Verander de look van uw woning met een dakvenster

Living space with couch, table and chair in a room with three roof windows side by side
Wilt u uw woning een opknapbeurt geven? Dan hebben wij goede raad. Dakvensters zijn een eenvoudige ingreep die uw woning volledig veranderen. Dankzij het natuurlijke licht van een dakvenster geniet u elke dag van uw woning. Dankzij dakvensters creëert u ruimtes waar iedereen graag vertoeft. Zo ziet u dankzij dakvensters letterlijk uw woning in een nieuw daglicht.

Kies voor VELUX en een modern design van dakvensters

Dankzij natuurlijk daglicht komt een ruimte volledig tot zijn recht. Denk bijvoorbeeld maar aan het karakter van uw meubelen, de kleuren waarin u de muur geschilderd hebt en de kleur van de vloerbekleding. Bovendien helpen dakvensters het interieur en het exterieur van uw woning te verbinden. Meerdere dakvensters bijvoorbeeld geven een extra ruimtelijk gevoel. In dit artikel leest u alles over hoe uw woning met natuurlijk daglicht kunt verrijken.

Belangrijke punten
  • Met VELUX dakvensters vermeerdert u de hoeveelheid natuurlijk licht in uw woning.
  • Een VELUX dakvenster maakt uw leefruimte groter en zorgt voor een ongeziene helderheid.
  • Dankzij de mogelijkheden qua verluchting en ventilatie behoudt u binnen een gezond leefklimaat. Denk maar aan het ventileren van een badkamer na het douchen of het baden.

Geef uw slaapkamer een upgrade door dakvensters te laten plaatsen

Een dakvenster in uw slaapkamer is een goed idee om te slapen en wakker te worden in een omgeving die in overeenstemming is met de natuur. Een harmonieuze verbinding tussen het interieur en het exterieur helpt u een gezond slaapritme te behouden. Ideaal om uw dag helemaal fit te beginnen en om lekker ontspannen in te slapen na een drukke dag.

Zorg voor meer natuurlijk licht in uw woonkamer in een huis met veel glas

Natuurlijk licht van een dakvenster zorgt voor een helderheid in de kleinste hoek van de ruimte en is ideaal om de woonkamer groter te laten lijken. Met een dakvenster richt u ook de ruimte in functie van de lichtinval in. Zo speelt u in de inrichting met de plaatsing van meubels op basis van het dakvenster.

"Daglicht is ideaal om voor karakter te zorgen in een woning. Het transformeert ruimtes en beklemtoont de kleuren van de muren. U brengt het exterieur van uw woning binnen in het interieur. Hoe meer dakvensters in uw woning, hoe beter!"

Verbeter de luchtcirculatie in uw woning met een extra raam

Uw woning frequent verluchten is essentieel om een gezond klimaat en een goede luchtkwaliteit te behouden. Wanneer u kookt, doucht, slaapt of bezoekers ontvangt, dan stijgt bijvoorbeeld de luchtvochtigheid en is het nodig om de woning goed te verluchten achteraf. Met een VELUX dakvenster wordt het verluchten van een kamer een koud kunstje. Via de app, in samenwerking met het VELUX ACTIVE systeem, kunt u ook de vochtigheidsgraad controleren. Bovendien kunt u met de app op afstand het sluiten van de binnengordijnen, buitenbeschermingen en dakvensters regelen.

De keuken verluchten is ideaal met VELUX

Brengt u veel tijd door in de keuken, dan wilt u hier het beste qua licht en verluchting. Natuurlijk daglicht is ideaal om een goed overzicht te behouden in de keuken en een perfecte hygiëne te bewaren. Zeker als u met een kookeiland werkt, kan een dakraam een perfecte manier zijn om voor licht in de keuken te zorgen.

Alhoewel een aroma van een gerecht zich heerlijk door uw woning kan verspreiden, is een goede verluchting in de keuken een must. Een dakraam is hier ideaal voor.

Verminder de vochtigheid in de badkamer

Na het douchen of baden is het nodig om uw badkamer te verluchten. Dit is gemakkelijk te reguleren met een VELUX dakvensters. Daarnaast is een natuurlijk licht in de badkamer ook ideaal om te ontspannen en een connectie te houden met de natuur. Combineer een dakraam met specifieke verlichting zoals spiegelverlichting en u geniet op elk moment van de dag van deze ruimte.

Gerelateerde artikelen

An image of roof with two open sloped roof windows and the trees in the background
Het duurzaam bouwen van een huis
Het bouwen van een duurzaam huis vergt veel inzet, tijd en toewijding. Waar te beginnen met zo een groot project? Als u overweegt een nieuw duurzaam huis te bouwen of een grote duurzame renovatie uit te voeren, lees dan vooral verder.
Het volledige artikel lezen
Kitchen and home office area in the house. Woman is standing by the kitchen cabinet."
Waar op letten bij aankoop van een huis: tips
Een nieuw huis kopen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Lees in dit artikel onze tips met waar je op moet letten bij een huis kopen.
Het volledige artikel lezen
Bedroom with two Cabrio roof windows
Laat het interieur van uw woning stralen dankzij natuurlijk daglicht
Natuurlijk zon- en daglicht is ideaal om het interieur van uw woning te laten stralen. Waar natuurlijk daglicht binnenvalt, is het aangenaam wonen. Bovendien geniet u met natuurlijk daglicht van de vele mentale en fysieke voordelen die dit licht te bieden heeft.
Het volledige artikel lezen
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Woman standing by the roof window and holding a top handle
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...