Het inrichten van een grote of kleine slaapkamer: ideeën en inspiratie

Gezellige slaapkamer met VELUX dakvenster, groen beddengoed, planten en minimalistische decoratie.
Uw slaapkamer is wellicht de plaats in uw woning waar u het meeste tijd van allemaal doorbrengt. Het is de ruimte waar u slaapt en de batterijen terug oplaadt voor een nieuwe en spannende dag. Maar hoe kunt u nu uw slaapkamer zo inrichten dat u er het meeste uit haalt? We zijn overtuigd van het belang van natuurlijk daglicht in uw slaapkamer. Dankzij natuurlijk daglicht zorgt u voor een heerlijk ruime en aangename kamer om elke dag opnieuw te vertoeven. U kunt uw slaapkamer perfect luchten en ventileren, en van een optimaal lichtcomfort genieten, bijvoorbeeld om uw kleren voor de dag uit te kiezen. Wij vinden uw slaap belangrijk. Daarom geven we u deze tips om van de slaapkamer een volwaardige kamer in uw woning te maken.

Kleine slaapkamer inrichten? Ga voor een dakvenster

Natuurlijk daglicht doet de ruimte groter lijken. Hierdoor kunt u zelfs een kleine slaapkamer mooi inrichten en bijvoorbeeld in een van de hoeken een mooi object plaatsen. Plaats uw bed tegenover het dakvenster voor een optimaal effect. Verder is natuurlijk daglicht ook handig wanneer u zich ook klaarmaakt voor een nieuwe dag in uw slaapkamer. In natuurlijk daglicht ziet u uzelf en de tint van uw kleren eens te beter in de spiegel. Zo merkt u snel wanneer twee kleuren blauw net niet passen voor u de deur uitgaat. Bovendien zorgen spiegels voor een vergrotend effect.

Kleine slaapkamer, groot gevoel

Met een dakvenster heeft u meer mogelijkheden om uw bed te plaatsen in een kleine slaapkamer. Is er enkel een dakvenster, dan kunt u uw bed tegen elke muur van de kamer plaatsen. U kunt het zo in de ruimte plaatsen dat u ’s morgens door de inval van natuurlijk daglicht wakker wordt. Zo laat u een kleine slaapkamer groter lijken.

Belangrijke punten
  • Natuurlijk daglicht doet de ruimte groter lijken. Hierdoor richt u zelfs een kleine slaapkamer mooi in. Plaats bijvoorbeeld in een klein hoekje een echte eyecatcher.
  • Planten in een slaapkamer dragen bij aan een rustgevend gevoel en zijn ook nog eens gezond voor de luchtkwaliteit in de ruimte.
  • Met een dakvenster heeft u meer mogelijkheden om uw bed te plaatsen in een kleine slaapkamer.

Een slaapkamer verduisteren met rolgordijnen of rolluiken

Het is perfect mogelijk om de kamer te verduisteren als u een dakvenster gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld met rolgordijnen of rolluiken, of een combinatie van beide. Zo geniet u overdag van een overdaad aan natuurlijk daglicht en slaapt u ’s avonds in een optimaal verduisterde kamer. Wilt u overdag ook weleens een dutje doen? Met een verduisterend rolgordijn of rolluik knijpt u ook een oogje dicht tijdens het middaguur.

“Omdat u een VELUX dakvenster op de gewenste hoogte in een schuin dak plaatst, benut u de ruimte onder het schuine dak maximaal. U plaatst er bijvoorbeeld een bureau om te studeren of zorgt voor een kast met schuifdeuren om uw schoenen en andere spullen in op te bergen.”

Kleine zolder inrichten en alle ruimte maximaal benutten

Omdat u een VELUX dakvenster op de gewenste hoogte in een schuin dak plaatst, benut u de ruimte onder het schuine dak maximaal. U plaatst er bijvoorbeeld een bureau om te studeren of zorgt voor een kast met schuifdeuren om uw schoenen en andere spullen in op te bergen. Dit is ideaal om van een kleine zolder een volwaardige kamer te maken die u helemaal kan benutten.

Natuurlijk daglicht laat alle kleuren perfect tot hun recht komen

Natuurlijk daglicht laat kleuren uit uw kleerkast perfect tot hun recht komen, maar zorgt er ook voor dat de inrichting van uw slaapkamer en de gekozen tinten versterkt worden.

  • Gaat u voor een lichte kleur, dan oogt deze extra helder door natuurlijk daglicht.
  • Een ideale tint voor een slaapkamer is een warme variant van grijs of een aardetint.
  • Deze dragen bij aan een ontspannen gevoel.
  • Voor meubelen of kleine objecten kiest u voor fellere kleuren.
  • Met een accentmuur en gerichte ledverlichting maakt u ook als het buiten donker is van uw slaapkamer een gezellige ruimte.
  • Planten in een slaapkamer dragen bij aan een rustgevend gevoel en zorgen bovendien voor schone lucht.
  • Natuurlijke en warme materialen zoals jute of hout, wij zijn er dol op. In een slaapkamer hebben deze een aangename werking.

Gerelateerde artikelen

Minimalistische slaapkamer met natuurlijk licht van VELUX dakvensters, gezellig bed en een bureau.
Dankzij een deskundig ingerichte slaapkamer uw slaapkwaliteit verbeteren
Slaap lekker in een slaapkamer uitgerust met een VELUX dakvenster. Verbeter het klimaat en het slaapcomfort in uw slaapkamer en lees onze tips.
Het volledige artikel lezen
Gezellige slaapkamer met natuurlijk licht van VELUX dakvenster, warme decoratie en uitzicht op groen.
Creëer uw droomslaapkamer met deze topideeën voor een leuke renovatie en inrichting
Een slaapkamer verbouwen lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige klus. De muren een mooie kleur geven en een nieuw bed en kast plaatsen, meer dan dat kan dit toch niet zijn? Denk evenwel goed na vooraleer u aan een slaapkamer verbouwen begint: in een verbouwing kunnen grote en kleine veranderingen een grote impact hebben op een ruimte. Overweeg ook welke materialen het best gebruikt worden en of een dakraam niet net is wat u nodig hebt. In dit artikel geven we u tips om uw slaapkamer te verbouwen.
Het volledige artikel lezen
Lichte zolder slaapkamer met VELUX dakvensters en gezellige inrichting.
Een slaapkamer om van bij weg te dromen
Een goede nachtrust begint met een aangename slaapkamer. Om beter te slapen, denkt u best na over de inrichting en de architectuur van uw slaapkamer. Maar ook natuurlijk daglicht speelt daar een grote rol bij. Dankzij natuurlijk daglicht dat via een dakvenster naar binnen valt, geniet u van een betere nachtrust en slaapritme. Extra opties, zoals een op maat gemaakt muggengaas, een binnengordijn of buitenbescherming, dragen nog eens extra bij tot uw slaapcomfort.
Het volledige artikel lezen
Mosterdgele sofa met kussens onder een VELUX dakvenster in een gezellige zolderhoek met een open tijdschrift.
Hoe kiest u het juiste dakvenster?
U heeft een nieuwe woning gekocht en bent overtuigd van de vele mogelijkheden die onze dakvensters bieden. Maar hoe gaat u nu concreet te werk om een dakvenster te kiezen? En hoe kunt u bijvoorbeeld de afmetingen van een dakvenster bepalen? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u tot de juiste keuze van een dakvenster komt.
Het volledige artikel lezen
Moderne zolder woonkamer met VELUX raam, grijze sofa, geometrisch tapijt en artistieke decoratie.
De vele voordelen van een dakvenster
Wilt u graag een volwaardige kamer van uw zolderkamer maken? Of wenst u een kleine renovatie uit te voeren in uw keuken of woonkamer om meer natuurlijk daglicht binnen te laten? Dan kunt u met het plaatsen van een dakvenster wonderen verrichten.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...