Toen Mathilde en haar man besloten om hun pas gekochte woning te renoveren, was de slaapkamer van hun zoontje topprioriteit. Het plan? Een mooie, grote ruimte met veel lichtinval. Ze slaagden wonderwel in hun opzet en tonen ons met trots het resultaat.

We stellen Mathilde kort voor: ze is 35 jaar, werkt in het onderwijs en houdt van interieurdecoratie, koken, bakken en reizen. Samen met haar man heeft ze twee kinderen. De jongste spruit, Hugo, is 3,5 jaar. Eind 2019 kocht dit jonge gezin een ruime vrijstaande woning.

Het gelijkvloers bestaat uit een inkomhal, woonkamer en keuken. Een karaktervolle houten trap in de woonkamer brengt ons naar de bovenverdieping. Deze telt maar liefst vier slaapkamers en twee badkamers. De hele woning ademt licht en ruimte. Maar om tot dit resultaat te komen, was er veel werk aan de winkel. Begin 2020 startten de renovatiewerken.

Vooral de slaapkamer van zoontje Hugo kreeg tijdens het renovatieproject bijzondere aandacht. Deze ruimte moest grondig worden aangepakt. Zowel de vloer, muren als dakvensters waren aan vernieuwing toe. Voor Mathilde primeerden twee zaken: eerst en vooral wilde ze graag een aangename slaapkamer met veel natuurlijke lichtinval. Daarnaast vond ze het belangrijk dat de kamer ook volledig verduisterd kon worden zodat Hugo op elk moment van de dag heerlijk kan slapen. De keuze voor twee dakvensters met rolluiken lag voor de hand.

Mathilde is bijzonder positief over de installatie: “Alles verliep gemakkelijk en snel. In amper een halve dag waren de dakvensters geplaatst. Dit is een uitstekende oplossing want ze besparen veel plaats, zijn ecologisch en zorgen tegelijk voor een overvloed aan licht. Echt heel aangenaam!”. In plaats van gewone rolgordijnen aan de binnenkant koos het gezin voor rolluiken. Dankzij deze handige rolluiken kan Mathilde de lichtinval temperen of de kamer zelfs volledig verduisteren wanneer ze dat wenst. Als Hugo overdag bijvoorbeeld een dutje wil doen. Een bijkomend voordeel is dat de rolluiken de warmte buitenhouden. Zo slaapt Hugo als een roos, zelfs als het buiten broeiend warm is.

Project geslaagd? Absoluut, beaamt Mathilde. Hugo heeft nu een gezellige kinderkamer om te spelen, om boekjes te lezen en om te rusten. Ze ontdekte zelfs een extra troef. Met zo veel lichtinval kan ze haar outfit prima checken in de grote muurspiegel in Hugo’s kamer. Of even haar make-up bijwerken voor ze deur uitgaat. Handig, nietwaar?

Alleen maar troeven

  • VELUX dakvensters met rolluiken zijn de ideale keuze voor een kinderkamer: je kan de lichtinval temperen op elk moment van de dag of de kamer zelfs volledig verduisteren. In de zomer houd je de warmte buiten en in de winter geniet je van een optimale isolatie.
  • Dankzij een comfortabele binnentemperatuur het hele jaar door wordt de slaapkamer een heerlijke cocon waar je kind graag vertoeft. Spelen, lezen, slapen … echt een plekje voor zichzelf.
  • Een VELUX dakvenster plaatsen of vervangen gaat snel en gemakkelijk. Bovendien zijn dakvensters ruimtebesparend en laten ze veel meer licht binnen dan een verticaal raam.

“Dankzij de rolluiken slaapt Hugo als een roos, zelfs als het buiten broeiend warm is."

Imagina tu dormitorio

Treed binnen in een comfortabele wereld, waar natuurlijk licht, frisse lucht en adembenemende uitzichten je huis transformeren. Onze experts zullen je een vrijblijvend voorstel aanbieden, inclusief een op maat gemaakt ontwerpconcept, realistische afbeeldingen en een duidelijke offerte. Begin de reis naar je droomhuis.

Ontdek hoe

Language is changing...