Een duurzamer huis creëren? Hier leest u tips om uw wooncomfort te verhogen

A man sitting at a desk and reading a book.
Het is in onze tijd meer dan ooit belangrijk om te kunnen wonen in een comfortabel, aangenaam en tegelijk duurzamer huis. U en uw gezin brengen heel wat tijd thuis door en tussen alle drukke werkzaamheden door is uw woonst de plaats om helemaal tot uzelf te komen. Huizen zijn tegenwoordig ook zo ingericht dat u er zich niet alleen kunt ontspannen, maar ook dat u er kunt werken en misschien zelfs sporten. Een eigentijds huis is een totaalpakket van dit alles. Om aan deze vereisten te voldoen, moet een huis het hele jaar door gezond en hygiënisch zijn. Een voldoende hoeveelheid lichtinval met natuurlijk daglicht, een goede ventilatie en een milieubewust systeem van verwarming zijn hier cruciaal. Onderschat het belang van een goed leefklimaat in uw huis niet. Het is belangrijk voor uw mentale en fysieke gezondheid. In dit artikel leest u tips om van uw thuis een echt duurzamer huis te maken.

De moderne mens is geconnecteerd met alle facetten van zijn leven en dat van zijn gezin

Uw huis is de plaats bij uitstek waar u geniet van dagelijkse activiteiten. U kookt er voor uw gezin en voor vrienden, maar wilt er ook heerlijk cocoonen na een drukke dag werken. Anderzijds is het een goed idee om een werkplaats te hebben om u te concentreren, en bijvoorbeeld een speelkamer om tijd met de kinderen door te brengen. De coronapandemie heeft aangetoond dat een goed huis essentieel is voor uw lichamelijke en geestelijke welzijn. Een rustige ruimte om te genieten van een boek of te genieten van me-time is ook niet meer weg te denken uit een modern huis. Een optimale verbinding tussen het interieur en het exterieur van uw huis met tuindeuren of dakvensters is een ingreep die alle bovenstaande vereisten voor een stuk mogelijk maakt.

Belangrijke punten
  • Dakvensters hebben een positief effect op de beleving van de ruimte in een huis. Zelfs een kleine kamer wordt plots een stuk groter als er een dakvenster in geplaatst is.
  • Ga voor het principe ‘less is more’. U hoeft minder spullen in huis te hebben om toch van een rijk en comfortabel interieur te genieten.
  • Met VELUX dakvensters reguleert u gemakkelijk de luchtventilatie binnenshuis. U hoeft slechts de ventilatieklep te openen om frisse lucht in huis te laten komen.

Zorg voor een optimale luchtcirculatie en ventilatie bij een huis renovatie

U heeft geen volledige huis renovatie nodig om een grote impact te maken op uw thuisgevoel. Met VELUX dakvensters reguleert u eenvoudig de luchtventilatie binnenshuis. U hoeft slechts de ventilatieklep te openen om frisse lucht in huis te laten komen. Verder heeft een dakvenster als groot voordeel dat het een overvloed aan natuurlijk daglicht binnenlaat. Zo heeft u een gratis en heerlijk variërende bron van verlichting in huis. De sterkte van het daglicht is immers verschillend van moment tot moment. Dit betekent dat een dakvenster uw woning telkens een nieuwe sfeer geeft.

"Huizen zijn tegenwoordig zo ingericht dat u er zich niet alleen kunt ontspannen, maar ook dat u er kunt werken en sporten bijvoorbeeld. Een eigentijds huis is een totaalpakket van dit alles."

Laat ruimtes groter lijken dankzij dakvensters

Dakvensters hebben eveneens een positief effect op de beleving van de ruimte in een huis. Zelfs een kleine kamer wordt plots een stuk groter als er een dakvenster in geplaatst is.

Stap mee in de trend van Smart Home systemen voor een optimaal comfort

VELUX dakvensters horen helemaal thuis in een Smart Home. U kunt onze gemotoriseerde dakvensters bedienen met VELUX App Control via uw smartphone of ze laten bedienen door een all-in-one geconnecteerd systeem met sensoren. Daarnaast kunt u ook de luchtvochtigheid en het CO2 -niveau in uw huis monitoren.

Less is more bij de inrichting van uw huis

Heeft u een of meerdere dakvensters in uw huis geplaatst, dan kunt u volop werk maken van de inrichting van de ruimte. U maakt hierbij optimaal gebruik van het daglicht en geeft bijvoorbeeld enkele duurzame objecten een prominente plaats op een kast. Beschikt u over een ruimtelijk aanvoelend huis met veel natuurlijk daglicht, dan gaat u volop voor het principe ‘less is more’. U hoeft minder spullen in huis te hebben om toch van een rijk en comfortabel interieur te genieten.

Gerelateerde artikelen

Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
Woman standing by the roof window and holding a top handle
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
A part of facade of modern house.
Hoe energie besparen in uw woning? Lees onze tips en tricks
Wenst u energie te besparen voor het milieu en om de kosten van uw energiefactuur te drukken? Lees hier tips om energie te besparen.
Het volledige artikel lezen
Family standing by the open roof window enjoying daylight and fresh air
Een gezond huis, een gezonde levensstijl
U brengt – vooral ’s winters – veel tijd door binnenshuis. Lees hier onze tips om van uw woning een gezonde oase van daglicht en lucht te maken.
Het volledige artikel lezen
Bedroom with two Cabrio roof windows
Laat het interieur van uw woning stralen dankzij natuurlijk daglicht
Natuurlijk zon- en daglicht is ideaal om het interieur van uw woning te laten stralen. Waar natuurlijk daglicht binnenvalt, is het aangenaam wonen. Bovendien geniet u met natuurlijk daglicht van de vele mentale en fysieke voordelen die dit licht te bieden heeft.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...