Uw zolder verbouwen: stappenplan voor een geslaagde renovatie

A handyman standing with ladder in the attic under construction"
Uw zolder renoveren om de ruimte een doel te geven, is een goed idee om meer uit uw woning te halen. Om te beginnen geniet u van extra ruimte voor een relatief lage prijs. Zo is een zolder renoveren tot zes keer goedkoper dan een uitbouw voorzien met eenzelfde oppervlak. Daarnaast is het gemakkelijker om de zolder te verbouwen dan om te verhuizen voor meer ruimte, en biedt het renoveren van een zolder ook een energie-efficiënte oplossing. Om uw zolder als volwaardige kamer te gebruiken, is het aangeraden het dak te isoleren, wat uw hele huis ten goede komt. Een goede dakisolatie kan het warmteverlies tot 30% verminderen.

Laat de waarde van uw woning stijgen met een volwaardige zolderruimte

Renoveert u uw zolderruimte, dan stijgt de waarde van uw woning aanzienlijk. Wenst u op termijn uw woning te verkopen, dan heeft u alvast een slaapkamer of een andere veelzijdige ruimte meer in de aanbieding. Heeft u de nodige dakvensters op zolder geplaatst, dan bestaat er een grote kans dat potentiële kopers dit ook merken en beseffen dat dit een volwaardige ruimte is met voldoende natuurlijk daglicht. Voldoende daglicht is bovendien een van de belangrijkste criteria die kandidaten meenemen in hun beslissing om een woning te kopen.
Belangrijke punten
  • Om uw zolder als volwaardige kamer te gebruiken, is het aangeraden het dak te isoleren, wat uw hele huis ten goede komt.
  • Ga na of u een vergunning of meldingsplicht nodig heeft om een dakvenster te plaatsen. Voor meer informatie over de premies kunt u terecht op onze website.
  • Renoveert u uw zolderruimte, dan stijgt de waarde van uw woning aanzienlijk.

Stappenplan om uw zolder te renoveren

  • Bereken de bruikbare oppervlakte van uw zolder.
  • Om het type raam te bepalen, moet u weten hoe uw dak opgebouwd is. Dit is van groot belang om inzicht te krijgen in de mogelijke prijs, het tijdsbestek en de technische aanpak voor de renovatie.
  • Bepaal vervolgens de beste oplossing voor de kamers en uw beschikbare budget. Dankzij onze handige configurator vindt u binnen enkele muisklikken de beste oplossing qua dakvensters voor uw project.
  • Maak de papieren in orde voor de nodige administratieve procedures en bezoek onze website voor meer informatie over premies.
  • Bespreek uw wensen met een expert. Dit kan een architect of een aannemer zijn. U kunt ook onze VELUX Pro service gebruiken om in contact te komen met een gekwalificeerde installateur en de haalbaarheid van uw project te controleren.
  • Ontvang een vrijblijvende offerte van een gekwalificeerde VELUX Pro installateur of neem een afspraak met een daglicht adviseur voor gratis advies.
"Een zolder renoveren is tot zes keer goedkoper dan een uitbouw voorzien met eenzelfde oppervlak."

Hoeveel kost een zolder verbouwen?

De uiteindelijke kosten om een zolder te verbouwen? Die hangen van een aantal factoren af. Wat is het oppervlak van uw zolder? Hoeveel dakvensters wenst u te plaatsen? Welke afwerkingsgraad en types van materialen wenst u te gebruiken in de zolder? Gaat u een stuk van de verbouwing zelf uitvoeren of neemt u een aannemer onder de arm om het volledige project te realiseren?

Neem contact op met onze daglicht adviseurs voor meer informatie, zij zoeken samen met u naar de beste daglichtoplossing voor uw project.

Gerelateerde artikelen

Language is changing...