Toen Mathilde en haar man besloten om hun pas gekochte woning te renoveren, was de slaapkamer van hun zoontje topprioriteit. Het plan? Een mooie, grote ruimte met veel lichtinval. Ze slaagden wonderwel in hun opzet en tonen ons met trots het resultaat.

We stellen Mathilde kort voor: ze is 35 jaar, werkt in het onderwijs en houdt van interieurdecoratie, koken, bakken en reizen. Samen met haar man heeft ze twee kinderen. De jongste spruit, Hugo, is 3,5 jaar. Eind 2019 kocht dit jonge gezin een ruime vrijstaande woning.

Het gelijkvloers bestaat uit een inkomhal, woonkamer en keuken. Een karaktervolle houten trap in de woonkamer brengt ons naar de bovenverdieping. Deze telt maar liefst vier slaapkamers en twee badkamers. De hele woning ademt licht en ruimte. Maar om tot dit resultaat te komen, was er veel werk aan de winkel. Begin 2020 startten de renovatiewerken.

Vooral de slaapkamer van zoontje Hugo kreeg tijdens het renovatieproject bijzondere aandacht. Deze ruimte moest grondig worden aangepakt. Zowel de vloer, muren als dakvensters waren aan vernieuwing toe. Voor Mathilde primeerden twee zaken: eerst en vooral wilde ze graag een aangename slaapkamer met veel natuurlijke lichtinval. Daarnaast vond ze het belangrijk dat de kamer ook volledig verduisterd kon worden zodat Hugo op elk moment van de dag heerlijk kan slapen. De keuze voor twee dakvensters met rolluiken lag voor de hand.

Mathilde is bijzonder positief over de installatie: “Alles verliep gemakkelijk en snel. In amper een halve dag waren de dakvensters geplaatst. Dit is een uitstekende oplossing want ze besparen veel plaats, zijn ecologisch en zorgen tegelijk voor een overvloed aan licht. Echt heel aangenaam!”. In plaats van gewone rolgordijnen aan de binnenkant koos het gezin voor rolluiken. Dankzij deze handige rolluiken kan Mathilde de lichtinval temperen of de kamer zelfs volledig verduisteren wanneer ze dat wenst. Als Hugo overdag bijvoorbeeld een dutje wil doen. Een bijkomend voordeel is dat de rolluiken de warmte buitenhouden. Zo slaapt Hugo als een roos, zelfs als het buiten broeiend warm is.

Project geslaagd? Absoluut, beaamt Mathilde. Hugo heeft nu een gezellige kinderkamer om te spelen, om boekjes te lezen en om te rusten. Ze ontdekte zelfs een extra troef. Met zo veel lichtinval kan ze haar outfit prima checken in de grote muurspiegel in Hugo’s kamer. Of even haar make-up bijwerken voor ze deur uitgaat. Handig, nietwaar?

Alleen maar troeven

  • VELUX dakvensters met rolluiken zijn de ideale keuze voor een kinderkamer: je kan de lichtinval temperen op elk moment van de dag of de kamer zelfs volledig verduisteren. In de zomer houd je de warmte buiten en in de winter geniet je van een optimale isolatie.
  • Dankzij een comfortabele binnentemperatuur het hele jaar door wordt de slaapkamer een heerlijke cocon waar je kind graag vertoeft. Spelen, lezen, slapen … echt een plekje voor zichzelf.
  • Een VELUX dakvenster plaatsen of vervangen gaat snel en gemakkelijk. Bovendien zijn dakvensters ruimtebesparend en laten ze veel meer licht binnen dan een verticaal raam.

“Dankzij de rolluiken slaapt Hugo als een roos, zelfs als het buiten broeiend warm is."

Gerelateerde artikelen

Hoe creëert u een leuke kamer voor uw kinderen? Ideeën voor de inrichting van een kinderkamer
Wanneer u een kinderkamer in uw woning inricht, zijn er veel dingen waar u aan moet denken. Het meest belangrijke uitgangspunt is zonder twijfel dat een kinderkamer een gezonde en goed verluchte omgeving moet zijn, waarin uw kind kan opgroeien, leren en spelen. Hoe kunt u op de best mogelijke manier een kinderkamer voor uw oogappels voorzien? De aanwezigheid van natuurlijk daglicht is daarbij heel belangrijk.
Het volledige artikel lezen
Een eigen kamer is een paradijs voor uw kind
Voor het welzijn van uw kind is het belangrijk om een eigen kinderkamer te hebben. Dit is een plaats waar ze kunnen spelen, rusten en op hun eigen tempo nieuwe dingen kunnen leren. Wij vinden een kamer per kind of twee kinderen in eenzelfde slaapkamer een ideale situatie. Maar hoe gaat u nu te werk om een kamer als kinderkamer in te richten? En welke renovaties zijn hiervoor nodig? In dit artikel geven we een stappenplan waar u gebruik van kunt maken vooraleer u met de renovatie van een kinderkamer van start gaat.
Het volledige artikel lezen
3 redenen om uw kinderkamer in te richten met daglicht
De kinderkamer is een kamer die in de loop van de tijd evolueert. Een kamer voor de allerkleinsten evolueert naar een heuse tienerstudio. Eén van de elementen die niet verandert is het gebruik van natuurlijk daglicht. Haal het buitenleven naar binnen met daglicht van bovenaf. Daglicht heeft vele voordelen voor kinderen. Het stimuleert gezonde groei, bevordert ooggezondheid en reguleert slaap.
Het volledige artikel lezen
Met Smart Home technologie het leefklimaat in uw woning verbeteren
Een goed leefklimaat binnen is een must voor uw gezondheid. Moderne technologie kan een ongelooflijke hulp zijn om tot een goede klimaatbeheersing in huis te komen. In dit artikel leggen we uit waarom een goed binnenklimaat belangrijk is en welke slimme Smart Home oplossingen u kunt gebruiken om het binnenklimaat op te volgen en te verbeteren.
Het volledige artikel lezen
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...