Welk binnengordijn kiezen voor uw dakvenster?

Two girls in a colourful kids room with two roof windows and blinds
Gaat u voor binnengordijnen voor uw dakvenster, dan heeft u een grote keuze. Denk maar aan plisségordijnen, rolgordijnen, verduisterende gordijnen, jaloezieën of lichttemperende gordijnen. In dit artikel maken we u wegwijs in de vele mogelijkheden van binnengordijnen voor dakvensters. Eén tip geven we u graag al in het begin mee. Overweegt u om een nieuw dakvenster te laten plaatsen, bekijk dan meteen of u er ook al een binnengordijn bij kunt bestellen. Dan geniet u meteen al van het comfort van dit binnengordijn en de vele voordelen die het te bieden heeft.

Voor elk dakvenster een compatibel binnengordijn

Om tot een goede keuze te komen, bekijkt u hier het aanbod op onze website. Voor elk dakvenster is een passend binnengordijn te vinden. Bovendien verloopt de installatie ervan snel en eenvoudig, zelfs als u de bediening ervan wenst te automatiseren. Elk binnengordijn is gemaakt uit OEKO-TEX gecertificeerd textiel en is kindvriendelijk.

Het daglicht controleren

Met een rolgordijn controleert u de hoeveelheid daglicht die binnenkomt alsook de mogelijke inkijk in de kamer. Dat zijn in een notendop de belangrijkste eigenschappen. U doseert de hoeveelheid daglicht eenvoudig en creëert een warme en gezellige sfeer.

Belangrijke punten
  • Met een binnengordijn controleert u zelf de hoeveelheid daglicht die mag binnenkomen.
  • Om de kracht van natuurlijk daglicht nog beter te gebruiken, kiest u voor een duo-rolgordijn.
  • Voor het juiste stilistische effect bepaalt u best eerst het type binnengordijn. Plisségordijnen, rolgordijnen, verduisterende gordijnen, jaloezieën of lichttemperende gordijnen; het kan allemaal.

Hoe kiest u het juiste binnengordijn?

Om tot een goede keuze te komen, bekijkt u eerst in welke ruimte u een binnengordijn wenst te plaatsen. Sommige gordijnen zijn perfect voor een woonkamer, andere zijn beter voor een slaapkamer of keuken. Het is ook mogelijk om een binnengordijn te kiezen op basis van het uiterlijk. Denk maar aan rolgordijnen die volledig in egaal textiel zijn uitgevoerd of plisségordijnen met een opvouwbare structuur.

Duo-rolgordijn voor verschillende lichteffecten

Om de kracht van natuurlijk daglicht nog beter te gebruiken, kiest u voor een duo-rolgordijn. Dit is een combinatie van twee rolgordijnen die u onafhankelijk van elkaar kunt bedienen.

"Voor elk dakvenster is er een binnengordijn te vinden dat er perfect compatibel mee is. Bovendien verloopt de installatie ervan snel en eenvoudig, zelfs als u de bediening ervan wenst te automatiseren."

Binnengordijnen voor een gezellige sfeer in uw woning

Binnengordijnen dragen bij aan privacy en een intieme en gezellige sfeer in uw woning. Daarnaast kennen sommige binnengordijnen ook een isolerende werking. Dit is het geval van ons verduisterend plisségordijn. De structuur en de stoffen dragen bij tot een warmtebehoud in de woning. Dit is niet alleen goed voor de ruimte waarin de dakvensters geplaatst zijn, bijvoorbeeld de zolderruimte, maar ook voor de onderliggende ruimtes. Warmte stijgt immers op en gaat in dit geval niet verloren.

Om het juiste stilistische effect te verkrijgen, bepaalt u best eerst het type van binnengordijn. Plisségordijnen, rolgordijnen, verduisterende rolgordijnen, jaloezieën of lichtremperende gordijnen; het kan bij ons allemaal. Houd rekening met het doel van de kamer en de hoeveelheid daglicht die u wilt binnenlaten bij het kiezen van een binnengordijn.

De kleur heeft een grote invloed op de algehele look and feel van de kamer. Neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs zijn veelzijdig en passen bij elke interieurstijl. Voor een gedurfde look gebruikt u een kleur die past bij de accentmuur of het meubilair in de kamer. Zorg hierbij steeds voor een homogene look waarbij u twee of maximaal drie kleuren combineert.

Wilt u meer informatie over binnengordijnen? Contacteer onze daglichtadviesdienst om de beste oplossing voor uw ruimte te vinden.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...