Een dakvenster of platdakvenster in uw badkamer: verwen uzelf met natuurlijk daglicht

A white painted bathroom area with sink and mirror and a two roof windows with blinds
Het is tijd om uw badkamer eens in een ander daglicht te bekijken. Omdat uw badkamer veel meer is dan een puur functionele kamer om u te wassen en u te verzorgen, is het een must om aan de inrichting ervan evenveel aandacht te geven als aan bijvoorbeeld uw keuken of woonkamer. Dankzij natuurlijk daglicht dat via een dakvenster of platdakvenster in de badkamer binnenvalt, vangt u twee vliegen in één klap. U zorgt voor een overvloed aan natuurlijke daglicht en u maakt de ruimte ook meteen een stuk groter. Natuurlijk daglicht dat van bovenaf de kamer binnenvalt, laat u genieten van elke douche of bad. Hierdoor begint u de dag met een goed gevoel.

Een dakvenster voor de badkamer kantelt u op de gewenste stand

Er zijn verschillende redenen waarom u een dakvenster in uw badkamer zou willen hebben.

  • Om te beginnen is een dakvenster ideaal om de ruimte te ventileren. U kunt een dakvenster laten kantelen op een stand zoals u dit zelf wilt en hebt hierbij geen last van de wind. Het venster blijft stevig in de gewenste stand staan. Een goed geventileerde badkamer is ideaal om het hele jaar door optimaal te genieten en u maakt er zo een echt luxueus aanvoelende ruimte van.
  • Natuurlijk daglicht is ideaal als u zich wilt opmaken voor een feest of om ervoor te zorgen dat u fris en verzorgd voor de dag komt. Natuurlijk daglicht is daarenboven ook ideaal om de badkamer zelf letterlijk en figuurlijk in een mooi daglicht te plaatsen. Elk hoekje van de kamer komt tot zijn recht.
  • Geniet van privacy met een dakvenster en ga voor raambekleding op maat voor uw badkamer. Wilt u in uw badkamer van privacy genieten, ook dan kunt u voor een dakvenster gaan. Het venster bevindt zich namelijk aan de dakzijde, dus u heeft geen last van hinderlijke inkijk. Mocht u toch meer privacy willen, dan kan u gaan voor onze gemotoriseerde binnengordijnen of buitenbeschermingen.
Belangrijke punten
  • Dankzij op maat gemaakte buitenbeschermingen houdt u de zon buiten terwijl u het raam open laat staan.
  • Natuurlijk daglicht is ideaal om de badkamer zelf letterlijk en figuurlijk in een mooi daglicht te plaatsen. Elk hoekje van de kamer komt tot zijn recht.
  • Omdat uw badkamer veel meer is dan een puur functionele kamer om u te wassen en u te verzorgen, is het een must om bij de inrichting ervan evenveel aandacht te geven als aan bijvoorbeeld uw keuken of woonkamer.

Bedien dakvensters in uw badkamer op afstand

Gaat u voor een dakvenster voor uw badkamer, dan heeft u een grote keuze tussen het type van venster en de afwerking ervan.

  • Een gemotoriseerd dakvenster voor uw badkamer is bijvoorbeeld bijzonder handig. Zo kunt u het raam openen of sluiten met een schakelaar of via uw smartphone. Ook binnengordijnen of buitenbeschermingen sluiten doet u dan gewoon elektronisch en van op afstand.
  • Jaloezieën daarentegen zijn een bijzonder elegante en ideale oplossing voor vochtige ruimtes en zorgen voor een prachtig lichtspel in de badkamer. Ze kunnen worden gecombineerd met buitenbeschermingen die beschermen tegen de zon terwijl het raam open blijft.
  • Wilt u uw badkamer met de laatste snufjes uitrusten? Ga dan voor het VELUX ACTIVE Smart Home systeem, dat u toelaat om de luchtvochtigheid en de hoeveelheid koolstofdioxide in de ruimte op te volgen.
"Een gemotoriseerd dakvenster voor uw badkamer is bijzonder handig. Zo opent of sluit u het raam met een schakelaar of vanop uw smartphone. Ook rolluiken sluiten doet u dan gewoon elektronisch en van op afstand."

Laat u adviseren door een VELUX specialist en haal het meeste natuurlijke daglicht in uw badkamer

Wij denken graag van A tot Z mee met uw project, en raden u de beste oplossingen aan. Neem daarom contact op met gekwalificeerde installateurs via het VELUX Pro systeem om de mogelijkheden te overlopen vooraleer u beslist uw badkamer te renoveren. Zij geven u deskundig advies en stellen gratis een offerte op voor uw badkamerproject.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde testimonials

Language is changing...