Dankzij een deskundig ingerichte slaapkamer uw slaapkwaliteit verbeteren

A part of bedroom with bed and roof windows covered with blinds and shutters
Hoe slaapt u beter? Dit is een vraag die heel wat mensen zich stellen. Een goede slaap kunt u nooit forceren, maar u kunt wel zoveel mogelijk factoren die een goede slaap bevorderen in uw slaapkamer toepassen. Een betere nachtrust kunt u bijvoorbeeld verkrijgen door uw slaapritme te verzorgen en door uw slaapkamer mooi vorm te geven. In dit artikel geven we u tips en tricks om uw slaapkamer in te richten en beter te slapen.

Slaap lekker in een slaapkamer met een dakvenster

Uw slaapkamer is de plaats bij uitstek om volledig tot rust te komen. Een slaapkamer hoeft niet groot te zijn, maar wel gezellig ingericht naar uw wensen en noden. Dankzij deze tips komt u tot een leuke inrichting en een kamer waarin u heerlijk slaapt. Het is niet zo dat een slaapkamer altijd verduisterd moet zijn of een kamer met weinig ramen moet zijn. Als u soms van thuis uitgewerkt hebt, weet u wat we bedoelen. Natuurlijk daglicht afwisselen met verduistering is juist nodig voor een slaapkamer. Dankzij de afwisseling van duisternis en natuurlijk daglicht stelt u het circadiaanse ritme op punt, wat u nodig heeft voor een regelmatige slaapcyclus. En een verbetering in uw slaappatroon is belangrijk voor uw gemoed en uw productiviteit.

Belangrijke punten
  • Natuurlijke materialen brengen u tot rust. Denk bijvoorbeeld aan houten meubelen in bamboe of een andere ecologische houtsoort.
  • Verbeter je circadiaanse klok dankzij een vast slaapschema. Dit helpt je beter slapen ’s nachts.
  • Bij een VELUX balkonvenster drinkt u ’s morgens heerlijk buiten uw koffie.

Breng de natuur in huis

Natuurlijke materialen brengen u tot rust. Denk bijvoorbeeld aan houten meubelen in bamboe of een andere ecologische houtsoort. Een donsdekenovertrek uit linnen draagt eveneens bij tot een natuurlijk aanvoelende omgeving. Dankzij ergonomische hoofdkussens verzorgt u uw slaaphouding. Planten in uw slaapkamer dragen ook bij tot een gezonde leefomgeving. Planten en natuur helpen namelijk met het hoofd tot rust brengen.

Tips om beter te slapen

Vorm gezonde gewoonten om uw slaap te verbeteren: Met deze tips heeft u binnen een mum van tijd een nieuwe gewoonte gecreëerd: Ga zoveel mogelijk op hetzelfde uur slapen en sta telkens op hetzelfde uur op. Houd dit nieuwe schema zo goed mogelijk aan, want dit helpt je circadiaanse klok. Leg uw smartphone en laptop tijdig opzij voor het slapengaan. Zorg voor een regelmatige verluchting en voor een goede temperatuur in de slaapkamer. Maak de kamer niet te warm in de winter bijvoorbeeld. Zorg voor voldoende beweging overdag.

“Natuurlijke materialen brengen u tot rust. Denk bijvoorbeeld aan houten meubelen in bamboe of een andere ecologische houtsoort. Een donsdekenovertrek uit linnen draagt eveneens bij tot een natuurlijk aanvoelende omgeving.”

Waarom dakvensters in uw slaapkamer?

Dakvensters in uw slaapkamer zijn dus een uitstekende idee om uw slaap te bevorderen maar hebben daarnaast nog voordelen. Wij zetten even vijf voordelen op een rij:

  • Dakvensters zorgen voor privacy, maar ook voor een verbinding tussen binnen en buiten.
  • Ze laten daglicht door wanneer het moet, maar dankzij rolluiken en rolgordijnen verduistert u ook de kamer als het nodig is.
  • Ze ondersteunen de slaapcyclus en laten u bijvoorbeeld ontwaken in natuurlijk daglicht.
  • Kies voor gemotoriseerde dakvensters in combinatie met het geconnecteerde all-in-on VELUX ACTIVE oplossing die uw binnenklimaat verbetert.
  • Ze laten u toe de ruimte continu te verluchten. Met een balkonvenster kunt u ’s morgens heerlijk genieten van uw koffie in de buitenlucht.

Leef en slaap gezond in een luchtige en mooie slaapkamer

Zoals u ziet bestaan er heel wat tips om beter te slapen. Een betere nachtrust is een combinatie van verschillende factoren, waarbij de aanwezigheid van natuurlijk daglicht een belangrijke rol speelt. Slaaptips voor volwassenen komen dus neer op een combinatie van een gezonde levensstijl en een doordacht ingerichte slaapkamer. Dankzij onze tips verbeter u in geen tijd uw slaapritme! Overweegt u een dakvenster te installeren om uw slaapgewoonten te helpen verbeteren? Neem dan contact op met ons VELUX daglichtadvies dienst. Daar helpen we u graag verder.

Read more articles

Gerelateerde testimonials

Language is changing...