De creativiteit stimuleren en productiviteit verhogen op uw home office: tips en tricks

A shared dining room area together with home office. Man is sitting at the home office table and working with computer
De plaats waar we wonen heeft een grote impact op ons gedrag en ons dagelijks leven. Het is niet te onderschatten hoezeer een woonomgeving u inspireert om tot creatieve ideeën te komen. Natuurlijke elementen zoals daglicht zijn levensnoodzakelijk in uw woning om op elk moment goed te kunnen functioneren. En het goede nieuws is dat u actief in uw woning kunt ingrijpen om uzelf te verwennen en u tegelijk op de top van uw kunnen laat werken. Sinds de coronapandemie is uw thuis immers niet alleen de plaats waar u woont, maar tegelijk ook een home office. Natuurlijk daglicht is een bron van energie die gratis voor iedereen beschikbaar is. Maar hoe benut u deze levensnoodzakelijke bron van energie nu het beste? In veel gevallen is het niet mogelijk om buiten en in open lucht te werken, al is het bijvoorbeeld wel een goed idee om vergaderingen al wandelend of in ieder geval buiten te houden. In deze tijden van thuiswerk speelt het interieur dus een grote rol in hoe mensen thuiswerk ervaren. Voor een stuk geldt trouwens hetzelfde op kantoor. Wie wil er nu graag de hele dag achter een computer zitten zonder contact met de buitenwereld?

Elk thuis verdient een home office waarin u uw creativiteit stimuleert

Specifiek voor het interieur bij u thuis tovert u met enkele doelgerichte ingrepen uw woning om tot een plaats waar u zich volledig kunt focussen.

Zo zijn zones in uw woning belangrijk om het onderscheid te maken tussen werk en vrije tijd. Voor uw werk kunt u plaatsnemen in een ruimte zonder veel afleiding. U kunt natuurlijk wel genieten van een zicht naar buiten en zodoende de voordelen van natuurlijk daglicht ervaren. Zorg er evenwel voor dat deze ruimte niet te druk ingericht is. ‘Less is more’ luidde het basisprincipe van architect Ludwig Mies van der Rohe, en dit geldt ook voor uw home office.

Natuurlijk daglicht kunt u nooit genoeg hebben. Hiervoor zijn onze dakvensters ideaal. Deze laten het daglicht in overvloed binnen. Om te vermijden dat zonlicht bijvoorbeeld op uw computerscherm valt, kunt u gebruikmaken van binnengordijnen of buitenbeschermingen. Indien gewenst kiest u voor gemotoriseerde VELUX producten.

Belangrijke punten
  • Natuurlijk daglicht kunt u nooit genoeg hebben. Hiervoor zijn VELUX dakvensters ideaal. Deze laten het daglicht in overvloed binnen.
  • Kijkt u tijdens de werkdag vaak op een muur, dan kunt u deze in een rustgevende kleur schilderen of laten schilderen. Wedden dat u al snel helemaal verkocht geraakt aan een nieuwe en warme tint?
  • Less is more’ luidde het basisprincipe van architect Ludwig Mies van der Rohe, en dit geldt ook voor uw home office.

Stimuleer uw zintuigen in uw woning

U kunt uw zintuigen stimuleren met een dakvenster. Op die manier leeft u mee met de seizoenen. Valt de zon op een zomerdag ’s avonds weg, dan hoort u dat de vogels beginnen te fluiten. U stimuleert uw visueel vermogen door planten in huis te plaatsen die een veranderend schaduwspel vormen al naargelang de stand van de zon. Kleine oases zoals een vijver of een plantenbak zijn heerlijk om naar te kijken vanop uw werkplek. Voor u het weet, krijgt u vanzelf nieuwe ideeën voor uw werk.

Uw woning netjes en opgeruimd houden is goed voor de geest. Wie werkt in een wanordelijke omgeving vergeet vaker belangrijke zaken dan wie elke dag start in een mooi opgeruimde en overzichtelijke omgeving. Natuurlijk daglicht en VELUX dakvensters kunnen helpen om uw zintuigen te stimuleren en om uw werkplek overzichtelijk te houden.

"In deze tijden van thuiswerk speelt het interieur dus een grote rol in hoe mensen thuiswerk ervaren. Voor een stuk geldt trouwens hetzelfde op kantoor. Wie wil er nu graag de hele dag achter een computer op een kantoor zitten zonder dat u met de buitenwereld in contact bent?"

Veranderingen in uw interieur dankzij natuurlijk daglicht

Kijkt u tijdens de werkdag vaak op een muur, schilder deze dan in een rustgevende kleur. Wedden dat u al snel helemaal verkocht geraakt aan een nieuwe en warme tint? U kunt er bovendien ook voor opteren een accentmuur te creëren. Deze schildert u dan bijvoorbeeld in krijtverf of in magneetverf. Zo maakt deze muur ook functioneel deel uit van uw werkruimte en kunt u er ideeën op kwijt. Bij u thuis brainstormen over een bepaald onderwerp? Dankzij een accentmuur met magneetverf gaat geen enkel waardevol idee verloren.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...