Lichtdoorlatende of verduisterende rolgordijnen? We maken u wegwijs bij de keuze van rolgordijnen

Woman sitting by the table, holding mobile phone in her and looking through the window
Dakvensters voorzien van gordijnen is de ideale manier om u meer flexibiliteit en controle te geven over het lichtniveau in een ruimte. Het is daarom essentieel om de juiste binnengordijn voor uw huis te vinden. VELUX maakt het u gemakkelijk met een breed scala aan binnengordijnen die perfect passen bij VELUX dakvensters. Ze zijn snel en eenvoudig te installeren, gaan lang mee en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, stoffen en kleuren. Of het nu gaat om een lichttemperend rolgordijn om stijl te geven aan een woonkamer of een verduisterend rolgordijn om van uw slaapkamer een oase van rust te maken, er is een rolgordijn voor elke ruimte.

Een goede nachtrust met verduisterende rolgordijnen

VELUX verduisterende rolgordijnen zorgen – zoals de naam al zegt – voor een optimale verduistering van de kamer. Het zijn dan ook populaire accessoires voor een dakvenster in een slaapkamer, een kinderkamer of een logeerkamer. Daar is het belangrijk en handig om de kamer te verduisteren om te genieten van een goede nachtrust of een aangenaam dutje.

Privacy behouden dankzij decoratieve rolgordijnen

VELUX lichttemperende rolgordijnen bieden zowel privacy als lichtregeling, ideaal voor een levendige woonkamer. Als de middagzon de tv verblindt of uw leesplezier verstoort, past u het rolgordijn in enkele seconden aan. Het is verkrijgbaar in diverse klassieke en trendy kleuren, waaronder de Colour by You Collection waarmee u de kleur kunt aanpassen aan uw interieur.

Belangrijke punten
  • Energiebesparende rolgordijnen staan garant voor een goede isolatie van een dakvenster.
  • Voor een slaapkamer of kinderkamer gaat u voor verduisterende rolgordijnen.
  • Rolgordijnen zijn een echte sfeermaker in woonkamers en keukens. 

Verduistering en isolatie dankzij een verduisterend plisségordijn

Als u het comfort van een woon- of slaapkamer wilt verbeteren, is een verduisterend plisségordijn een ideale keuze voor een dakvenster. Het gordijn is zowel verduisterend als isolerend en is perfect voor kamers die extra verduistering en isolatie nodig hebben. Dit dubbele plooi plisségordijn kan aan de boven- en onderkant van het dakvenster worden versteld om zoveel licht binnen te laten als u wilt.

Jaloezieën geschikt voor keukens en badkamers

Met alle warmte en vochtigheid die in een keuken en badkamer ontstaat, is de VELUX jaloezie de ideale keuze, omdat hij gemaakt is van waterbestendig aluminium en gemakkelijk te reinigen is.

In tegenstelling tot traditionele jaloezieën zijn er geen koorden te manipuleren; u hoeft alleen maar de bedieningsstang te bewegen of de lamellen te kantelen om de hoeveelheid licht die doorgelaten wordt aan te passen. Dus of het nu gaat om een lichte, drukke keuken of een privé, rustige badkamer, met een jaloezie kunt u de sfeer creëren die u wilt.

Muggengaas

Het VELUX muggengaas is de ideale oplossing om ongewenste gasten buiten te houden. Gemaakt van duurzaam, transparant en 100% insectenwerend materiaal, is het muggengaas eenvoudig te installeren en te gebruiken. Hij kan worden gecombineerd met alle andere VELUX binnengordijnen en buitenbescherminfen.

"Rust u een dakvenster uit met een energiebesparend plisségolgordijn, dan isoleert dit tot 25 procent beter dan zonder dit gordijn."

VELUX ACTIVE with NETATMO

Als u kiest voor een zonne- of elektrisch aangedreven gordijn, kunt u deze naar een hoger niveau tillen door VELUX ACTIVE toe te voegen, een intelligent systeem dat helpt uw binnenklimaat comfortabeler en gezonder te maken. U kunt instellen dat uw binnengordijnen en dakvensters 's ochtends opengaan en zelfs binnengordijnen en buitenbeschermingen op afstand sluiten op basis van de lokale weersvoorspelling!

Hoelang duurt de installatie van binnengordijnen?

De installatie van binnengordijnen is eenvoudig en neemt slechts enkele minuten in beslag. En met VELUX heeft u een eindeloze keuze aan kleuren en patronen. Ontdek het complete assortiment VELUX binnengordijnen en buitenbeschermingen voor dakvensters.

Contacteer een installateur voor meer informatie

Wenst u meer informatie over onze oplossingen om de warmte buiten te houden en de ruimte te verduisteren? Neem contact op met een gekwalificeerde installateur in uw buurt via onze VELUX Pro service. Onze partners helpen u graag verder met tips en advies, en bezorgen u een vrijblijvende offerte voor een oplossing op maat.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...