Creëer uw droomslaapkamer met deze topideeën voor een leuke renovatie en inrichting

Gezellige slaapkamer met natuurlijk licht van VELUX dakvenster, warme decoratie en uitzicht op groen.
Een slaapkamer verbouwen lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige klus. De muren een mooie kleur geven en een nieuw bed en kast plaatsen, meer dan dat kan dit toch niet zijn? Denk evenwel goed na vooraleer u aan een slaapkamer verbouwen begint: in een verbouwing kunnen grote en kleine veranderingen een grote impact hebben op een ruimte. Overweeg ook welke materialen het best gebruikt worden en of een dakraam niet net is wat u nodig hebt. In dit artikel geven we u tips om uw slaapkamer te verbouwen.

Tips bij het renoveren van een slaapkamer

Sta stil bij uw noden en wensen voor de slaapkamer. Welk bed en matras heeft uw voorkeur? Heeft u nood aan een eenvoudige kleerkast of wenst u te investeren in een dressing? Kunt u kastruimte onder de schuine dakrand maken? Lijst deze allemaal op en maak gebruik van de goed-beter-best methode, waarbij goed het absolute minimum is wat u wilt bekomen en best een slaapkamer met alles erop en eraan is, kortom de slaapkamer van uw dromen!

Sta ook stil bij hoe de investering de waarde van uw huis kan beïnvloeden: geeft een bepaalde investering ook een meerwaarde aan het huis op lange termijn?

Belangrijke punten
  • Laat een dakvenster hoog genoeg plaatsen en zorg voor binnengordijnen om eventuele inkijk tot een minimum te beperken.
  • Om een slaapkamer te renoveren of om bijvoorbeeld een zolderkamer als slaapkamer in te richten, moet u rekenen op een budget tussen de € 4.000 en de € 8.000.
  • Laat samen met een dakvenster ook een binnengordijn, buitenbescherming en een muggengaas plaatsen, zodat u meteen van alle comfort geniet.

Maak een budget bij het renoveren van een slaapkamer

Mogelijk moet u qua budget toegevingen doen. Wij vinden dat u best de keuze voor de meubelen tot het laatste bewaart, en eerst investeert in de basics, zoals een dakvenster dat voor natuurlijk daglicht zorgt en u toelaat de slaapkamer te verluchten. Laat meteen ook een rolgordijn, buitenbescherming en een muggengaas plaatsen, zodat u direct van alle comfort geniet.

Kies de juiste materialen

Kies zoveel mogelijk voor ecologische bouwmaterialen. Met ecologisch bouwmateriaal bedoelen we materialen waarbij weinig schadelijke stoffen gebruikt zijn. Een vloer uit gerecycleerde kurk en meubels uit bamboe geven niet alleen een warme aanblik in uw slaapkamer, de impact op het milieu ervan is ook beperkt. Tweedehands meubelen zijn ook een goed idee. Ze zijn niet duur en geven karakter aan uw slaapkamer. Begin hierbij wel op tijd met het zoeken van het juiste tweedehands meubilair, deze stukken zijn meestal uniek.

"Een vloer uit gerecycleerde kurk en meubels uit bamboe geven niet alleen een warme aanblik in uw slaapkamer, de impact op het milieu ervan is ook beperkt."

Sta stil bij de keuze van meubelen en de interieurvormgeving

Bij de inrichting van uw slaapkamer moet u ook op volgende punten letten:

  • Sta stil bij de keuze van de juiste matras. Laat u hierbij adviseren en kies een matras met de hardheid die uw voorkeur geniet. Uw lichaamsgewicht speelt ook een rol bij de keuze van de juiste matras.
  • Schilder uw slaapkamer in rustige en natuurlijke kleuren.
  • Zorg voor voldoende privacy. Laat daarom een dakvenster hoog genoeg plaatsen en zorg voor binnengordijnen om eventuele inkijk tot een minimum te beperken.
  • Dakvensters zijn ideaal om een kleine kamer groot te laten lijken. U heeft meer mogelijkheden om meubelen te plaatsen waar u wilt en creëert een verbinding tussen binnen en buiten.

Wat kost een slaapkamer renoveren?

Om een slaapkamer te renoveren of om bijvoorbeeld een zolderkamer als slaapkamer in te richten, kunnen de kosten sterk uiteenlopen. Aangezien dit kan gaan van een beetje verf en een opgeschuurde vloer tot een volledige renovatie met het leggen van een nieuwe vloer, het voorzien van de nodige elektriciteit, het plaatsen van een dakraam, het voorzien van verwarming en de afwerking van de muren. De renovatie van een slaapkamer is meestal een klus van een of twee dagen, maar houd rekening met de beschikbaarheid van aannemers en plan de werken tijdig in.

Voor elementen zoals een dakvenster laten plaatsen neemt u best contact op met een installateur via ons VELUX Pro-systeem, zij kunnen u verder wegwijs maken.

Gerelateerde artikelen

Gezellige slaapkamer met VELUX dakvenster, groen beddengoed, planten en minimalistische decoratie.
Het inrichten van een grote of kleine slaapkamer: ideeën en inspiratie
Hoe een relatief kleine slaapkamer ook een balzaal kan zijn dankzij natuurlijk daglicht. Lees hier waarom dakvensters in de slaapkamer een goed idee zijn.
Het volledige artikel lezen
Minimalistische slaapkamer met natuurlijk licht van VELUX dakvensters, gezellig bed en een bureau.
Dankzij een deskundig ingerichte slaapkamer uw slaapkwaliteit verbeteren
Slaap lekker in een slaapkamer uitgerust met een VELUX dakvenster. Verbeter het klimaat en het slaapcomfort in uw slaapkamer en lees onze tips.
Het volledige artikel lezen
Lichte zolder slaapkamer met VELUX dakvensters en gezellige inrichting.
Een slaapkamer om van bij weg te dromen
Een goede nachtrust begint met een aangename slaapkamer. Om beter te slapen, denkt u best na over de inrichting en de architectuur van uw slaapkamer. Maar ook natuurlijk daglicht speelt daar een grote rol bij. Dankzij natuurlijk daglicht dat via een dakvenster naar binnen valt, geniet u van een betere nachtrust en slaapritme. Extra opties, zoals een op maat gemaakt muggengaas, een binnengordijn of buitenbescherming, dragen nog eens extra bij tot uw slaapcomfort.
Het volledige artikel lezen
Lichte zolder thuiskantoor met open VELUX dakvenster, naaigedeelte en planten.
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Chique keuken met donkere kasten, wit aanrecht, VELUX dakvenster en uitzicht op de tuin.
Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...