Natuurlijk daglicht, de belangrijkste factor van elke badkamer renovatie

A modern bathroom with wooden furniture, blue painted walls and roof windows
Lange tijd was een badkamer een puur functionele ruimte in uw woning. U kwam er ’s morgens om zich snel even te wassen of om een korte douche of bad te nemen. Tegenwoordig zijn badkamers veel meer dan dat. Het zijn plaatsen waar u helemaal tot rust kunt komen. In plaats van naar een wellness center te gaan, geniet u evengoed thuis van een rustige oase dat u helemaal voor u hebt en waarin u uzelf kunt verzorgen. Daarnaast is een badkamer ook een belangrijke plaats in de opvoeding van uw kinderen. U leert bijvoorbeeld uw kinderen hoe ze zich moeten wassen en hun tanden moeten poetsen. Dit zijn vaardigheden die hun hele leven lang bijdragen tot hun welzijn en gezondheid. Trekt u in een nieuwe woning in, dan is de kans groot dat u uw badkamer wilt herinrichten of renoveren. Maar hoe haalt u nu het meeste uit uw badkamer renovatie?

Badkamer herinrichten? Bekijk de mogelijkheden van natuurlijk daglicht

Een van de belangrijkste ingrepen die u kunt doen, is zorgen voor voldoende natuurlijk daglicht. Het is ongelooflijk wat u hiermee kunt bereiken. Een dakraam kan de ruimte gewoonweg groter maken zodat u elk deel van de kamer optimaal kunt benutten. Kunstmatig licht toont bijvoorbeeld nooit uw make-up of de tint van uw kleding zoals deze er in het echt uitziet. Natuurlijk daglicht is ideaal om u op te maken en voor een goede persoonlijke hygiëne te zorgen.

Een kleine kamer is op slag een stuk groter dankzij natuurlijk daglicht

Natuurlijk daglicht doet eveneens wonderen voor het interieur van uw badkamer. De kamer wordt groter en warmer, wat extra belangrijk is voor kleine badkamers. Kleuren komen mooi tot hun recht en geven de kamer een boost qua energie.

Belangrijke punten
  • Natuurlijk daglicht is ideaal om u op te maken en voor een goede persoonlijke hygiëne te zorgen.
  • Een badkamer verbouwen is denken aan de toekomst, en dankzij VELUX geniet u vele jaren van het gezonde leefklimaat.
  • Dankzij een dakvenster leeft u mee met de seizoenen en het moment van de dag.

Natuurlijk daglicht creëert een verbinding tussen binnen en buiten

Is er voldoende natuurlijk daglicht in uw badkamer, dan zorgt u ook voor een mooie connectie tussen binnen en buiten. U leeft veel meer mee met de seizoenen en het moment van de dag. Op een zonovergoten dag stroomt het daglicht binnen, maar ook een herfstdag heeft zijn charmes. Voldoende daglicht heeft ook heel wat voordelen voor uw psychische en fysieke welzijn. ’s Ochtends na het sporten in een zonovergoten badkamer tot rust komen en uw dag kan niet meer stuk.

"Voldoende daglicht heeft heel wat voordelen voor uw psychische en fysieke welzijn. Een ochtendlijke yogaoefening per dag in een badkamer die met natuurlijk daglicht overgoten is, en uw dag kan niet meer stuk."

Zorgen voor een goede ventilatie door de badkamer te verbouwen

Onze dakvensters hebben bovendien nog meer voordelen. Een badkamer is een vochtige ruimte, wat wil zeggen dat u de ruimte voldoende moet luchten. Zo behoudt u een optimaal klimaat en krijgen bijvoorbeeld schimmels of andere vochtproblemen geen kans. Om de kamer te luchten is dan geen luide ventilator nodig. Goed ventileren kan door een dakvenster op de gewenste stand te kantelen of door de ventilatieklep te openen. Een badkamer verbouwen is denken aan de toekomst, en dankzij een VELUX dakvenster geniet u vele jaren van een gezond leefklimaat.

Nog meer tips voor de inrichting van uw badkamer

  • U houdt van charmerende, mooi ingerichte en warm aanvoelende badkamers. Waarom dan ook niet een paar mooie planten in uw badkamer plaatsen?
  • Leuke objecten met warme kleuren en in herbruikbare materialen zijn ideaal om een gezellige toets aan de badkamer te geven.

Badkamer renovatie: voor en na het plaatsen van een dakvenster

Wenst u de mogelijkheden van natuurlijk daglicht in uw badkamer te zien, bekijk dan deze voorbeelden van geslaagde badkamer renovaties, voor en na het plaatsen van een dakvenster. Of maak via VELUX Pro een afspraak met een gekwalificeerde installateur.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...