Waarom een terrasdeur of gevelramen niet genoeg zijn voor uw uitbouw met plat dak

Moderne keuken met VELUX dakvensters en houten accenten.
Denkt u eraan om een uitbouw met een plat dak te realiseren? Bedenk dan goed hoe u deze uitbouw van daglicht wilt voorzien. Vaak is een schuifdeur of een gevelraam niet genoeg om het hele oppervlak van de uitbouw van natuurlijk daglicht te voorzien. Voor woningen met een plat dak of voor uitbouwen aan woningen bieden wij de perfecte oplossing: een platdakvenster.

Daglicht verspreiden over de volledige kamer

Een platdakvenster biedt tot drie keer meer daglicht dan een gevelraam van hetzelfde oppervlak. Bovendien wordt het daglicht veel beter verspreid in de kamer wanneer het via het dak binnenkomt. Dit is een niet te onderschatten voordeel.

Natuurlijk daglicht laat de ruimte groter lijken

Natuurlijk daglicht heeft het leuke effect dat het een ruimte groter doet lijken. U zet alle aspecten van de ruimte in de spotlight en gebruikt de inval van het daglicht via het plafond als een waar interieurelement.

Belangrijke punten
  • Een platdakvenster brengt tot meer dan drie keer zoveel daglicht binnen dan gevelramen met hetzelfde oppervlak.
  • Platdakvensters zijn ideaal om de ruimte op een organische en natuurlijke manier te ventileren.
  • Met VELUX ACTIVE automatiseert u de bediening van dakvensters. Bovendien volgt u met de app van VELUX ACTIVE ook het leefklimaat in uw woning perfect op.

Leefklimaat verbeteren

Platdakvensters zijn perfect om de ruimte op een organische en natuurlijke manier te ventileren. Dat is van een groot belang voor het algemene leefklimaat in uw woning en specifiek voor keukens en badkamers. In de badkamer kunt u met een dakvenster condensatie afvoeren. In de keuken is een dakvenster dan weer ideaal om kookluchtjes te laten verdwijnen. Heeft u een leefkeuken die overgaat in uw woonkamer, dan is dit nog eens extra belangrijk.

Laat oude platdakvensters vervangen door nieuwe

Veel Vlaamse aanbouwen zijn uitgerust met een typische plastic lichtkoepel. Deze waren in hun tijd revolutionair, maar voldoen nu niet meer aan de vereisten qua lichtinval en isolatie. Het is dan ook hoog tijd om oude lichtkoepels te vervangen door nieuwe platdakvensters. U wint de investering in no-time uit, omdat nieuwe platdakvensters volledig ontworpen zijn om energie te besparen.

Met welke factoren moet u rekening houden bij het plaatsen van een platdakvenster?

  • Is het dak volledig plat of is er een lichte dakhelling? Bekijk de foto’s op onze website om u te oriënteren en te laten inspireren.
  • Gaat u voor een dakvenster dat u met de hand kunt openen of een elektrisch bedienbaar dakvenster? Beide zijn mogelijk en bieden de nodige garanties naar waterdichtheid, warmtebehoud en veiligheid. Een vast dakvenster dat niet te openen is, kan ook.
  • Gaat u voor een vlak of gebogen beschermglas? Een dakvenster met een vlak beschermglas of met een gebogen beschermglas biedt nog meer daglicht dan een lichtkoepel met hetzelfde oppervlak.
"Met platdakvensters lijkt uw ruimte groter. U zet alle aspecten van de ruimte in de spotlight en gebruikt de inval van het daglicht via het plafond als een waar interieur element."

Accessoires voor platdakvensters

Door accessoires toe te voegen aan uw platdakvensters kunt u het gebruik ervan optimaliseren en uw woning personaliseren. Om de hitte in de zomer tegen te gaan en uw privacy te bewaren, kunt u kiezen voor lichttemperend zonneschermen. Als u een decoratief tintje wilt toevoegen, zijn lichttemperende plisségordijnen perfect voor uw kamer.

Door te kiezen voor de gemotoriseerde versie van de platdakvensters, kiest u voor gemoedsrust. Met deze optie kunt u uw platdakvenster bedienen als ze zich buiten uw bereik bevinden. Ze worden elektrisch of op zonne-energie aangedreven en worden alleen geactiveerd door de schakelaar aan te raken, ideaal voor badkamers en keukens. U kunt ze combineren met de VELUX App Control voor nog meer gemak. Met deze app kunt u uw dakvensters op afstand beheren.

Vraag ons advies!

Afhankelijk van uw dak kunt u meerdere dakvensters nodig hebben. Om meer te weten over onze verschillende oplossingen kunt u vandaag nog contact opnemen met onze daglichtadviesdienst. Onze specialisten kunnen u de nodige informatie verstrekken om van uw project een succes te maken.

Voor een gratis offerte voor uw project kunt u ook contact opnemen met een installateur via ons VELUX Pro verwijzingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Sereen slaapkamer met bed, kunst, planten en natuurlijk licht van VELUX dakvensters.
Met Smart Home technologie het leefklimaat in uw woning verbeteren
Een goed leefklimaat binnen is een must voor uw gezondheid. Moderne technologie kan een ongelooflijke hulp zijn om tot een goede klimaatbeheersing in huis te komen. In dit artikel leggen we uit waarom een goed binnenklimaat belangrijk is en welke slimme Smart Home oplossingen u kunt gebruiken om het binnenklimaat op te volgen en te verbeteren.
Het volledige artikel lezen
Moderne eetkamer met natuurlijk licht van VELUX dakvensters, art-decostijl en houten tafel.
De juiste lichtinval geeft uw huis extra cachet
Wilt u graag de architectuur van uw huis een extra cachet geven, dan maakt u gebruik van natuurlijk daglicht.
Het volledige artikel lezen
Moderne keuken met spelende kinderen, omgeven door groen en hedendaagse apparaten.
Hoe maakt u van een gewone keuken een droomkeuken?
Vraagt u zich ook af hoe u een schitterende keuken realiseert? Lees in ons artikel tips waarop u kunt letten bij het kiezen van een nieuwe keuken.
Het volledige artikel lezen
Chique keuken met donkere kasten, wit aanrecht, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Lichte zolder thuiskantoor met open VELUX dakvenster, naaigedeelte en planten.
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...