Wilt u uw woning een opknapbeurt geven? Dan hebben wij goede raad. Dakvensters zijn een eenvoudige ingreep die uw woning volledig veranderen. Dankzij het natuurlijke licht van een dakvenster geniet u elke dag van uw woning. Dankzij dakvensters creëert u ruimtes waar iedereen graag vertoeft. Zo ziet u dankzij dakvensters letterlijk uw woning in een nieuw daglicht.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...