Een slaapkamer om van bij weg te dromen

Lichte zolder slaapkamer met VELUX dakvensters en gezellige inrichting.
Een goede nachtrust begint met een aangename slaapkamer. Om beter te slapen, denkt u best na over de inrichting en de architectuur van uw slaapkamer. Maar ook natuurlijk daglicht speelt daar een grote rol bij. Dankzij natuurlijk daglicht dat via een dakvenster naar binnen valt, geniet u van een betere nachtrust en slaapritme. Extra opties, zoals een op maat gemaakt muggengaas, een binnengordijn of buitenbescherming, dragen nog eens extra bij tot uw slaapcomfort. De slaapkamer is de plaats bij uitstek waar u uw lichaam en geest laat recupereren na een drukke dag. Misschien staat u er niet bij stil, maar voldoende tijd in helder daglicht doorbrengen, bevordert ’s nachts als het donker is uw slaap. Daglicht speelt dus een belangrijke rol in het regelen van het slaap- en waakritme. Daarom is het belangrijk om overdag een heldere slaapkamer te hebben. En hoe kunt u dit beter voor elkaar krijgen dan met een VELUX dakvenster op maat van uw zolderkamer?

De voordelen van een dakvenster voor uw slaapkamer

Hieronder zetten wij de belangrijkste drie voordelen van een dakvenster plaatsen in uw slaapkamer op een rij:

  • Dakvensters zorgen voor privacy. Doordat ze op de gewenste hoogte in een schuin dak geplaatst zijn, vermijdt u rechtstreekse inkijk van buren. Hierdoor geniet u volop van uw privacy én daglicht. Binnengordijnen kunnen enige inkijk verder beperken.
  • Een dakvenster is ideaal om voor een heldere kamer overdag te zorgen en ’s nachts perfect te verduisteren. Hiervoor maakt u gebruik van binnengordijnen, die u desgewenst ook op afstand kunt bedienen. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat ’s morgens de rolgordijnen automatisch opengaan, waardoor u fitter ontwaakt.
  • Natuurlijk daglicht zorgt meteen voor een goede verlichting in huis, die u kunt aanvullen met kunstlicht volgens uw eigen wensen.

Gaat u voor een dakvenster in uw slaapkamer, dan kunt u nog kiezen welk model uw voorkeur wegdraagt:

  • U kan kiezen om twee of drie dakvensters als geheel naast elkaar te plaatsen. De hoogte kiest u zelf en u bedient de dakramen onafhankelijk van elkaar. Kunt u ze niet met de hand openen, dan zijn de gemotoriseerde VELUX dakvensters sowieso aangeraden.
  • Een VELUX balkonvenster zorgt voor een mooie connectie tussen binnen en buiten dankzij een balkon dat overgaat in een dakvenster.
  • Bij een plat dak heeft u met een platdakvenster een mooi uitzicht op de lucht.
Belangrijke punten
  • De slaapkamer is de plaats bij uitstek waar u uw lichaam en geest laat recupereren na een drukke dag.
  • Voor volledige controle over uw slaapomgeving kiest u voor VELUX ACTIVE binnenklimaatregeling.
  • Een VELUX balkonvenster zorgt voor een mooie connectie tussen binnen- en buiten dankzij een balkon dat overgaat in het dakvenster.

Combineer een muggengaas met een buitenbescherming en houd insecten en warmte buiten

Er is een gordijn voor elke nood, maar door ze te combineren krijgt u de meest complete bescherming. Twijfel dus niet om een muggengaas, een binnengordijn en een buitenbescherming te installeren op hetzelfde VELUX dakvenster en u haalt het beste binnencomfort in huis.

Als u echter automatische bediening en een betere luchtkwaliteit wenst, kunt u kiezen voor gemotoriseerde producten en deze met het VELUX ACTIVE Smart Home Systeem te combineren.

"De slaapkamer is de plaats bij uitstek waar u uw lichaam en geest herstelt na een drukke dag. Misschien staat u er niet bij stil, maar voldoende tijd in helder daglicht doorbrengen, bevordert ’s nachts als het donker is uw slaap."

Contacteer VELUX voor een offerte op maat

Wij helpen u graag uw dromen te realiseren. Uw wenst meer informatie of een gratis offerte, neem dan contact op met een installateur via ons VELUX Pro-systeem.

Gerelateerde artikelen

Dankzij een deskundig ingerichte slaapkamer uw slaapkwaliteit verbeteren
Slaap lekker in een slaapkamer uitgerust met een VELUX dakvenster. Verbeter het klimaat en het slaapcomfort in uw slaapkamer en lees onze tips.
Het volledige artikel lezen
Creëer uw droomslaapkamer met deze topideeën voor een leuke renovatie en inrichting
Een slaapkamer verbouwen lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige klus. De muren een mooie kleur geven en een nieuw bed en kast plaatsen, meer dan dat kan dit toch niet zijn? Denk evenwel goed na vooraleer u aan een slaapkamer verbouwen begint: in een verbouwing kunnen grote en kleine veranderingen een grote impact hebben op een ruimte. Overweeg ook welke materialen het best gebruikt worden en of een dakraam niet net is wat u nodig hebt. In dit artikel geven we u tips om uw slaapkamer te verbouwen.
Het volledige artikel lezen
Het inrichten van een grote of kleine slaapkamer: ideeën en inspiratie
Hoe een relatief kleine slaapkamer ook een balzaal kan zijn dankzij natuurlijk daglicht. Lees hier waarom dakvensters in de slaapkamer een goed idee zijn.
Het volledige artikel lezen
De vele voordelen van een dakvenster
Wilt u graag een volwaardige kamer van uw zolderkamer maken? Of wenst u een kleine renovatie uit te voeren in uw keuken of woonkamer om meer natuurlijk daglicht binnen te laten? Dan kunt u met het plaatsen van een dakvenster wonderen verrichten.
Het volledige artikel lezen
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen