Natuurlijk daglicht, de belangrijkste factor van elke badkamer renovatie

Moderne badkamer met VELUX dakvenster, ronde spiegel en houten wastafelmeubel.
Lange tijd was een badkamer een puur functionele ruimte in uw woning. U kwam er ’s morgens om zich snel even te wassen of om een korte douche of bad te nemen. Tegenwoordig zijn badkamers veel meer dan dat. Het zijn plaatsen waar u helemaal tot rust kunt komen. In plaats van naar een wellness center te gaan, geniet u evengoed thuis van een rustige oase dat u helemaal voor u hebt en waarin u uzelf kunt verzorgen. Daarnaast is een badkamer ook een belangrijke plaats in de opvoeding van uw kinderen. U leert bijvoorbeeld uw kinderen hoe ze zich moeten wassen en hun tanden moeten poetsen. Dit zijn vaardigheden die hun hele leven lang bijdragen tot hun welzijn en gezondheid. Trekt u in een nieuwe woning in, dan is de kans groot dat u uw badkamer wilt herinrichten of renoveren. Maar hoe haalt u nu het meeste uit uw badkamer renovatie?

Badkamer herinrichten? Bekijk de mogelijkheden van natuurlijk daglicht

Een van de belangrijkste ingrepen die u kunt doen, is zorgen voor voldoende natuurlijk daglicht. Het is ongelooflijk wat u hiermee kunt bereiken. Een dakraam kan de ruimte gewoonweg groter maken zodat u elk deel van de kamer optimaal kunt benutten. Kunstmatig licht toont bijvoorbeeld nooit uw make-up of de tint van uw kleding zoals deze er in het echt uitziet. Natuurlijk daglicht is ideaal om u op te maken en voor een goede persoonlijke hygiëne te zorgen.

Een kleine kamer is op slag een stuk groter dankzij natuurlijk daglicht

Natuurlijk daglicht doet eveneens wonderen voor het interieur van uw badkamer. De kamer wordt groter en warmer, wat extra belangrijk is voor kleine badkamers. Kleuren komen mooi tot hun recht en geven de kamer een boost qua energie.

Belangrijke punten
  • Natuurlijk daglicht is ideaal om u op te maken en voor een goede persoonlijke hygiëne te zorgen.
  • Een badkamer verbouwen is denken aan de toekomst, en dankzij VELUX geniet u vele jaren van het gezonde leefklimaat.
  • Dankzij een dakvenster leeft u mee met de seizoenen en het moment van de dag.

Natuurlijk daglicht creëert een verbinding tussen binnen en buiten

Is er voldoende natuurlijk daglicht in uw badkamer, dan zorgt u ook voor een mooie connectie tussen binnen en buiten. U leeft veel meer mee met de seizoenen en het moment van de dag. Op een zonovergoten dag stroomt het daglicht binnen, maar ook een herfstdag heeft zijn charmes. Voldoende daglicht heeft ook heel wat voordelen voor uw psychische en fysieke welzijn. ’s Ochtends na het sporten in een zonovergoten badkamer tot rust komen en uw dag kan niet meer stuk.

"Voldoende daglicht heeft heel wat voordelen voor uw psychische en fysieke welzijn. Een ochtendlijke yogaoefening per dag in een badkamer die met natuurlijk daglicht overgoten is, en uw dag kan niet meer stuk."

Zorgen voor een goede ventilatie door de badkamer te verbouwen

Onze dakvensters hebben bovendien nog meer voordelen. Een badkamer is een vochtige ruimte, wat wil zeggen dat u de ruimte voldoende moet luchten. Zo behoudt u een optimaal klimaat en krijgen bijvoorbeeld schimmels of andere vochtproblemen geen kans. Om de kamer te luchten is dan geen luide ventilator nodig. Goed ventileren kan door een dakvenster op de gewenste stand te kantelen of door de ventilatieklep te openen. Een badkamer verbouwen is denken aan de toekomst, en dankzij een VELUX dakvenster geniet u vele jaren van een gezond leefklimaat.

Nog meer tips voor de inrichting van uw badkamer

  • U houdt van charmerende, mooi ingerichte en warm aanvoelende badkamers. Waarom dan ook niet een paar mooie planten in uw badkamer plaatsen?
  • Leuke objecten met warme kleuren en in herbruikbare materialen zijn ideaal om een gezellige toets aan de badkamer te geven.

Badkamer renovatie: voor en na het plaatsen van een dakvenster

Wenst u de mogelijkheden van natuurlijk daglicht in uw badkamer te zien, bekijk dan deze voorbeelden van geslaagde badkamer renovaties, voor en na het plaatsen van een dakvenster. Of maak via VELUX Pro een afspraak met een gekwalificeerde installateur.

Gerelateerde artikelen

Hedendaagse badkamer met marmeren muren en een VELUX dakvenster, persoon aan de wastafel.
De kosten van het verbouwen van een badkamer
Bij de renovatie van een woning hebben veel mensen de neiging om de renovatie van de badkamer tot het laatst uit te stellen. Dit vinden we jammer, omdat u vaak al met een paar kleinere ingrepen een groot effect in uw badkamer verkrijgt. Bovendien zorgt bijvoorbeeld het plaatsen van een dakvenster ervoor dat u er lang de voordelen van plukt.
Het volledige artikel lezen
Hedendaagse badkamer met VELUX dakvenster en minimalistische decoratie.
Een dakvenster of platdakvenster in uw badkamer: verwen uzelf met natuurlijk daglicht
Het is tijd om uw badkamer eens in een ander daglicht te bekijken. Omdat uw badkamer veel meer is dan een puur functionele kamer om u te wassen en u te verzorgen, is het een must om aan de inrichting ervan evenveel aandacht te geven als aan bijvoorbeeld uw keuken of woonkamer.
Het volledige artikel lezen
Bovenaanzicht van eettafel met witte borden, geweven placemats en een kleurrijk middelpunt.
Ga voor een woning vol daglicht en lucht met een VELUX dakvenster
Een woning vol zonlicht en lucht, dat is toch de droom van iedereen, nietwaar? Dakvensters brengen daglicht en gezonde buitenlucht in uw woning. Daarnaast zijn dakvensters ook bijzonder nuttig om ongemerkt bij te dragen aan een betere gezondheid en slaap. In dit artikel sommen we op waar dakvensters allemaal goed voor zijn.
Het volledige artikel lezen
Gezellige zolder slaapkamer met VELUX dakvensters en minimalistische inrichting.
Laat het interieur van uw woning stralen dankzij natuurlijk daglicht
Natuurlijk zon- en daglicht is ideaal om het interieur van uw woning te laten stralen. Waar natuurlijk daglicht binnenvalt, is het aangenaam wonen. Bovendien geniet u met natuurlijk daglicht van de vele mentale en fysieke voordelen die dit licht te bieden heeft.
Het volledige artikel lezen
Gezellige woonkamer met familie en speelgoed, verlicht door natuurlijk licht van een VELUX dakvenster.
Hoe energie besparen in uw woning? Lees onze tips en tricks
Wenst u energie te besparen voor het milieu en om de kosten van uw energiefactuur te drukken? Lees hier tips om energie te besparen.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...