Een zolderrenovatie is niet compleet zonder een nieuw dakvenster

A blue painted bedroom with a bed and a chair and a 3in1 roof window
Wenst u uw zolder te verbouwen, dan zijn er heel wat mogelijkheden. Zo is het een goed idee om een zolder te verbouwen naar een slaapkamer. Een andere mogelijkheid is om de ruimte om te vormen tot een veelzijdige hobbykamer. Bovendien is het bij een renovatie van de zolder ook belangrijk om na te denken over een dakvenster voor natuurlijk lichtinval. Als u weet dat u uw zolder wilt renoveren, maar nog niet zeker bent welk type dakvenster u moet kiezen, helpen wij u in dit artikel op weg met wat handige tips.

Welk VELUX dakvenster moet u kiezen?

Het is begrijpelijk dat u niet meteen weet welk VELUX dakvenster u moet kiezen. Er zijn immers heel wat mogelijkheden. Bovendien zijn dakvensters veel meer dan puur functionele objecten. Zeker wanneer u een zolder renoveert, kunnen ze veel meer zijn dan enkel een venster. Architecten en interieurontwerpers gebruiken natuurlijk daglicht om een woning vorm te geven. In uw woning kunt u natuurlijk hetzelfde doen. Het is bovendien vrij gemakkelijk, zolang u weet waar u rekening mee moet houden bij het plaatsen van dakvensters.
Belangrijke punten
  • Dakvensters in de keuken laten u volop genieten van natuurlijk daglicht en laten u toe de ruimte continu te verluchten.
  • Een VELUX 3in1 dakvenster of een ander combinatievenster zorgt voor een mooie verbinding tussen binnen en buiten en laat u genieten van een panoramisch zicht.
  • Een zolderrenovatie is niet compleet zonder een nieuw dakvenster.

U kunt dakvensters op verschillende manieren inzetten

Dakvensters worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Laat u door de volgende voorbeelden inspireren voor de mogelijkheden van een dakvenster bij de renovatie van uw zolder.

Dakvensters in de keuken

Voor een uitbouw met een hellend dak is een VELUX 3in1 dakvenster ideaal. Combineer deze met een buitenbescherming om een aangenaam binnenklimaat in de ruimte te garanderen. Voor een uitbouw met een plat dak kiest u voor VELUX platdakvensters. U geniet van veel daglicht en brengt ook meer natuurlijk licht in de centrale ruimte die door de uitbouw verdonkerd is.

Dakvensters in de slaapkamer

U haalt met een of meerdere van onze dakvensters meer natuurlijk daglicht naar de slaapkamer en wanneer nodig verduistert u de ruimte om goed te slapen. Een VELUX 3in1 dakvenster of een ander combinatie van meerder dakvensters zorgt voor een mooie verbinding tussen binnen en buiten, en laat u genieten van een panoramisch zicht.

Voor een optimale slaapruimte kies voor e en combinatie van buitenbeschermingen, verduisterende plisségordijnen en een muggengaas. Ze zorgen voor een goede nachtrust, dag en nacht, dankzij optimale verduistering en bescherming tegen zonnewarmte en insecten.

"Architecten en interieurontwerpers gebruiken natuurlijk daglicht om een woning vorm te geven en met zonlicht te spelen. In uw woning kunt u zelf net hetzelfde doen."

Dakvensters in de woonkamer

Een VELUX 3in1 dakvenster opent de leefruimte van uw woning en laat u genieten van panoramische uitzichten. Verder heeft u een riante toevloed van natuurlijk daglicht en ventileert het venster de ruimte optimaal. Daarbij kunt u het venster combineren met een verduisterende zonneschermen voor optimale verduistering en bescherming tegen warmte waar nodig.

Dakvensters in de kinderkamer

Geniet van een breed en royaal uitzicht in de kinderkamer met een VELUX 2in1 of 3in1 dakvenster. Verduister de ramen aan de hand van verduisterende rolgordijnen met leuke motiefjes. Buitenste zonneschermen zijn dan ook weer ideaal om de hitte buiten te houden en daglicht toch door te laten.

Dakvensters in uw home office

Een VELUX 3in1 of 2in1 dakvenster transformeert uw home office tot een aangename werkplek. Een buitenbescherming houdt de warmte buiten, terwijl lichttemperende plisségordijnen het daglicht filteren en het aangenaam maken voor de ogen.

Dakvensters in de badkamer

Om vocht in uw badkamer te voorkomen, kiest u voor vochtbestendige en onderhoudsvrije dakvensters van wit gelakt polyurethaan. Door ze te verbinden met de mobiele app VELUX App Control, kunt u uw gemotoriseerde dakvensters openen om vocht te verwijderen, zelfs op afstand. Om de combinatie compleet te maken, voegt u jaloezieën toe voor meer privacy of buitenste zonneschermen voor warme dagen.

De vele mogelijkheden van VELUX dakvensters

Door een zolder te renoveren of naar slaapkamer te verbouwen, creëert u extra ruimte in uw woning en geniet u van heerlijk natuurlijk daglicht dat dankzij een dakvenster binnenvalt. Wenst u uw zolder te verbouwen, doe dan een beroep op onze daglicht adviseurs, ze helpen u met persoonlijk advies bij uw zolderrenovatie en geven u de nodige ideeën om uw zolder te verbouwen.

Gerelateerde artikelen

Tien redenen waarom u voor meer daglicht in uw woning moet zorgen (en hoe u dit moet doen)
Daglicht is belangrijk voor uw mentale en fysieke welzijn. We brengen veel tijd binnenshuis door, hetzij thuis of hetzij op onze werkplek. Het is niet altijd mogelijk om onze werkplek naar onze eigen smaak in te richten, hoe jammer dit ook is. Hoe uw thuis uw woning inricht, is vaak wel uw keuze. Een centraal gegeven bij de keuzes die u daar maakt, moet zijn hoe u het beste daglicht in de woning kunt brengen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat het goed is voor uw welzijn om dicht bij een raam of onder een dakvenster te zitten. VELUX is perfect om u hierbij te helpen en biedt bovendien nog meer voordelen.
Het volledige artikel lezen
A handyman standing with ladder in the attic under construction"
Uw zolder verbouwen: stappenplan voor een geslaagde renovatie
Uw zolder renoveren om de ruimte een doel te geven, is een goed idee om meer uit uw woning te halen. Om te beginnen geniet u van extra ruimte voor een relatief lage prijs. Zo is een zolder renoveren tot zes keer goedkoper dan een uitbouw voorzien met eenzelfde oppervlak.
Het volledige artikel lezen
Stylish and bright bedroom in the attic with a 3in1 roof window from VELUX
Slaapkamerideeën voor zolders met een schuin dak
Uw zolder renoveren? Dat is de kans bij uitstek om er een ruimte van te maken die een wowfactor uitstraalt. U heeft zeker wel al eens foto’s van ruimtelijke zolders gezien en droomt ervan om ook zo’n fantastische locatie in uw woning te hebben. Gelukkig is dit goed mogelijk met de tips, ideeën en adviezen die wij u in dit artikel geven om een zolderkamer een unieke uitstaling te geven. Zelfs in een zolder met bescheiden hoogte creëert u bijvoorbeeld een slaapkamer, om maar iets te noemen.
Het volledige artikel lezen
Family cooking in the green painted kitchen
De voordelen van een woning met een plat dak
Woningen met een plat dak zijn enorm populair. Ze bieden dan ook heel wat voordelen. Een van de belangrijkste pluspunten van een plat dak is dan ook dat het een overvloed aan ruimte creëert. Ook biedt een woning met een plat dak vaak een nette uitstraling en zijn ze gemakkelijk te onderhouden.
Het volledige artikel lezen
Woman standing by the roof window and holding a top handle
Meten is weten: luchtkwaliteit meten in huis en beheersen met VELUX dakvensters
Met de VELUX app beheert u alle aspecten van een modern en hygiënisch leefklimaat. Hoe luchtkwaliteit meten in huis? Lees het hier.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...