De voordelen van een woning met een plat dak

Family cooking in the green painted kitchen
Woningen met een plat dak zijn enorm populair. Ze bieden dan ook heel wat voordelen. Een van de belangrijkste pluspunten van een plat dak is dan ook dat het een overvloed aan ruimte creëert. Ook biedt een woning met een plat dak vaak een nette uitstraling en zijn ze gemakkelijk te onderhouden.

Hoe een platdakvenster optimaal plaatsen om daglicht te verspreiden

Heeft u zelf ook een woning met een plat dak? In dit artikel leest u hoe u de voordelen van een plat dak optimaal benut. Dankzij een platdakvenster in een plat dak geniet u van natuurlijk daglicht en zorgt u voor optimale verluchting en ventilatie. Wist u trouwens dat een dakvenster in een plat dak tot drie keer meer daglicht binnenlaat dan een gevelvenster met hetzelfde oppervlak aan glas?

Platdakvensters voor elk huis

Dakvensters zijn er niet enkel voor schuine daken. Wij bieden ook diverse soorten platdakvensters voor platte daken. Een VELUX platdakvenster in een plat dak geeft een ruimte een overvloed aan natuurlijk daglicht.

Belangrijke punten
  • Dankzij een platdakvenster in een plat dak geniet u van natuurlijk daglicht en zorgt u voor een optimale verluchting en ventilatie.
  • Platdakvensters in een plat dak verspreiden het daglicht, waardoor de kamer groter wordt en een ruimtelijk gevoel uitstraalt.
  • Een platdakvenster is een must wanneer u een aanbouw aan uw woning voorziet. Een deur en een gevelvenster brengen meestal niet voldoende daglicht tot in de kleinste hoekjes van de aanbouw.

De voordelen van een plat dak met een platdakvenster

  • Een plat dak met een platdakvenster zorgt voor daglicht exact op de plaatsen waar het nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het werkblad in uw keuken of aan uw bureau wanneer u thuis werkt.
  • Een platdakvenster staat de hele dag lang garant voor de inval van natuurlijk daglicht. De stand van de zon op verschillende momenten van de dag en potentiële obstakels die daglicht verduisteren spelen dus niet zo’n grote rol als bij gevelvensters.
  • Platdakvensters in een plat dak verspreiden daglicht, waardoor de kamer groter voelt en een ruimtelijk gevoel uitstraalt.
  • Met een platdakvenster kunt u anderzijds ook een schoorsteeneffect naar ventilatie toe creëren. De vervuilde lucht wordt naar boven gezogen en afgevoerd via het platte dak. Ideaal voor een keuken of een badkamer.
"Dakvensters zijn er niet enkel voor hellende daken. Wij hebben ook diverse soorten platdakvensters voor platte daken ontworpen. Een VELUX platdakvenster in een plat dak geeft een ruimte een overvloed aan natuurlijk daglicht. "

Wanneer is het een goed idee om een platdakvenster te plaatsen?

Een VELUX platdakvenster in een plat dak plaatsen is ideaal wanneer u een donkere ruimte meer levendig wilt maken. Zo heeft u meer daglicht in uw woonkamer, boven uw bureau thuis of in de inkomhal.

Een platdakvenster is ook essentieel als u van plan bent een uitbouw met plat dak aan uw bestaande huis toe te voegen. Een deur en een gevelraam in de uitbouw zijn meestal niet voldoende om voldoende daglicht in de bestaande ruimte te brengen. Daarom is het noodzakelijk om de platdakvensters van de uitbouw zo dicht mogelijk bij de bestaande ruimte te plaatsen, om zo veel mogelijk natuurlijk licht in deze ruimte te brengen.

Een dakvenster in een plat dak is ook ideaal wanneer u uw keuken renoveert. Natuurlijk daglicht en ventilatie zijn daar onmisbaar. In een slaapkamer is een platdakvenster in een plat dak eveneens een aanrader. Zo geniet u van een uitgebreid zicht op de lucht boven u en kunt u uw bed overal in de kamer plaatsen.

Tip: Laat oude platdakvensters vervangen door nieuwe

Laat oude en slecht isolerende koepels of platdakvensters vervangen door de nieuwe generatie VELUX dakvensters met glazen afwerking en een hogere isolatiewaarde. Dankzij de nieuwe platdakvensters vermijdt u warmteverlies, geniet u van uitstekende energieprestaties en demping van regen- of hagelgeluid.

Een VELUX platdakvenster voor elk plat dak

Wij bieden verschillende soorten platdakvensters (manueel of gemotoriseerd) met hun bijbehorende accessoires :

Contacteer een gekwalificeerde installateur voor vrijblijvend advies

Wilt u meer weten over de voordelen van een plat dak en platdakvensters? Bekijk dan deze foto’s op onze website of neem contact op een gekwalificeerde installateur via onze VELUX Pro dienst. We helpen u graag verder met uw project.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...