Met Smart Home technologie het leefklimaat in uw woning verbeteren

Sereen slaapkamer met bed, kunst, planten en natuurlijk licht van VELUX dakvensters.
Een goed leefklimaat binnen is een must voor uw gezondheid. Moderne technologie kan een ongelooflijke hulp zijn om tot een goede klimaatbeheersing in huis te komen. In dit artikel leggen we uit waarom een goed binnenklimaat belangrijk is en welke slimme Smart Home oplossingen u kunt gebruiken om het binnenklimaat op te volgen en te verbeteren.

Binnenklimaatbeheersing is om verschillende redenen belangrijk:

  • Binnenklimaatbeheersing in huis is goed voor uw gezondheid. Een goed binnenklimaat helpt de luchtkwaliteit te verbeteren en vermijdt schimmels en andere allergenen die bijvoorbeeld op uw luchtwegen kunnen werken.
  • Een goed binnenklimaat is comfortabel. Een goed binnenklimaat is een mix van de juiste temperatuur en de juiste vochtigheidsgraad. Is deze balans juist, dan voelt u zich comfortabel en meer op uw gemak.
  • Goede klimaatbeheersing maakt u productiever. Inderdaad, studies hebben aangetoond dat een goed binnenklimaat de cognitieve functie en productiviteit verbetert, waardoor het gemakkelijker wordt om thuis te werken en te studeren. Ideaal als u nog die ene deadline moet halen of een belangrijk examen voor de boeg heeft.
  • Een goed binnenklimaat is goed voor uw energiefactuur. Het helpt om uw energieverbruik te verminderen en verhoogt het effect van een goede isolatie.

Welke Smart Home oplossingen kunnen u helpen bij het creëren van een goed binnenklimaat? Hieronder geven we enkele voorbeelden die u helpen bij het creëren van een goed binnenklimaat.

Belangrijke punten
  • Moderne technologie kan een ongelooflijke hulp zijn om het leefklimaat in uw woning te controleren.
  • Een goed binnenklimaat is goed voor uw energiefactuur. Het helpt om uw energieverbruik te verminderen en verhoogt het effect van een goede isolatie.
  • Met VELUX App Control bedient u al uw gemotoriseerde VELUX dakvensters en accessoires rechtstreeks vanaf uw smartphone.

VELUX App Control

Met VELUX App Control bedient u al uw gemotoriseerde VELUX producten rechtstreeks vanaf uw smartphone. Swipe op uw smartphone om uw dakvensters, binnengordijnen en buitenbeschermingen te openen of te sluiten of groepeer uw elektrische of op zonne-energie aangedreven VELUX producten voor gecombineerde control. Het hele gezin kan de app gebruiken om de vensters te bedienen, wanneer u thuis bent of wanneer u onderweg naar huis al een ventilatieklep wenst te openen. De VELUX App Control is uiterst flexibel en intuïtief. U kunt bijvoorbeeld een schema instellen om op een vast moment dakvensters te openen of te sluiten. .
"Een goed binnenklimaat helpt de luchtkwaliteit te verbeteren en vermijdt schimmels en andere allergenen die bijvoorbeeld op uw luchtwegen kunnen werken."

VELUX ACTIVE with NETATMO

VELUX ACTIVE with NETATMO is een Smart Home systeem dat uw gemotoriseerde VELUX producten met elkaar verbinden, waardoor buitenbeschermingen en binnengordijnen uw huis automatisch beschermen tegen overmatige hitte. Zo gaan uw dakvensters op het juiste moment automatisch open om een briesje binnen te laten en een gezonde luchtkwaliteit te behouden. En dit allemaal dankzij een handige app.

Een slimme sensor monitort de temperatuur, het CO2-gehalte in de lucht, de vochtigheid en het licht in de ruimte. U maakt gepersonaliseerde en geautomatiseerde instellingen om de luchtkwaliteit binnenshuis gezond te houden. Het is bovendien een slim systeem, waarvan de nauwkeurigheid verbetert naarmate het systeem het binnenklimaat van uw huis leert begrijpen.

Domotica en aangesloten producten om uw huis gezonder te maken

Van aangesloten lampen tot draadloze deurbellen met camera's, de wereld heeft op grote schaal Smart Home geconnecteerde oplossingen omarmd. Maar wist u dat domotica uw woning ook gezonder kan maken? Domotica en aangesloten producten kunnen u helpen het daglicht te regelen, de kamertemperatuur te reguleren en ervoor te zorgen dat uw huis goed geventileerd wordt, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

Het hoofddoel van domotica, ook bekend als Smart Home technologie, is om uw huis slim te maken door verbonden producten te automatiseren en op afstand te bedienen. Domotica biedt functies met betrekking tot het comfort, energiebeheer en de veiligheid van uw huis.

Met domotica kunt u alledaagse taken automatiseren, zoals het geprogrammeerd openen en sluiten van binnengordijnen en de warmte regelen met buitenbeschermingen. Op die manier helpt slimme technologie u om het comfort thuis te verbeteren.

Meer informatie nodig?

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden om uw woning met een Smart Home systeem uit te rusten om de luchtkwaliteit op te volgen? Bekijk dan de mogelijkheden en testimonials op onze website. Of maak vrijblijvend een afspraak met een gekwalificeerde installateur via onze VELUX Pro service.

Gerelateerde artikelen

Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Een gezond huis, een gezonde levensstijl
U brengt – vooral ’s winters – veel tijd door binnenshuis. Lees hier onze tips om van uw woning een gezonde oase van daglicht en lucht te maken.
Het volledige artikel lezen
De vijf stappen om een dakvenster te installeren
Bent u overtuigd van de vele voordelen van natuurlijk daglicht, maar ziet u het plaatsen van een dakvenster toch niet helemaal zitten? Denk bij het plaatsen van een dakvenster evenwel niet aan de typische renovatie met veel stof en vuil. Een vensterinstallatie door VELUX is een eenvoudig huisverbeteringsproject dat gewoonlijk één of twee dagen in beslag neemt. 
Het volledige artikel lezen
Verander de look van uw woning met een dakvenster
Wilt u uw woning een opknapbeurt geven? Dan hebben wij goede raad. Dakvensters zijn een eenvoudige ingreep die uw woning volledig veranderen. Dankzij het natuurlijke licht van een dakvenster geniet u elke dag van uw woning. Dankzij dakvensters creëert u ruimtes waar iedereen graag vertoeft. Zo ziet u dankzij dakvensters letterlijk uw woning in een nieuw daglicht.
Het volledige artikel lezen
Het duurzaam bouwen van een huis
Het bouwen van een duurzaam huis vergt veel inzet, tijd en toewijding. Waar te beginnen met zo een groot project? Als u overweegt een nieuw duurzaam huis te bouwen of een grote duurzame renovatie uit te voeren, lees dan vooral verder.
Het volledige artikel lezen