Het inrichten van een grote of kleine slaapkamer: ideeën en inspiratie

Bedroom with two Cabrio roof windows
Uw slaapkamer is wellicht de plaats in uw woning waar u het meeste tijd van allemaal doorbrengt. Het is de ruimte waar u slaapt en de batterijen terug oplaadt voor een nieuwe en spannende dag. Maar hoe kunt u nu uw slaapkamer zo inrichten dat u er het meeste uit haalt? We zijn overtuigd van het belang van natuurlijk daglicht in uw slaapkamer. Dankzij natuurlijk daglicht zorgt u voor een heerlijk ruime en aangename kamer om elke dag opnieuw te vertoeven. U kunt uw slaapkamer perfect luchten en ventileren, en van een optimaal lichtcomfort genieten, bijvoorbeeld om uw kleren voor de dag uit te kiezen. Wij vinden uw slaap belangrijk. Daarom geven we u deze tips om van de slaapkamer een volwaardige kamer in uw woning te maken.

Kleine slaapkamer inrichten? Ga voor een dakvenster

Natuurlijk daglicht doet de ruimte groter lijken. Hierdoor kunt u zelfs een kleine slaapkamer mooi inrichten en bijvoorbeeld in een van de hoeken een mooi object plaatsen. Plaats uw bed tegenover het dakvenster voor een optimaal effect. Verder is natuurlijk daglicht ook handig wanneer u zich ook klaarmaakt voor een nieuwe dag in uw slaapkamer. In natuurlijk daglicht ziet u uzelf en de tint van uw kleren eens te beter in de spiegel. Zo merkt u snel wanneer twee kleuren blauw net niet passen voor u de deur uitgaat. Bovendien zorgen spiegels voor een vergrotend effect.

Kleine slaapkamer, groot gevoel

Met een dakvenster heeft u meer mogelijkheden om uw bed te plaatsen in een kleine slaapkamer. Is er enkel een dakvenster, dan kunt u uw bed tegen elke muur van de kamer plaatsen. U kunt het zo in de ruimte plaatsen dat u ’s morgens door de inval van natuurlijk daglicht wakker wordt. Zo laat u een kleine slaapkamer groter lijken.

Belangrijke punten
  • Natuurlijk daglicht doet de ruimte groter lijken. Hierdoor richt u zelfs een kleine slaapkamer mooi in. Plaats bijvoorbeeld in een klein hoekje een echte eyecatcher.
  • Planten in een slaapkamer dragen bij aan een rustgevend gevoel en zijn ook nog eens gezond voor de luchtkwaliteit in de ruimte.
  • Met een dakvenster heeft u meer mogelijkheden om uw bed te plaatsen in een kleine slaapkamer.

Een slaapkamer verduisteren met rolgordijnen of rolluiken

Het is perfect mogelijk om de kamer te verduisteren als u een dakvenster gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld met rolgordijnen of rolluiken, of een combinatie van beide. Zo geniet u overdag van een overdaad aan natuurlijk daglicht en slaapt u ’s avonds in een optimaal verduisterde kamer. Wilt u overdag ook weleens een dutje doen? Met een verduisterend rolgordijn of rolluik knijpt u ook een oogje dicht tijdens het middaguur.

“Omdat u een VELUX dakvenster op de gewenste hoogte in een schuin dak plaatst, benut u de ruimte onder het schuine dak maximaal. U plaatst er bijvoorbeeld een bureau om te studeren of zorgt voor een kast met schuifdeuren om uw schoenen en andere spullen in op te bergen.”

Kleine zolder inrichten en alle ruimte maximaal benutten

Omdat u een VELUX dakvenster op de gewenste hoogte in een schuin dak plaatst, benut u de ruimte onder het schuine dak maximaal. U plaatst er bijvoorbeeld een bureau om te studeren of zorgt voor een kast met schuifdeuren om uw schoenen en andere spullen in op te bergen. Dit is ideaal om van een kleine zolder een volwaardige kamer te maken die u helemaal kan benutten.

Natuurlijk daglicht laat alle kleuren perfect tot hun recht komen

Natuurlijk daglicht laat kleuren uit uw kleerkast perfect tot hun recht komen, maar zorgt er ook voor dat de inrichting van uw slaapkamer en de gekozen tinten versterkt worden.

  • Gaat u voor een lichte kleur, dan oogt deze extra helder door natuurlijk daglicht.
  • Een ideale tint voor een slaapkamer is een warme variant van grijs of een aardetint.
  • Deze dragen bij aan een ontspannen gevoel.
  • Voor meubelen of kleine objecten kiest u voor fellere kleuren.
  • Met een accentmuur en gerichte ledverlichting maakt u ook als het buiten donker is van uw slaapkamer een gezellige ruimte.
  • Planten in een slaapkamer dragen bij aan een rustgevend gevoel en zorgen bovendien voor schone lucht.
  • Natuurlijke en warme materialen zoals jute of hout, wij zijn er dol op. In een slaapkamer hebben deze een aangename werking.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...