Hoe vindt u de juiste vakman om een dakvenster te plaatsen?

Werknemer die een VELUX dakvenster installeert op een betegeld dak, waardoor de huisverlichting verbetert.
Een goede aannemer vinden om een dakvenster te laten plaatsen, lijkt een hele klus. Hoe weet u wie u kunt vertrouwen? Als u de zaken goed aanpakt en u de nodige kennis van zaken heeft, hoeft dit geen moeilijke opgave te zijn. Welke aannemer u het beste kiest, hangt af van situatie tot situatie. Wenst u een dakvenster te laten plaatsen in een nieuwbouw? Of bent u bezig met een algemene dakrenovatie, waarbij u ook enkele dakvensters laat plaatsen? Dit verschil heeft mede invloed op uw keuze. Wenst u een oud dakvenster te laten vervangen door een nieuwe? Ook hier vindt u snel een geschikte aannemer voor als u de juiste stappen volgt.

Stappenplan voor het vinden van een aannemer

Wat het uitgangspunt ook is, we raden u altijd volgend stappenplan aan:

 1. Vraag om aanbevelingen van vrienden, familie of aannemers die u vertrouwt.
 2. Zoek online naar lokale dak- of montagebedrijven van dakvensters en lees beoordelingen van recente klanten.
 3. Neem contact op met de bedrijven voor een offerte en om hun ervaring met het installeren van dakvensters te bespreken.
 4. Plan een gesprek om de details van het project te bespreken, inclusief het type dakvenster, de nodige accessoires en de bijzonderheden van uw dak. Zo weet u zeker dat de gekozen installateur de ervaring en de mogelijkheden heeft om de klus te klaren.

Vertrouw op de expertise van architecten en aannemers

Bent u een nieuwe woning aan het bouwen, dan weet uw architect zeker ook raad bij de keuze van een aannemer. Bij de renovatie van een volledig dak kunt u de prijs voor nieuwe dakvensters en de accessoires hiervoor in de totale offerte voor het plaatsen van het dak laten opnemen.

Belangrijke punten
 • Een goede aannemer vinden om een dakvenster te laten plaatsen? Het lijkt een hele klus, maar met het juiste stappenplan heeft u deze witte raaf zo gevonden.
 • Bij de renovatie van een volledig dak laat u de prijs voor nieuwe dakvensters en de accessoires hiervoor opnemen in de totale offerte voor het plaatsen van het dak.
 • Controleer bij de keuze van een aannemer online reviews en beoordelingen om te zien wat andere klanten hebben ervaren met de installateur.

Hoe vindt u iemand om een dakvenster te vervangen?

Wilt u alleen een bestaand dakraam vervangen? In dat geval kunt u zelf op zoek gaan naar aannemers. Om er zeker van te zijn dat u met een goede aannemer te maken heeft, controleert u de volgende punten:

 • Vraag om referenties van de installateur en foto’s of adressen van eerder werk.
 • Controleer online reviews en beoordelingen om te zien wat andere klanten hebben ervaren met de installateur.
 • Vraag de vakman naar zijn ervaring met dakvensters en of hij over relevante certificeringen of opleidingen beschikt.
 • Bespreek uw specifieke eisen en wees kritisch. Een goede aannemer luistert naar uw wensen en dringt zijn eigen wensen niet op.
 • Vraag een gedetailleerde schriftelijke offerte met de omvang van het werk, de materialen en de kosten.
"Houd er rekening mee dat de goedkoopste offerte niet altijd de beste is. Soms kan een vakman iets meer aanrekenen, maar bent u overtuigd door de expertise van deze specifieke vakman."

Wat zijn de typische kosten voor het plaatsen van een dakvenster?

De kosten van de installatie van een dakvenster hangen af van een aantal factoren. Er moet rekening worden gehouden met de grootte en het type van het venster en de complexiteit van de installatie. Een ruwe schatting ligt tussen € 500 en € 2.000 of meer. Om een goede prijs te krijgen, kunt u het beste meerdere offertes in uw omgeving aanvragen. Houd er rekening mee dat de goedkoopste offerte niet altijd de beste is. Soms zal een vakman iets meer vragen, maar u zult overtuigd zijn van zijn expertise.

Offerte aanvragen? Check de mogelijkheden bij VELUX

Wenst u een dakvenster te laten plaatsen, dan komt u via de website in contact met een gekwalificeerde installateur. Met onze zoekfunctie vindt u in een handomdraai een installateur in uw omgeving.

Gerelateerde artikelen

De vijf stappen om een dakvenster te installeren
Bent u overtuigd van de vele voordelen van natuurlijk daglicht, maar ziet u het plaatsen van een dakvenster toch niet helemaal zitten? Denk bij het plaatsen van een dakvenster evenwel niet aan de typische renovatie met veel stof en vuil. Een vensterinstallatie door VELUX is een eenvoudig huisverbeteringsproject dat gewoonlijk één of twee dagen in beslag neemt. 
Het volledige artikel lezen
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Het duurzaam bouwen van een huis
Het bouwen van een duurzaam huis vergt veel inzet, tijd en toewijding. Waar te beginnen met zo een groot project? Als u overweegt een nieuw duurzaam huis te bouwen of een grote duurzame renovatie uit te voeren, lees dan vooral verder.
Het volledige artikel lezen
Plat dak, licht hellend dak of zadeldak? Voor elk type dak bestaat het juiste dakvenster
Meer daglicht dat van bovenaf in een ruimte binnenvalt: het lijkt eenvoudig, maar het verandert het karakter van uw woning en uw manier van leven aanzienlijk. Er zijn dakvensters voor verschillende soorten daken en plafonds. U vindt dus vrijwel zeker een oplossing die bij uw dak past. 
Het volledige artikel lezen
Een duurzamer huis creëren? Hier leest u tips om uw wooncomfort te verhogen
Het is in onze tijd meer dan ooit belangrijk om te kunnen wonen in een comfortabel, aangenaam en tegelijk duurzamer huis. U en uw gezin brengen heel wat tijd thuis door en tussen alle drukke werkzaamheden door is uw woonst de plaats om helemaal tot uzelf te komen. Huizen zijn tegenwoordig ook zo ingericht dat u er zich niet alleen kunt ontspannen, maar ook dat u er kunt werken en misschien zelfs sporten. Een eigentijds huis is een totaalpakket van dit alles.
Het volledige artikel lezen