Het belang van goede rolluiken voor uw dakvensters

A living room area with two roof windows with blinds and shutters that are covering sunlight.
U voorziet dakvensters eenvoudig van rolluiken. Dit heeft diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld maar aan warmtewering, maar ook aan het onderhouden van een gezond binnenklimaat. Daarnaast is een rolluik ook nog eens goed om het glas van het dakvenster te beschermen. Een VELUX dakvenster blijft in topvorm als u het met een geschikte rolluik uitrust.

Rolluiken plaatsen samen met een dakvenster is ideaal

Heeft u thuis dakvensters en overweegt u om het uit te breiden met een aantal functies om het gebruikscomfort en het leefklimaat in de ruimte te verbeteren? Dan is het interessant om de mogelijkheden van rolluiken en buitenste zonneschermen te bekijken.

Misschien stond u tijdens het aankoopproces of de keuze voor een dakvenster niet stil bij de mogelijkheden. Pas achteraf beseft u dat u misschien beter ook een buitenste zonnescherm had kunnen laten installeren. Gelukkig kunt u dit ook achteraf nog doen. Rolluiken en buitenste zonneschermen zijn echt een must om het meeste uit uw dakvensters te halen.

Belangrijke punten
  • Een rolluik zorgt voor een doeltreffende akoestische isolatie tijdens een stevige regen- of hagelbui.
  • Rolluiken en buitenste zonneschermen spelen een belangrijke rol in het creëren van een aangenaam en gezond leefklimaat in uw woning.
  • U voorziet het interieur van uw woning van een meerwaarde door te spelen met het effect van daglicht op rolluiken.

Warmte binnenhouden in de winter, in de zomer de zon buiten houden

De juiste accessoires zijn essentieel om uw woning te isoleren en de warmte binnen te houden in de winter. In de zomer houdt u net de warmte buiten dankzij een op maat gemaakte rolluik voor uw dakvenster.

Bescherm dakvensters tegen regen- en hagelbuien

Rolluiken houden niet alleen kou en zonlicht tegen. Ze beschermen ook uw dakvensters tegen hagelbuien of zware regenval. Een rolluik zorgt ook voor een doeltreffende akoestische isolatie tijdens een regen- of hagelbui.

Om uw woning te isoleren en dakvensters uit te rusten, heeft u de keuze uit rolluiken en zonneschermen. Deze zijn allemaal compatibel met VELUX ACTIVE, waarmee u de bediening ervan automatiseert.

"De juiste accessoires zijn een must om uw woning te isoleren en de warmte binnen te houden in de winter."

Wat zijn de belangrijkste voordelen van rolluiken voor dakvensters?

  • U houdt de temperatuur in uw woning onder controle.
  • U geniet van privacy, bijvoorbeeld in uw badkamer.
  • U heeft een doeltreffende bescherming tegen diverse weersomstandigheden.
  • U geniet van een optimale akoestische isolatie.
  • U kunt een meerwaarde geven aan het interieur van uw woning door te spelen met het effect van daglicht.

Bedien rolluiken met VELUX ACTIVE

De bediening van rolluiken maakt u nog eens extra gemakkelijk met VELUX ACTIVE. Stelt u zich voor dat u VELUX ACTIVE in uw woning geïnstalleerd heeft en heeft verbonden met uw dakvensters. Met een druk op de knop van de smartphone-app kunt u de dakvensters openen en sluiten om de hoeveelheid daglicht en lucht in uw kamer te regelen. U kunt het systeem ook programmeren om de positie van de rolluiken automatisch aan te passen op basis van het tijdstip van de dag of het weer buiten.

In de ochtend kunnen de rolluiken zich bijvoorbeeld openen om natuurlijk daglicht en frisse lucht binnen te laten, en in de middag sluiten ze zich dan om de warmteontwikkeling te beperken en de energie-efficiëntie te verbeteren. De rolluiken kunnen zich ook aan het weer aanpassen, bijvoorbeeld door ze automatisch te laten sluiten als het begint te regenen.

Rolluiken: meer dan een puur functioneel object

U merkt het, rolluiken en buitenste zonneschermen zijn veel meer dan puur functionele objecten. Ze spelen een belangrijke rol in het creëren van een aangenaam en gezond leefklimaat in uw woning. Daarnaast maakt de automatisatie uw leven een stuk gemakkelijker.

Wenst u meer informatie om de juiste accessoires te kiezen? Bekijk dan de vele voorbeelden op onze website. Via onze website vindt u installateurs in uw buurt die u graag verder helpen met advies of een vrijblijvende offerte.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...