Het belang van goede rolluiken voor uw dakvensters

Zolder woonruimte met natuurlijk licht van VELUX dakvensters, houten balken en gezellige decoratie.
U voorziet dakvensters eenvoudig van rolluiken. Dit heeft diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld maar aan warmtewering, maar ook aan het onderhouden van een gezond binnenklimaat. Daarnaast is een rolluik ook nog eens goed om het glas van het dakvenster te beschermen. Een VELUX dakvenster blijft in topvorm als u het met een geschikte rolluik uitrust.

Rolluiken plaatsen samen met een dakvenster is ideaal

Heeft u thuis dakvensters en overweegt u om het uit te breiden met een aantal functies om het gebruikscomfort en het leefklimaat in de ruimte te verbeteren? Dan is het interessant om de mogelijkheden van rolluiken en buitenste zonneschermen te bekijken.

Misschien stond u tijdens het aankoopproces of de keuze voor een dakvenster niet stil bij de mogelijkheden. Pas achteraf beseft u dat u misschien beter ook een buitenste zonnescherm had kunnen laten installeren. Gelukkig kunt u dit ook achteraf nog doen. Rolluiken en buitenste zonneschermen zijn echt een must om het meeste uit uw dakvensters te halen.

Belangrijke punten
  • Een rolluik zorgt voor een doeltreffende akoestische isolatie tijdens een stevige regen- of hagelbui.
  • Rolluiken en buitenste zonneschermen spelen een belangrijke rol in het creëren van een aangenaam en gezond leefklimaat in uw woning.
  • U voorziet het interieur van uw woning van een meerwaarde door te spelen met het effect van daglicht op rolluiken.

Warmte binnenhouden in de winter, in de zomer de zon buiten houden

De juiste accessoires zijn essentieel om uw woning te isoleren en de warmte binnen te houden in de winter. In de zomer houdt u net de warmte buiten dankzij een op maat gemaakte rolluik voor uw dakvenster.

Bescherm dakvensters tegen regen- en hagelbuien

Rolluiken houden niet alleen kou en zonlicht tegen. Ze beschermen ook uw dakvensters tegen hagelbuien of zware regenval. Een rolluik zorgt ook voor een doeltreffende akoestische isolatie tijdens een regen- of hagelbui.

Om uw woning te isoleren en dakvensters uit te rusten, heeft u de keuze uit rolluiken en zonneschermen. Deze zijn allemaal compatibel met VELUX ACTIVE, waarmee u de bediening ervan automatiseert.

"De juiste accessoires zijn een must om uw woning te isoleren en de warmte binnen te houden in de winter."

Wat zijn de belangrijkste voordelen van rolluiken voor dakvensters?

  • U houdt de temperatuur in uw woning onder controle.
  • U geniet van privacy, bijvoorbeeld in uw badkamer.
  • U heeft een doeltreffende bescherming tegen diverse weersomstandigheden.
  • U geniet van een optimale akoestische isolatie.
  • U kunt een meerwaarde geven aan het interieur van uw woning door te spelen met het effect van daglicht.

Bedien rolluiken met VELUX ACTIVE

De bediening van rolluiken maakt u nog eens extra gemakkelijk met VELUX ACTIVE. Stelt u zich voor dat u VELUX ACTIVE in uw woning geïnstalleerd heeft en heeft verbonden met uw dakvensters. Met een druk op de knop van de smartphone-app kunt u de dakvensters openen en sluiten om de hoeveelheid daglicht en lucht in uw kamer te regelen. U kunt het systeem ook programmeren om de positie van de rolluiken automatisch aan te passen op basis van het tijdstip van de dag of het weer buiten.

In de ochtend kunnen de rolluiken zich bijvoorbeeld openen om natuurlijk daglicht en frisse lucht binnen te laten, en in de middag sluiten ze zich dan om de warmteontwikkeling te beperken en de energie-efficiëntie te verbeteren. De rolluiken kunnen zich ook aan het weer aanpassen, bijvoorbeeld door ze automatisch te laten sluiten als het begint te regenen.

Rolluiken: meer dan een puur functioneel object

U merkt het, rolluiken en buitenste zonneschermen zijn veel meer dan puur functionele objecten. Ze spelen een belangrijke rol in het creëren van een aangenaam en gezond leefklimaat in uw woning. Daarnaast maakt de automatisatie uw leven een stuk gemakkelijker.

Wenst u meer informatie om de juiste accessoires te kiezen? Bekijk dan de vele voorbeelden op onze website. Via onze website vindt u installateurs in uw buurt die u graag verder helpen met advies of een vrijblijvende offerte.

Gerelateerde artikelen

Welk binnengordijn kiezen voor uw dakvenster?
Gaat u voor binnengordijnen voor uw dakvenster, dan heeft u een grote keuze. Denk maar aan plisségordijnen, rolgordijnen, verduisterende gordijnen, jaloezieën of lichttemperende gordijnen. In dit artikel maken we u wegwijs in de vele mogelijkheden van binnengordijnen voor dakvensters.
Het volledige artikel lezen
Bescherm uw dakvensters en uw woning met rolluiken
De winter is in het land en daar horen lage temperaturen, sneeuw en ijzel bij. Hoe kunt u uw woning tijdens de winter optimaal beschermen en de warmte binnenshuis houden? Naast een brede waaier aan technieken om uw woning te isoleren zijn VELUX rolluiken onmisbaar voor uw dakvensters. Voor elk dakvenster is er een perfect passend rolluik, dat enerzijds de warmte binnenhoudt, en anderzijds uw dakvenster beschermt tegen regen, hagel, sneeuw en wind.
Het volledige artikel lezen
Het hele jaar door een aangename temperatuur met de juiste buitenbeschermingen
Dakvensters brengen natuurlijk licht en frisse lucht op uw zolder. Maar weet u hoe u voor een aangenaam, koel klimaat op uw zolder kunt zorgen wanneer de temperatuur in de zomer stijgt of in de winter daalt? Het creëren van een gezonde en aangename omgeving onder het dak is essentieel om het hele jaar door comfortabel te blijven. Haal het meeste uit uw dakvensters door buitenbeschermingen toe te voegen. Zo doet u dat.
Het volledige artikel lezen
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
De juiste lichtinval geeft uw huis extra cachet
Wilt u graag de architectuur van uw huis een extra cachet geven, dan maakt u gebruik van natuurlijk daglicht.
Het volledige artikel lezen