Slaapkamerideeën voor zolders met een schuin dak

Stylish and bright bedroom in the attic with a 3in1 roof window from VELUX
Uw zolder renoveren? Dat is de kans bij uitstek om er een ruimte van te maken die een wowfactor uitstraalt. U heeft zeker wel al eens foto’s van ruimtelijke zolders gezien en droomt ervan om ook zo’n fantastische locatie in uw woning te hebben. Gelukkig is dit goed mogelijk met de tips, ideeën en adviezen die wij u in dit artikel geven om een zolderkamer een unieke uitstaling te geven. Zelfs in een zolder met bescheiden hoogte creëert u bijvoorbeeld een slaapkamer, om maar iets te noemen. Om te beginnen zijn er een aantal ingrepen mogelijk die de zolderruimte groter maken. We noemen ze even op.

Maak er een open ruimte van

Uw zolder kunt u het best als open ruimte inrichten als dit mogelijk is, zodat het geheel dan een heerlijk loftgevoel uitstraalt. Deze kamer kunt u in verschillende zones indelen, met bijvoorbeeld een studeer- of werkhoek, een slaaphoek en een zithoek.

Less is more

Ga voor een minimalistische aanpak met weinig maar goed gekozen meubels en objecten. Probeer dus om overbodige meubels en spullen te vermijden bij het inrichten. De ruimte moet namelijk overzichtelijk blijven.

Laat de houten dakconstructie zien

Laat de houten balken van de dakconstructie zichtbaar. Dit opent de ruimte en deze balken dragen ook bij aan een rustiek gevoel.

Belangrijke punten
  • Ga voor een minimalistische aanpak met weinig maar goed gekozen meubels en objecten. De ruimte moet overzichtelijk blijven. Less is more.
  • Laat de houten balken van de dakconstructie zichtbaar. Deze dragen bij aan een rustiek gevoel van esthetiek.
  • Lichtinval geeft karakter aan een zolderruimte en transformeert deze.

Natuurlijk daglicht doet wonderen op een zolderkamer

Natuurlijk daglicht geeft een lichte en heldere toets aan een zolderkamer. Dankzij dakvenstersL gebruikt u uw zolder als een volwaardige kamer in uw woning. Het is de ideale ruimte om ongestoord te werken, om te spelen met de kinderen of om rustig van een boek te genieten.

Voordelen van natuurlijk daglicht

Lichtinval geeft karakter aan een zolderruimte en transformeert deze ruimte. Daglicht speelt met de meubelen en objecten die in de zolderkamer geplaatst zijn en creëert een buitengevoel in je ruimte.

"Uw zolder kunt u het best als een enkele ruimte inrichten, een kamer die dan een heerlijk loftgevoel uitstraalt. Deze ruimte deelt u in verschillende zones in, met bijvoorbeeld een studeer- of werkhoek, een slaaphoek en een zithoek."

Natuurlijk daglicht zorgt voor een verbinding tussen binnen en buiten

Hoe u een ruimte gebruikt bepaalt natuurlijk ook wat voor daglicht u nodig heeft. Natuurlijk daglicht kan direct zijn. Dan zorgt het bijvoorbeeld voor een overzichtelijk werkblad terwijl u kookt. Anderzijds kan natuurlijk daglicht ook indirect zijn. Dat is dan weer een voordeel wanneer u met een pc werkt.

Een zolder is een unieke plaats in uw woning

De combinatie van de ruimtelijkheid en natuurlijk daglicht dat via dakvensters naar binnen valt, creëert een heus woweffect. Uw zolder is uniek, helder en helemaal van u en uw gezin!

Tips voor een geslaagde zolderkamer

  • Blijf uw eigen smaak en stijl trouw. Ga voor een authentieke inrichting.
  • Maak optimaal gebruik van de connectie tussen binnen en buiten.
  • Kies een gepaste kleur voor eventuele accentmuren of meubelen. Wij raden u aan het plafond niet te donker te schilderen, omdat dit de ruimte verkleint.
  • Ga voor smaakvolle en goed gekozen meubelen die de ruimte groter maken. Denk aan meubelen die u onder de schuine dakrand kunt plaatsen.
  • Ga op zoek naar tweedehandsmeubelen voor een look met karakter.

Experten in het inrichten van uw zolderkamer

Wenst u nog meer tips en adviezen voor het inrichten van de zolder in uw woning? En krijgt u niet genoeg van onze leuke ideeën voor een zolder met een schuin dak? Neem dan contact op met onze daglicht adviseurs voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

A handyman standing with ladder in the attic under construction"
Uw zolder verbouwen: stappenplan voor een geslaagde renovatie
Uw zolder renoveren om de ruimte een doel te geven, is een goed idee om meer uit uw woning te halen. Om te beginnen geniet u van extra ruimte voor een relatief lage prijs. Zo is een zolder renoveren tot zes keer goedkoper dan een uitbouw voorzien met eenzelfde oppervlak.
Het volledige artikel lezen
A blue painted bedroom with a bed and a chair and a 3in1 roof window
Een zolderrenovatie is niet compleet zonder een nieuw dakvenster
Wenst u uw zolder te verbouwen, dan zijn er heel wat mogelijkheden. Zo is het een goed idee om een zolder te verbouwen naar een slaapkamer. Een andere mogelijkheid is om de ruimte om te vormen tot een veelzijdige hobbykamer. Bovendien is het bij een renovatie van de zolder ook belangrijk om na te denken over een dakvenster voor natuurlijk lichtinval. Als u weet dat u uw zolder wilt renoveren, maar nog niet zeker bent welk type dakvenster u moet kiezen, helpen wij u in dit artikel op weg met wat handige tips.
Het volledige artikel lezen
A kitchen table top with decorations in a pink painted room
Een dakvenster kiest u in functie van de kamer waar u het wenst te plaatsen
Heeft u zich al eens afgevraagd wat de eenvoudigste manier is om een ruimte volledig te transformeren? Natuurlijk daglicht van bovenaf in de ruimte laten binnenvallen! Dat doet u eenvoudig door het plaatsen van dakvensters of platdakvensters.
Het volledige artikel lezen
Living space with couch, table and chair in a room with three roof windows side by side
Verander de look van uw woning met een dakvenster
Wilt u uw woning een opknapbeurt geven? Dan hebben wij goede raad. Dakvensters zijn een eenvoudige ingreep die uw woning volledig veranderen. Dankzij het natuurlijke licht van een dakvenster geniet u elke dag van uw woning. Dankzij dakvensters creëert u ruimtes waar iedereen graag vertoeft. Zo ziet u dankzij dakvensters letterlijk uw woning in een nieuw daglicht.
Het volledige artikel lezen
Bedroom with two Cabrio roof windows
Laat het interieur van uw woning stralen dankzij natuurlijk daglicht
Natuurlijk zon- en daglicht is ideaal om het interieur van uw woning te laten stralen. Waar natuurlijk daglicht binnenvalt, is het aangenaam wonen. Bovendien geniet u met natuurlijk daglicht van de vele mentale en fysieke voordelen die dit licht te bieden heeft.
Het volledige artikel lezen
Language is changing...