Uw huis snel verkopen? Tips en tricks om hier het meeste uit te halen

A bedroom area with a bed and bedlinen on it and the sun coming from the roof window
Vroeg of laat in uw leven is het mogelijk zover: u gaat uw huis verkopen. Beslist u om dit te doen, dan wilt u hier het beste uit halen. Het is dan ook kwestie om uw huis er zo goed mogelijk uit te laten zien voor mogelijke kopers. Veel hangt hierbij af van de termijn waarop u wenst uw huis te verkopen. Zelfs al bent u nog niet onmiddellijk van plan om uw huis over te laten, dan nog kunt u investeringen doen om de waarde op lange termijn te laten stijgen. En een huis moet ook op sommige vereisten naar energiezuinigheid voldoen om hem te mógen verkopen. Daarom geven we in dit artikel een aantal ideeën voor maatregelen om uw huis zo waardevol mogelijk te maken.

Huis verkopen? Lees hier onze tips

Met dakvensters komt natuurlijk daglicht mooi in huis binnen. Dat is ideaal om een perfecte eerste indruk te geven aan potentiële kopers. Kopers willen immers weten waar ze aan toe zijn en in kort tijdsbestek een goede indruk van de kwaliteit van het huis verkrijgen.

Let op het dak

De staat van het dak is eveneens erg belangrijk. Dit moet zoveel mogelijk isolerend werken en moet regen en vocht buitenhouden.

Belangrijke punten
  • Potentiële kopers hebben altijd oog voor de omgeving van een huis. Let er dus op dat u uw tuin goed verzorgt en dat er vanuit het huis een mooi en open zicht naar buiten is.
  • Ook al bent u nu nog niet van plan uw huis over te laten, dan nog kunt u investeringen doen om de waarde op lange termijn te laten stijgen.
  • Wenst u uw huis snel te verkopen, dan moet u alles doen waardoor u er het meeste uit kunt halen.

Een open keuken ligt goed in de markt

Een open keuken ligt heel goed in de hedendaagse huizenmarkt. Koken is tegenwoordig veel meer dan een maaltijd bereiden. Het moment waarop u kookt, is eveneens het moment waarop u samen bent met uw gezin of met vrienden en gezellig kunt bijpraten.

Maak de gevel spic en span

Het is opmerkelijk hoe een schone en goed verzorgde gevel kan bijdragen aan de waarde van een huis. Wenst u uw huis te verkopen, dan laat u bijvoorbeeld een gevelreiniging uitvoeren of overweegt u om de gevel nog die extra laag verf te geven.

“Dakvensters laten natuurlijk daglicht volop in het huis binnen. Dit is ideaal om een perfecte eerste indruk te geven aan potentiële kopers. Kopers willen immers weten waar ze aan toe zijn en binnen korte tijd een goede indruk van de kwaliteit van het huis kunnen inschatten.”

Zorg voor een mooie en verzorgde omgeving

Potentiële kopers hebben altijd oog voor de omgeving van een huis. Let er dus op dat u uw tuin goed verzorgt en dat er vanuit het huis een mooi en open zicht naar buiten is.

Styling is belangrijk voor een huis

Naast deze structurele ingrepen is er ook een aantal mogelijkheden om een huis op korte termijn te stylen en aantrekkelijk te maken voor een potentiële koper.

- Zorg ervoor dat u alle rommel opruimt en dat zowel het huis als de tuin een nette indruk maken.

- Zorg voor propere ramen waardoor het daglicht maximaal binnenvalt.

- Maak de oprit en de inkomhal extra schoon.

- Zorg voor neutrale kleuren in huis: die groene wand in de keuken is niet meer van deze tijd en is snel in een neutrale witte kleur geschilderd.

Dankzij deze huis verkopen tips zet u bij een verkoop van uw huis uw beste beentje voor.

Gerelateerde artikelen

Plat dak, licht hellend dak of zadeldak? Voor elk type dak bestaat het juiste dakvenster
Meer daglicht dat van bovenaf in een ruimte binnenvalt: het lijkt eenvoudig, maar het verandert het karakter van uw woning en uw manier van leven aanzienlijk. Er zijn dakvensters voor verschillende soorten daken en plafonds. U vindt dus vrijwel zeker een oplossing die bij uw dak past. 
Het volledige artikel lezen
Hoe vindt u de juiste vakman om een dakvenster te plaatsen?
Een goede aannemer vinden om een dakvenster te laten plaatsen, lijkt een hele klus. Hoe weet u wie u kunt vertrouwen? Als u de zaken goed aanpakt en u de nodige kennis van zaken heeft, hoeft dit geen moeilijke opgave te zijn.
Het volledige artikel lezen
De creativiteit stimuleren en productiviteit verhogen op uw home office: tips en tricks
De plaats waar we wonen heeft een grote impact op ons gedrag en ons dagelijks leven. Het is niet te onderschatten hoezeer een woonomgeving u inspireert om tot creatieve ideeën te komen. Natuurlijke elementen zoals daglicht zijn levensnoodzakelijk in uw woning om op elk moment goed te kunnen functioneren. En het goede nieuws is dat u actief in uw woning kunt ingrijpen om uzelf te verwennen en u tegelijk op de top van uw kunnen laat werken. Sinds de coronapandemie is uw thuis immers niet alleen de plaats waar u woont, maar tegelijk ook een home office.
Het volledige artikel lezen
De juiste lichtinval geeft uw huis extra cachet
Wilt u graag de architectuur van uw huis een extra cachet geven, dan maakt u gebruik van natuurlijk daglicht.
Het volledige artikel lezen
Ga voor een woning vol daglicht en lucht met een VELUX dakvenster
Een woning vol zonlicht en lucht, dat is toch de droom van iedereen, nietwaar? Dakvensters brengen daglicht en gezonde buitenlucht in uw woning. Daarnaast zijn dakvensters ook bijzonder nuttig om ongemerkt bij te dragen aan een betere gezondheid en slaap. In dit artikel sommen we op waar dakvensters allemaal goed voor zijn.
Het volledige artikel lezen